Отидете към основна версия

4 494 18

От Италия: Крим е руски

  • италия-
  • украйна-
  • русия

Матео Салвини смята революцията в Украйна за платена отвън

Снимка: БТА/AP

Руската анексия на Крим е законна, а революцията в Украйна от 2013 г. е фалшива и платена отвън. Това заяви италианският вътрешен министър Матео Салвини в интервю пред „Вашингтон Пост“.

Салвини е лидер на партията „Лига“, която в момента е част от коалицията, управляваща Италия. Той вече е заявявал желание да се бори за сваляне на санкциите срещу Русия.

„Сравнете референдума в Крим с псевдореволюцията в Украйна, която беше финансирана от външни сили. Анексията на Крим стана след референдум. Говорим за територии, които са исторически руски. Там има руски култура и традиции и може да се каже, че те законно са част от страната.

Да ме наричат популист за мен е комплимент, защото ние носим визията за една различна Европа. В тази Европа всяка страна ще е свободна да решава сама икономическата си политика“, заяви Салвини.

Той допълни, че не иска Италия да напуска ЕС, а да го промени отвътре. Салвини отрича неговата партия да е била финансирана от „Единна Русия“, която е управляващата партия в Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: