Отидете към основна версия

4 575 14

Украйна поиска военна помощ от Франция

  • франция-
  • украйна-
  • хеликоптери-
  • помощ-
  • порошенко

Порошенко се срещна с представители на френска корпорация

Снимка: Shutterstock

Президентът на Украйна Петро Порошенко поиска от Франция да разгледа възможността за преоборудване на някои от хеликоптерите на френската корпорация „Еърбъс“, които да бъдат предоставени на Украйна за нуждите на Въоръжените сили на страната, съобщиха в събота от пресслужбата на украинския държавен глава, предава ТАСС.

„Сумата, която към момента е определена за този договор, се явява много значителна. Бихме помолили част от хеликоптерите по този договор да преминат към Въоръжените сили на Украйна“, е заявил Порошенко на среща с представители на френската корпорация, след това и на среща с френския посланик в Украйна Изабел Дюмон.

По думите на държавния глава, част от хеликоптерите могат да бъдат прехвърлени и към нуждите на селската медицина в страната, предаде „Фокус“.

По-рано в събота министър-председателят на Украйна Владимир Гройсман съобщи, че между украинското министерство на вътрешните работи и корпорацията „Еърбъс“ е подписано споразумение за доставка на 55 хеликоптера в Украйна на стойност 555 милиона евро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: