Отидете към основна версия

9 331 45

Русия разкрива доставки на българско оръжие в Сирия

  • сирия-
  • доставки-
  • българия

Данни за нови доставки от Бургас

Възобновени са били доставките на българско оръжие за бунтовниците в Сирия и коалиционните войски в Йемен, пише руското издание Еаdaily.com, цитиран от Блиц.

Руските журналисти са проучили фактите, като се започне от доставките, тръгващи от Бургас. Твърди се, че датските кораби на компанията H. Folmer & Co. са възобновили доставките си към Сирия. Те прехвърлят товара си на неизвестни кораби в Черно море.

По последни информации на 17-ти юли корабът „Hanne Danica” е излязъл от Бургас и е отплавал към турския град Измир. В района има командване на НАТО, което осигурява доставки за сирийските бунтовници.

Според навигационния портал Marinetraffic, преди 2 дни (25 юли) в Червено море на 370 км от саудитската Джеда, контейнеровозът неочаквано намалил скоростта си от 10 възела (18,5 км/час) до 0,4 възела (по-малко от 1 км/час) и почти 3 часа останал на дрейф, като плътно до него се е намирал друг кораб.

Отбелязва се, че при подходящо време, този период е достатъчен за прехвърляне на товар в спокойно море. Блогъри често правят снимки на подобни превози.

В миналото България често е била споменавана като износител на оръжие за Сирия. Руските медии често анализират доставките от страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Башар Асад: Искам всички бежанци да се върнат

    Президентът на Сирия Башар Асад призова всички избягали от войната свои сънародници да се върнат в родината, предаде ТАСС. "Ние искаме всички ...
    27.07.2018
    3 860
    8
  • Башар Асад: Оцелях по чудо при атентат

    Сирийският президент Башар Асад се срещна с роднини на загинали в родината му руски военни, предаде ТАСС. На срещата той разказа как преди две годи ...
    26.07.2018
    7 671
    8
  • Путин представя план за Сирия

    План за нормализиране на обстановката в Сирия ще представи руският президент Владимир Путин по време на десетата юбилейната среща на високо равнище на ...
    26.07.2018
    4 390
    25