Отидете към основна версия

57 314 66

ЦРУ: ЕС се разпада. Идва Балканска конфедерация

  • ес-
  • цру-
  • балканска конфедерация

Интересна прогноза от експерти по сигурността

ЦРУ и неправителствената организация Стратфор прогнозираха разпадане на ЕС в познатия му вид, пише македонското издание експрес.мк.

От там смятат, че ЕС ще се раздели на две части: Стара и Нова Европа. Стара Европа ще се състои от Франция, Германия, Великобритания, Австрия, Испания, Португалия, Италия, Швеция, Норвегия и Финландия.

Нова Европа ще бъде съставена от православни държави като Литва, Естония, Латвия, страните от Вишеградската група, Словения и Хърватия, които ще са ориентирани към близко сътрудничество със САЩ.

Възможен и трети блок, представляващ Балканска конфедерация. В нея ще членуват Сърбия, Румъния, България, Македония и Гърция. Към този блок най-вероятно ще се включат също Босна и Херцеговина и Албания.
Според експерти на тази прогноза трябва да се гледа сериозно. Те припомнят, че през 80-те години на миналия век ЦРУ прогнозира разпада на Югославия.

Предвижда се си създаването на православен съюз. Той ще е обединен от газовите пътища.

Според експерти е дошло време за създаването на нови блокове, в които САЩ и НАТО да не са толкова водещи. Все пак подобно развитие ще е полза за САЩ и Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • И Албания иска в ЕС

    Еврокомисарят по разширяването Йоханес Хан съобщи, че Албания започва процес на скрининг като първа крачка към преговори за членство в ЕС, предаде &qu ...
    13.07.2018
    1 637
    7
  • Миграцията ще реши съдбата на ЕС

    Германският канцлер Ангела Меркел защити миграционната политика на своето правителство, съобщи „Гардиън“. През седмицата тя успя да пос ...
    04.07.2018
    5 168
    20
  • Голям протест във Варшава

    Хиляди граждани протестираха във Варшава срещу планираните реформи в съдебната система, съобщи „Ройтерс“. Около 4000 души се бяха събра ...
    04.07.2018
    3 261
    2
  • ЕС притеснен от китайските инвестиции

    Центърът за стратегически и международни изследвания, базиран във Вашингтон, обяви, че Китай използва финансовата си мощ, за да раздели Европейския съ ...
    02.07.2018
    4 475
    6