Отидете към основна версия

22 959 72

Русия удря Черна гора и унищожава НАТО

  • русия-
  • нато-
  • черна гора

Готови ли са САЩ да защитят своя съюзник

Русия е значително по-ефективна от Китай, като постоянно се опитва да подкопава Запада. Това се казва в анализ на Foreign Policy.

В анализа се посочва, че страната може да нанесе мощен удар точно през Балканите. В същото време никой не знае за какво са се договорили руския президент Владимир Путин и президента на САЩ Доналд Тръм по време на срещата в Хелзинки.

Изглежда обаче, че Тръмп прави услуга на Путин, като се опитва да разклати НАТО. Той вече изрази опасения, че евентуален конфликт с Черна гора, може да вкара САЩ в мащабна война. Това се прие като сигнал, че в подобен случай САЩ може и да не изпълнят своите задължения по Член 5 и да не предоставят военна подкрепа. Без намеса на САЩ, Европа най-вероятно ще отстъпи. Руската атака може да се проведе по земя, но така ще трябва да премине през страни, които клонят на Запад и за това може да се проведе по въздушен път.

Това може да доведе до края на НАТО. Вече има обвинения срещу Русия, че се е опитала да организира преврат в Черна гора, а Македония и Гърция обвиняват нейни агенти, че се месят във вътрешните им работи.

Въпросът е дали Тръмп може да защити националните интереси на САЩ или ще позволи Русия да дърпа конците му. Ако НАТО не може да се противопостави на заплахата от страна на Русия за атака над друга страна, то тогава организацията става безсмислена.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия се отказва от Ан-124 "Руслан"

    Русия спира производството на легендарните тежки самолети Ан-124 „Руслан“, като в перспектива планира да ги замени с нова далеч по-съвреме ...
    30.07.2018
    6 474
    29
  • Руски учен обвинен в държавна измяна

    Руски учен е бил обвинен за държавна измяна по обвинения, че е споделил държавни тайни с друга страна, съобщи „Москва Таймс“. През мина ...
    30.07.2018
    3 665
    15
  • Украйна: Русия е слаба!

    Украинският външен министър Павло Климкин нарече Русия „слаба“, предаде РИА Новости, цитирайки изявление на украинския дипломат в социална ...
    30.07.2018
    9 907
    46