Last news in Fakti

27 Юли, 2018 09:43 3 855 8

Башар Асад: Искам всички бежанци да се върнат

  • сирия-
  • башар асад-
  • бежанци-
  • война-
  • ислямска държава-
  • идлиб

Сирийският президент заяви в интервю, че повечето от сирийските територии вече са освободени от терористи

Башар Асад: Искам всички бежанци да се върнат - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на Сирия Башар Асад призова всички избягали от войната свои сънародници да се върнат в родината, предаде ТАСС.

"Ние искаме всички сирийци да се върнат в Сирия, особено след като тероризмът бе победен в Алепо в края на 2016 г.", каза Асад в интервю с руски журналисти. Той припомни, че сега повечето от сирийските територии вече са освободени от терористи и призова бежанците, основно онези сирийци, които са имали едно време бизнес в Сирия, да се върнат обратно.

Асад каза, че въпросът за ускоряване на връщането на бежанците е главна тема за обсъждане между Дамаск и Москва.

Относно военното присъствие на Русия в Близкия Изток Асад каза, че то е необходимо за балансиране на силите в този регион и е нужно, докато не се възстанови политическото равновесие в света.

Башар Асад: Искам всички бежанци да се върнат

"Въоръжените сили на Руската федерация са важни за баланса в нашия регион, най-малкото в Близкия Изток, дотогава, докато не се измени политическото равновесие в света. А може и това да не стане, това ние не знаем", каза Асад и добави, че "затова е важно и нужно" военното присъствие на Русия в Близкия Изток.

Относно Сирия Асад каза, че руското военно присъствие е дългосрочно. "Сега съществува договор между Сирия и Русия относно базата "Хмеймим", както вие знаете. Той ще действа още над 40 години. Ако въпросът стоеше така: Дойде ли тук руската армия, за да се бори само с тероризма, то тогава защо да се сключва договор за над 40 години? Можехме да се ограничим само с няколко години и после постоянно да го продължаваме", каза Асад.

Президентът заяви, че Идлиб и други убежища на терористите ще станат приоритетни направления за армията на Сирия.

Башар Асад: Искам всички бежанци да се върнат

Той припомни, че целта не е само връщане на контрола върху Идлиб, но и върху територии в източните части на Сирия, които се контролират от различни групировки, като някои от тях са "Ислямска държава", "Джебхад ан Нусра" и други екстремистки формирования.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 смотан путин

    5 19 Отговор
    А тия които нямат бизнес хич и да не се връщат!??

    Коментиран от #2, #3, #6

  • 2 Учуден

    14 3 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    Много мъгливо нещо написано, неразбираемо ! Да не си употребил некакви опиати днес ?

    Коментиран от #4

  • 3 Borislav Popov

    20 0 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    Иска да каже човекът че сирийските цигани не са му нужни . Те могат да продължат да си седят на помощи в Германия . Трябва да се върнат работливите които да възстановят държавата и да са пълноценни граждани.
  • 4 пикла с малки цицки

    3 10 Отговор

    До коментар #2 от "Учуден":

    Сложи си очила!
  • 5 ПЕЕВ

    2 0 Отговор
    ЧУЛ ТА ГОСПОД.
  • 6 ТрЪмП

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "смотан путин":

    Тези които имат бизнес и могат да помогнат на новата Сирия да се върнат , а другите да останат в ЕС за да може в бъдеще чрез тях да бъде превзет ЕС отвътре!
  • 7 прУстакоФ

    0 4 Отговор
    ИдиТи-ДойдиТи ми !!100 напред-5 назад....Предполагам бат Асад ще прибере в "ЧИСТАК-БЪРСАК НОВАТА СИРИЯ" и всичките мЬеко казано тарикат маймуняци,които повлякоха крак покрай неговите хора и омаймуниха цяла Европа??Нали така??Той е хубав човек??Ще върне жеста на милозлива,жалостива,милостива,милосърдна,сърдечна, добродушна,прочувствена,радушна,отзивчива Ойропа/мир на праха и/???Нали?Хора сме.Трябва да си помагаме....
  • 8 Грую

    1 0 Отговор
    Добре ама първо трябва да спрете да трепете иначе не виждам как ще стане.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания