Отидете към основна версия

1 518 6

Търсят руски шпиони сред германски националисти

  • германия-
  • шпиони-
  • националисти

От "Алтернатива за Германия" лично са поискали проверката

Снимка: Shutterstock

Председателят на крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ е поискал проучване по съмнения за руски агенти в партията му, съобщи Der Spiegel.

Александър Гауланд е провел разговор с директора на Федералната служба за защита на Конституцията Ханс – Гьорг Маасен. Самият Гуаланд обяви, че е провел такъв разговор. Това стана, след като по-рано се разбра, че бившият лидер на националистите Фаруке Петри е контактувала с директора на германското вътрешно разузнаване.

„Тогава имаше съмнения, че руски агенти влияят на партията ни. Исках всичко да е ясно и да няма съмнения. След разследването Маасен ме увери, че няма подобно влияние. Трябваше да знам това“, заяви Гауланд.

Бяха опровергани информациите, че Маасен е давал информация на Петри, за това как може да се избегне разследване за външно влияние над партията. Отречени бяха и съмненията за наличие на десни екстремисти в редиците на партията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Унгария е дом за руски шпиони

    Унгария се е превърнала в гнездо на руски шпиони, съобщи „Wall Street Journal”. Според изданието русия е засилила влиянието си в страна ...
    10.08.2018
    3 195
    22
  • Германците искат връщане на казармата

    Повече от 2/3 от германците подкрепят връщането на задължителната военна служба, съобщи ДПА. Задължителната военна служба в страната беше отменена ...
    10.08.2018
    1 831
    7
Новини по държави: