5 Юли, 2018 11:50 57 265 66

ЦРУ: ЕС се разпада. Идва Балканска конфедерация

  • ес-
  • цру-
  • балканска конфедерация

Интересна прогноза от експерти по сигурността

ЦРУ и неправителствената организация Стратфор прогнозираха разпадане на ЕС в познатия му вид, пише македонското издание експрес.мк.

От там смятат, че ЕС ще се раздели на две части: Стара и Нова Европа. Стара Европа ще се състои от Франция, Германия, Великобритания, Австрия, Испания, Португалия, Италия, Швеция, Норвегия и Финландия.

Нова Европа ще бъде съставена от православни държави като Литва, Естония, Латвия, страните от Вишеградската група, Словения и Хърватия, които ще са ориентирани към близко сътрудничество със САЩ.

Възможен и трети блок, представляващ Балканска конфедерация. В нея ще членуват Сърбия, Румъния, България, Македония и Гърция. Към този блок най-вероятно ще се включат също Босна и Херцеговина и Албания.
Според експерти на тази прогноза трябва да се гледа сериозно. Те припомнят, че през 80-те години на миналия век ЦРУ прогнозира разпада на Югославия.

Предвижда се си създаването на православен съюз. Той ще е обединен от газовите пътища.

Според експерти е дошло време за създаването на нови блокове, в които САЩ и НАТО да не са толкова водещи. Все пак подобно развитие ще е полза за САЩ и Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проф. Калпашки

    134 52 Отговор
    Разпадането на ЕС е вече неизбежно. Както е написано по-горе континентът ще бъде разделен на три зони.

    Коментиран от #45

  • 2 Опа

    177 11 Отговор
    ...православни държави като Литва, Естония, Латвия, страните от Вишеградската група, Словения и Хърватия, които ще са ориентирани към близко сътрудничество със САЩ...
    Може би имате предвид католически?!?
  • 3 Бате Борко

    109 28 Отговор
    Смятам, че ЕС се ще разпадне скоро. Но мисля, че Австрия по-скоро ще е на страната на Полша,Унгария,Чехия и Словакия отколкото на Германия,Франция,Белгия,Холандия и др.
    Смятам дори, че Италия няма да бъде на страната на Германия и Франция.
  • 4 123

    129 10 Отговор
    Ама да, така е. Последното изречение от статията е много показателно. Нито САЩ, нито Русия искат да има силен ЕС.

    Коментиран от #5

  • 5 Горан Вишнич

    81 7 Отговор

    До коментар #4 от "123":

    САЩ и Русия не желаят силна Европа. Донякъде ги разбирам.
    Европейските държави трябва да се управляват от консервативни и националистически правителства.
  • 6 Въпрос

    100 24 Отговор
    Соросоиди-сега и ЦРУ ли стана путинист???? Когато някой ви напише че Е.С. върви към разпад-соросоидите веднага го определяте като русофил...ами сега какво ще кажете????

    Коментиран от #13

  • 7 Българина

    80 17 Отговор
    След като сащ не могат да управляват повече ес го разбиват и ще го управляват на части, както преди него. Докато не се изгонят американците бъдещето на европа е гонене на азия! Само че няма да ги стигнм
  • 8 ДЯДО

    160 8 Отговор
    < Те припомнят, че през 80-те години на миналия век ЦРУ прогнозира разпада на Югославия.>
    Е как няма да познаят като вече имаха готов план за етнически раздор,снабдяване с оръжие, военни конфликти и военна намеса.
  • 9 Българина

    85 6 Отговор
    Тъпаците от брюксел не си ли задават въпроса че цру правят прогноза за ес и всяка държава в него, живо се интересува мешат и бъркат манджата тук. За сметка на това ес не сме в един доклад да напише че в сащ бият негрите. Европа е изтеивалка на сащ и израел и не им пука. Само див национализъм ще ни отърве
  • 10 Канторовитц

    75 8 Отговор
    Как виждате Босна и Херцеговина и Албания в т.н. "православен съюз"?! Православни християни и мюсулмани?! И какво означава "газов коридор"?!И откъде накъде Фридман/шефа на Стратфор/ ще съветва ЦРУ-то?! По-добре да се съветва с главния равин на Израел!
  • 11 Ттт

    29 54 Отговор
    Блажени са вярващите, царство небесно!Иска им се и на Русия и мейби САЩ!
    Но най вече русофилите на Балканите!
  • 12 Ник

    54 9 Отговор
    Към почти всичко в тезата, съм склонен да се съглася, сам дето не вярвам за Балканският съюз...

    Коментиран от #61

  • 13 Преброяване на бесните язовци

    27 46 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    ЦРУ бяха писали и че Русия е пред фалит и разпад, ама тогава руските слуги крякахте на умряло. Сега пък ЦРУ били прави. Айде разберете се вече.
  • 14 Балкански

    50 4 Отговор
    баце от Банкя питайте за балканския блок!най-вероетно са му спуснали' инструкциите още преди знаменитото ни председателство.он знае,ама си трае.щом цру-то прогнозира,нема лабаво!сигура е работата!
  • 15 JPower

    82 8 Отговор
    Това не е прогноза, а ПЛАН!!!. ДАНО БОКО НЕ СЕ ОПИТА ДА НИ ПРОДАДЕ НА ЕРДОГРУХ....
  • 16 ****

    71 6 Отговор
    Сега съберете Цветанов и Плевнелиев,и ги попитайте ако наистина ЕС се разпадне,и това което е написано се случи,към кого ще се обърнат,и още ли ще твърдят,че Русия и Китай са заплаха за мира.
  • 17 Морук

    38 9 Отговор
    Байгалария на кого ли ще я дадат пак под наем,тез от цру-ту
  • 18 Георгиев

    60 8 Отговор
    Германия и Франция много си повярваха! Цакат ни яко, направо ни оправят през гащите! САЩ и Русия съвсем не са врагове! Прочетете в Укито за отношенията САЩ Русия и дано прогледнете! Германия и Франция нарушават паритета и ще го духат хиреците! Аз съм за САЩ и Русия, при договорени по-добри условия, за България, а не при унижение от ЕС!
  • 19 Георгиев

    78 18 Отговор
    По-младите, знаете ли какво значи съкращението СИВ, много по- справедливо е от съкращението ЕС! В много пъти по-справедливо и полезно, за нас, българите!

    Коментиран от #44

  • 20 Георгиев

    51 13 Отговор
    По-младите, знаете ли какво значи съкращението СИВ, много по- справедливо е от съкращението ЕС! В много пъти по-справедливо и полезно, за нас, българите!

    Коментиран от #34

  • 21 Хасан

    67 3 Отговор
    ЦРУ не прави прогнози а си поставя цели и след това прави всичко възможно да го постигне ..ако нещата се развият в друга посока,например като Арабска пролет, веднага сменя играта
  • 22 Емил

    14 26 Отговор
    Пореднат глупост! От три-четири години всички "експерти" предричат "плавно покачване на лихвите", а те продължават да падат. След подаване на документи за влизане на България в еврозонат - ще паднат още! Същите "велики умове" загробват и ЕС, защото МНОГО пречи на Русия и САЩ!
  • 23 Хасан

    32 6 Отговор
    Много просто..Разделяй и владей..за да продължи своята хегемония през това столетие Сащ прави това....Русия е военен конкурент..Европа икономически конкурент...и трябва да се справи с тях...Китай е икономически и военен конкурент...другия конкурент е Турция която се опитва да обедини мюсюлманския свят

    Коментиран от #63

  • 24 стратфордиада

    14 46 Отговор
    По принцип,когато ЦРУ "прогнозира" нещо,а то не се сбъдва,пристъпва към неговото осъществяване.Но да не забравяме коя администрация управлява в момента в САЩ.Администрация,която доказано е избрана чрез активно путинско участие.Президента Тръмп и Брекзита са най-успешните външни акции на Русия от времето на петорката от Кембридж насам.Англичаните скоро ще разберат,че са сгрешили,а братята в САЩ имат 200 годишна традиция в демикратичното си управление и скоро ще се отърват от тоя малоумен риж самохвалко,който путин им избра за Президент.

    Коментиран от #33, #58

  • 25 ТОЧКАТА

    32 0 Отговор
    ПРОГНОЗА?!!!!Ахааа,значи вече РЕАЛИЗИРАТ плановете си....и е късно за реакция.
  • 26 ЛМУП

    55 5 Отговор
    Краят на тоз ЕС се вижда за радост на много европейци, и ....балканци. Бюрокрацията , прахосничеството в Брюксел, двуличието го довършиха.
  • 27 Късно е

    57 2 Отговор
    Късно е, късно.
    Ние пропаднахме през далечната 90-91 г.
    Скапаха армията и селското стопанство. ЕС ни довърши.
  • 28 От балкона на Балкана

    32 8 Отговор
    Това за балканската конфедерация хич не го виждам как ще стане.. тук живеят малки и комплексирани държави, които се дървят един на друг с националистически и териториални претенции... хитри свидливи и крадливи племена, при които да се правят далавери се смята за гордост, а не срам.. имам чувството, че тия момци от цруто, като си седели на балкона и на чашка уиски си чертаели плановете, на държавите от балканите са дръпнали чертата и ги хвърлили в графа "и други"..
  • 29 ЕМИЛ ЗАХАРИЕВ

    14 2 Отговор
    МНОГО СТРАННО, ДО СЕГА БЕШЕ ЕДНО - "МЕЖДУМОРИЕ"?!?
    СЕГА ДВЕ КОНФИГУРАЦИИ, НО ЗАЩО СЛОВЕНИЯ И ХЪРВАТСКА КЪМ В4+, А НЕ КЪМ БАЛКАНИТЕ?!?
    И ЗАЩО ДА Е ЦРУ? НЕ Е ЛИ ФСБ? ИЛИ И ДВЕТЕ ЗАЕДНО?!?

    Коментиран от #47

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Hff

    24 2 Отговор
    В тоя балкански съюз кой ще плаща? Само лапачи
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Румяна Костова

    19 3 Отговор

    До коментар #24 от "стратфордиада":

    По Вашата логика Вие направихте и Борис Джонсън агент на Путин,нали точно ексцентричната прическа отговаряше за Брекзит.И как може тогава агент на Кремъл толкова яростно да се вживее в комедията Скрипал?
  • 34 Ha, ha

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "Георгиев":

    Ha,ha, ha...
  • 35 факти

    17 8 Отговор
    Турция не е конкурент на никого от големите.В момента в който решат ще я разбият на парчетата от които е съставена.
  • 36 Гост

    22 5 Отговор
    Както беше казал един бивш наш политик,и на коча (овен)мъдите се клатят но не падат.Преди да се разпадне ЕС ,Русия и Америка също може да станат на парчета.Такива империи като Римската,Османската ,СССР и много други щом изчезнаха.Няма вечни на тоя свят.
  • 37 Съединението прави силата !

    13 8 Отговор
    Освен Русия и Китай, става очевидно, че и САЩ започва да работи за разпадане на ЕС. Но не мисля, че това ще се случи точно по този начин. По-скоро може да се стигне до по-голяма децентрализация в рамките на ЕС. Дано подобни планове да стреснат и вразумят европейските народи преди евроизборите. Защото никоя по-малка група от европейски народи няма да бъде в състояние да се пребори с конкуренцията на гигантите. Да не говорим за несговорчивите и бедни балкански народи !

    Коментиран от #51

  • 38 Гост3

    5 21 Отговор
    Когато русия желае да навреди по един или друг начин излизат такива фалшиви новини. Това е типично да се прави от кремъл за допълнителна дезинформация и дестабилизиране на обединените общества . Няма да им се получи и отново ще навредят най много на себе си.
  • 39 Бай Пешо

    33 6 Отговор
    Ейй всички коментари прочетох и ,,големи специалисти ” се извъдихте по международни отношения,а иначе държавата ни—на последно място по акъл и на първо по простотия!

    Коментиран от #40, #41, #66

  • 40 стъни

    13 1 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Пешо":

    Какво пиеш,аз черпя
  • 41 Не точно

    6 15 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Пешо":

    Затова е дадена възможност да се коментира за да може хората да си дадат мнението. Все пак е вид обществено обсъждане и няма лошо да се "чуе" какво мислят хората. Друг е въпроса, до колко всички ние разбираме нещата и пак друг въпрос е, че има русофилски ботове в почти всички форуми.

    Коментиран от #59

  • 42 Гост

    10 0 Отговор
    То и сега е разделен на три, но не е официално.
  • 43 Ники

    1 0 Отговор
    Олгофрен
  • 44 путина

    6 6 Отговор

    До коментар #19 от "Георгиев":

    съвет за икон. взаимопомощ-
    и оттам и вица-
    Изнесли сме компютри за Сащ, не било за сащ , а за СССР, не било компютри, а компоти и не сме ги изнесли , а са ни ги Върнали
  • 45 Една калинка го турила на маслинка

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Проф. Калпашки":

    Ми извънземните и кухните глави към кои ще се числите, и като се разпадне и Америка, ще е весело занапред, тъпотия и над шия
  • 46 Попи

    5 2 Отговор
    Хубава статия. Имате ли линк за оригинала на доклада? Съдържанието чете като обобщен анализ на нещо, което е публикувано/всеизвестно.
  • 47 Abv

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "ЕМИЛ ЗАХАРИЕВ":

    Защото Словения и Хърватска са католически държави. Ще отцепят и част от Босна.
  • 48 Калоянчо

    4 9 Отговор
    глупави хорица....ЕС няма да се разпадне..... ще си е така ... най много да е на разлипни скорости.... но преките ползи за гражданите ще са си както и сега.... просто ще има малко дискриминация за българи ....

    Коментиран от #50

  • 49 патриотъ

    11 2 Отговор
    Дай боже и амин!!!
  • 50 Европа

    11 1 Отговор

    До коментар #48 от "Калоянчо":

    Ес със сегашната си политика верно може да се разпадне.
    И голяма вина има вещицата меркел и бастуна макрон
  • 51 Дъдлю

    7 0 Отговор

    До коментар #37 от "Съединението прави силата !":

    За русия и сащ може да си прав но китай няма интерес от разпада на ес. Дори за тях силен ес е на далавера
  • 52 The TRAPPER

    7 0 Отговор
    разделяй и владей
  • 53 Gosgko

    14 1 Отговор
    Да се разпада или ние да излизаме от него, за да може най накрая да се заемен с циганския проблем
  • 54 Tervel

    15 2 Отговор
    Зелени, либерали, правозащитници, хелзински комитети..... това е ЕС ....само нещо да кажем за циганите и вдигат вой до небесата....
    Ама те нямат и една 10 от нашите мургави сънародници.... дай да им дадем 1000000 да ги интегрират....а ние ще си водим записки
  • 55 Путинхуйло

    10 0 Отговор
    Мургави ще пътуват в Индия.
  • 56 Като гост

    4 8 Отговор
    Може и да се разпадне някога, но първо Русия е на ред.
  • 57 Ввв

    4 0 Отговор
    Айде бе,ще им се на краварника
  • 58 Хахаха

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "стратфордиада":

    Ах,този Путин...оскуба ми четката за лъскане на обувки...и на всичко отгоре,ми прати и дъжд,а сега и вятър....
    За всичко е виновен Путин
    Долу,долу путин
  • 59 Хахаха

    4 0 Отговор

    До коментар #41 от "Не точно":

    Така е,прав/а си...но тук се чуват мненията на един/ни и същ/и с различни бикове.И не е вярно,че има само русофили,повечето са САЩ-тофили.Ако държиш,мога да ти ги изброя по ник-ове,но мисля че и ти си ги знаеш.Невъзможно е да си обективен,когато някой ти плаща заплата(макар и в центове)
  • 60 АЛФ

    6 0 Отговор
    Както е тръгнало след няколко години няма да остане нито една читава държава камо ли съюз и на дневен ред пак ще спретнат някой глобален конфликт и всичко и всички ще си отидем където ни е мястото, бързо и точно-- това натрупано оръжие ще се употреби по предназначение, ще ни остане само джафкането...
  • 61 Хрис

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ник":

    Защо бе Ник, защо не вярваш в Балканската конфедерация? Началото на единението на Балканите вече е поставено от принц БОКО l Пейзан Банкянски Мас Филия при визитата му в ОАЕ. Изтъквайки великото си постижение в присъединението на Западните Балкани, той призова балканските държави да се обединят, за да помогнат на България в изхранването на Емиратите.
  • 62 Сандокан

    1 0 Отговор
    Вижте си коментарите ... Така ще е и в БАЛКАНСКИЯТ СЪЮЗ.
  • 63 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Хасан":

    Добре си го написал Хасане, въпреки всичко, най-големите противостояния ще бъдат на религиозна основа, историята го показва десетки пъти до сега.
  • 64 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор
    Колкото е по-голямо числото на държавите в Европа, пропорционално на това ще бъдат и проблемите. Повече проблеми, по-голяма опасност от конфронтация , увеличение на опасноста от война! Кой желае война? Разбира се който е заинтересован, кои са заинтересованите, разбира се производителите на оръжия. Къде се намират големите производители, разбира се във т.н. велики държави. Човешката история за кой ли път доказва, че войните освен , че са свързани с разрушения за едни, са източник на богатство за други.
  • 65 Бъз

    2 0 Отговор
    Младежи някой да помни песента: Сталин Тито Димитров? Малей ЦРУ да възкреси идеята за Балканска Федерация на Коминтерна ? Възстановявайте мавзолея! И да не забравите да включите и Турция.
  • 66 5ко

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Бай Пешо":

    Бай Пешо или какъвто си там, като те гледам какъв си неграмотник въобще недей да говориш за Ъкъл!