1 Юли, 2018 12:55 1 825 8

Тръмп намалява корпоративния данък

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • корпоративен данък

Президентът на САЩ очаква вторият етап от данъчната реформа да бъде представен през октомври

Тръмп намалява корпоративния данък - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че очаква вторият етап от данъчната реформа да бъде представен през октомври или малко по-рано, като той обмисля намаляване на корпоративния данък от 21 на 20 процента, предаде Reuters.

В част от интервю за Fox Тръмп казва:"Осъществяваме втори етап. Вероятно ще го направим през октомври, може би малко по-рано, отколкото тогава."

Едно от нещата, които обмисляме е понижение на данъка от 21 на 20 процента, допълва той.
През декември Тръмп подписа най-голямата данъчна реформа в САЩ от 30 години, намалявайки корпоративния данък от 35 на 21 на сто и предоставяйки временни данъчни облекчения на средната класа в САЩ.

Законът бе приет от контролирания от републиканците Конгрес на фона на опозицията на демократите, според които той е раздаване на пари на богатите, което ще прибави 1,5 трилиона долара към държавния дълг от 20 трилиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Капиталиста

    11 1 Отговор
    Така се прави, дигаш данъците на бедните и сваляш данъците на богатите др.година и монархия да въведат и нещата ще им се наредат.
  • 2 НКВД

    15 2 Отговор
    Време е и робството да озакони в САЩ
  • 3 Светлини

    9 0 Отговор
    Богатият 1% сигурно вече отварят шампанското по яхтите на Карибите, да му мислят робите от "средната класа". По-интересното е, че май най-бедните подкрепят и гласуват за Тръмп, а богатите намазват дебело филията. :) Едно сериозно сътресение в икономиката като това от 2008 г и ще се лее кръв по улиците на Америка.
  • 4 ЗЕВС

    4 2 Отговор
    Корпоративният данък в България е 10% - въведен от Сергей Станишев през 2008г. Като прибавим също и плоския ДОД от 10 %, не- облагаемия минимум, стигаме до резултата от 36 млрд. € дълг, липса на пари за покриване на разходите във всички министерства и най голямото разделение между бедни и богати в ЕС. Робството в България е факт, броя на работещите бедни заедно с пенсионерите през 2016 г. е 4 581 185 човека!

    Коментиран от #7

  • 5 гост

    4 1 Отговор
    У нас задлъжняването не е основано на плоския данък. Той е добър за привличане на инвеститори и бизнес, но този бизнес не се контролира. 2/3 от познатите ми взимат повече от мен, а в същото време се осигуряват на минималната заплата. По този начин получават и социални субсидии. Шефовете пък вместо да вдигнат заплатите назначават на "средната за региона" заплата и умишлено тормозят хората с бедняшки заплати, въпреки че имат възможности да плащат 5 пъти повече. На Запад това е недопустимо, камо ли да не плащат заплати, както е Ковачки например, който се кредитира от работниците и макар да имат договори за над 1000лв заплата, те получават само аванса си. Контролът е проблема, а не данъците.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Готин ама не съвсем

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "ЗЕВС":

    Що си мисля, че корпоративният данък е 5%???
    И проблема не е в данъците, а в липсата на предприемачи! След безумието КТБ фалираха над 200 хиляди фирми, които разпродадоха каквото имат, банките им прибраха останалото и хората напуснаха държавата. Това доведе до увеличаване на администрацията с пъти, защото всеки си търси топло и добре платено място!
    Та нова вълна от предприемачи ще има след едно поколение, когато новите млади повярват отново на лъжите и измислените обещания! До тогава младите ще напускат България, а влоговете в банките ще нарастват. щото ниКОЙ не иска отново заеми!

    Коментиран от #8

  • 8 lava

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Готин ама не съвсем":

    'Щото си невеж. 10% е.