Отидете към основна версия

1 884 23

Борисов от Брюксел: Казах на колегите да учат и четат повече

  • брюксел-
  • бойко борисов-
  • мигранти-
  • криза-
  • бежанци

Единственото, което ме интересува, са правата на българския народ

Снимка: БТА

Преговорите в Брюксел за решаване на проблема с мигрантите са били продължителни и тежки, сподели премиерът Бойко Борисов пред журналисти в европейската столица.

"Единственото, което ме интересува, са правата на българския народ. Помня какво беше в Харманли - всичко гореше и всичко беше в кръв - аз бях там. Първо искам да защитя правата на българския народ, спазвайки всички европейски директиви. Ние трябва да помогнем на тези, които бягат от война, но за определен период от време. Ние не искаме и нямаме нужда от икономически мигранти. Да отиват там където ги искат.

Разочарован съм от начина, по който се случват нещата.

От известно време насам, съветите, всичко, което е правено от тези органи, се затваря. Започваме от а до я да предлагаме и да пишем нови работи. На практика приехме документ, който сме предложили много отдавна. Аз в това отношение съм доволен. Не знам защо, при липсата на криза, с такъв драматизъм да се приема и да се стои до 6 сутринта.

Подразни ме, че всички говорят само за Италия, Испания и Гърция, защото България си е свършила работата. Вярно, дават ни за пример, но им казах на колегите да учат повече география и да четат, за да знаят, че сме граница с Турция.

Вие нямаше да ме питате за споразумението снощи, а за вота. Ако беше минал вота нямаше да сме тук. Така започнахме европредседателството и така искаха да го завършат. Много им е криво, че всички отчетоха, че дори организационно, което най ме е притеснявало, се справихме перфектно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: