Отидете към основна версия

3 733 11

Хиляди на улицата срещу Тръмп (СНИМКИ)

  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • протест-
  • мигранти-
  • антифа

Протести срещу имиграционната политика на Белия дом в стотици градове в САЩ

Снимки: БТА/АР

Групи облечени в бяло хора протестираха в над 700 града в САЩ, развълнувани от съобщенията за деца, отделени от семействата им на границата с Мексико, предаде АР. В град Портланд, щата Орегон, се стигна до сблъсъци с участници в контрапротест, наложили намесата на полицията.

В Портланд, щата Орегон, полицията нареди на участниците в контрапротеста на организацията "Пейтриът прейър" да се разпръснат, след като те се сблъскаха с протестиращи от групата Антифа. Полицаите са видели хвърляне на различни предмети и сблъсъци и са използвали шокови гранати, за да разделят двете групи.

Около 30 000 души протестираха пред Белия дом въпреки жегата. Пожарникарите разпръснаха вода над събралите се, за да им помогнат да се охладят.

Протестиращи се събраха и на улица близо до голф игрището в град Бедминстър, щата Ню Джърси, където Тръмп прекарва уикенда си.

Освен в традиционно либерални към имигрантите градове като Ню Йорк и Лос Анджелис, протести бяха организирани и в консервативни места като Уайоминг.

Над 2000 деца бяха отделени от семействата си вследствие на политиката на Тръмп. Протестиращите поискаха от правителството бързо да събере разделените семейства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп намалява корпоративния данък

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че очаква вторият етап от данъчната реформа да бъде представен през октомври или малко по-рано, като той обмисля ...
    01.07.2018
    1 844
    8
  • Комик се забавлява с Тръмп по телефона

    Американски комедиен актьор твърди, че се е представил за сенатор и е водил неколкоминутен разговор с американския президент Доналд Тръмп, когато той ...
    30.06.2018
    1 504
    0
  • Сметките на Тръмп се провалят

    В глобалната търговска война, започната от Доналд Тръмп, Harley-Davidson играе всъщност само второстепенна роля. Американският производител на мотоцик ...
    29.06.2018
    4 522
    9