Отидете към основна версия

2 134 16

"Нощните вълци" превземат Словакия

  • словакия-
  • нощните вълци-
  • клуб

Президентът се обяви против присъствието на клуба в страната

Президентът на Словакия Аднрей Киска обяви, че не одобрява откриването на официално представителство на руския мотористки клуб „Нощни вълци“, съобщи Известия.

Според него мотористите представляват заплаха за страната му. Той подчерта, че клубът е насмешка към официалната позиция на страната, спрямо руската външна политика.

„Нощните вълци“ обявиха, че ще открият своята европейска щаб – квартира в Словакия. Клубът е известен като приближен до руската власт и руския президент Владимир Путин.

По-рано началникът на националната полиция Милан Лучански заяви, че клубът не нарушава законите. За това и властите не могат да предприемат действия срещу тях.

Неговото изявление предизвика недоволство то страна на президента.

Клубът на „Нощните вълци“ в Словакия беше открит на 23-ти юни в село Долна Крупа, което се намира в близост до Търнава. На събитието присъстваха представители на посолствата на Русия и Словакия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • В Словакия валят оставки на журналисти

    Дванадесет видни журналисти от Словашката обществена телевизия и радио ( РТВС) подадоха едновременно оставки вчера, протестирайки срещу шефа на телеви ...
    01.06.2018
    1 053
    0
  • Словакия сменя МиГ-29 с F-16

    Словакия планира да замени военните си самолети МиГ-29 с F-16. Съобщи ТАСС. Намерението беше обявено от правителството в Братислава. Там планират д ...
    05.04.2018
    2 064
    6
Новини по държави: