Отидете към основна версия

4 194 45

Ердоган: Това е долна атака срещу Турция

  • турция-
  • турска лира-
  • реджеп ердоган-
  • партия на справедливостта и развитието
Снимки: БТА/АР

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му е изправена пред "долна икономическа атака" след изявления от страна на САЩ, предаде Reuters.

В реч пред окръжни управители на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) в Анкара Ердоган каза още, че Турция ще види резултата от независимостта на централата банка след солидното увеличение на лихвените й проценти. Президентът, който обявява сам себе си за "враг на лихвите", заяви, че търпението му относно лихвените проценти има граници.

В четвъртък турската централна банка повиши силно водещата си лихва от 17,75 процента на 24 процента, за да овладее инфлацията и да подкрепи лирата след рязкото й поевтиняване тази година.

Ердоган призова още сънародниците си да обърнат в турски лири спестяванията си. По думите му частният сектор не бива да се отказва от производство и инвестиции.

Той съобщи също, че турските министерства преразглеждат инвестиционните си планове и не обмислят по-нататъшни нови капиталовложения, макар че тези, които са на 70-80 процента завършени, ще бъдат осъществени докрай.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: