Отидете към основна версия

3 699 29

ЕС е вложил в Украйна повече, отколкото в която и да е друга страна

  • федерика могерини-
  • ес-
  • вложил-
  • украйна-
  • пари

ЕС иска реформи от украинските власти

Снимка: БТА/ AP

Европейският съюз е вложил в Украйна повече, отколкото в която и да е друга страна по света. Това бе заявено от вицепремиера на Европейската комисия, върховният представител на Европейския съюз по външните въпроси и политиката на сигурност Федерика Могерини по време на конференция за въпросите, свързани с реформите в Украйна, проведена в Копенхаген, предава УНН.

„Европейският съюз вложи в Украйна повече, отколкото която и да е друга държава на света. Ние съставяме най-големия пакет в историята – повече от 13 милиарда евро. Споразумението за асоциация е най-амбициозното споразумение, което ЕС някога е подписвал с която и да е страна-партньор. Нашата резултативна комисия подкрепя вашата работа, зад да реформирате другите сектори. Народът на Украйна вече пътува в ЕС без визи. Това не са само сигнали от наша страна, това е постижение, което вие имате в резултат на важните реформи“, заяви тя.

Според Могерини едновременно днес в Украйна трябва да се осъществят още повече реформи, защото народът иска тези реформи, предаде „Поглед Инфо“.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Украйна търси съюз със Сърбия

    Президентът на Сърбия Александър Вучич е домакин на президента на Украйна Петро Порошенко по време на официалното му посещение в Сърбия, съобщават бел ...
    03.07.2018
    2 482
    4
  • Украйна готви мащабна размяна с Русия

    Вицепредседателят на Върховната Рада Ирина Геращенко изготви списък с 23 граждани на Русия, които Украйна е готова да размени за свои граждани, съобщи ...
    03.07.2018
    11 433
    8
Новини по държави: