Отидете към основна версия

2 449 5

Фатална стрелба в Торонто

  • торонто-
  • канада-
  • стрелба-
  • жертва-
  • ранени-
  • полиция

Засилено е полицейското присъствие в града

Снимка: БТА/ AP

Най-малко един човек беше убит, а 13 други ранени при стрелба в канадския град Торонто, предаде Би Би Си. Стрелецът е мъртъв, а мотивите за нападението му не са известни.

Стрелбата е била открита около 22:00 часа местно време. Свидетел разкри, че е чул поне двадесет изстрела в епицентъра на събитията на оживена улица, предаде американската агенция Си Ен Ен.

Жертвите на стрелбата са две – млада жена и самият нападател. Някои от пострадалите са получили медицинска помощ на място, докато други са били хоспитализирани. Полицията разпитва свидетели, за да изясни защо се е стигнало до кървавите събития.

Засилено е полицейското присъствие в Торонто. Районът на стрелбата е отцепен. Канадските агенции предадоха, че стрелецът е бил убит при размяна на изстрели с пристигналите на място сили на реда.

До момента няма данни за пострадали или загинали български граждани в следствие на стрелба в гръцкия квартал в Торонто, Канада. Генералният ни консул в Торонто Петър Крайчев се е свързал своевременно с Кралската канадска конна полиция, откъдето са заявили, че до момента няма информация за пострадали или загинали българи.

Консулството ни е в контакт с местните власти, следи развитието на ситуацията и е на разположение за оказване на съдействие при необходимост, обявиха от външното ни министерство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Кървав ужас с куршуми в Тексас

    В Тексас откриха телата на общо петима застреляни, съобщи ДПА. Три от телата са били открити в старчески дом в град Робстаун. По-късно още две са б ...
    28.07.2018
    2 495
    1
Новини по държави: