Отидете към основна версия

2 709 7

Тревога в Австралия! Игли в ягодите

  • плодове-
  • ягоди-
  • австралия-
  • игли-
  • тревога-
  • магазини

Невиждано зверство

Снимка: Shutterstock

Властите в Австралия започнаха разследване на случаи на намерени в ягодите шевни игли. Мобилизирали са се властите и в шестте щата на континента, а местният бизнес вече претърпя големи загуби, предадоха световните медии.

Фермерите в страната се оплакаха от големи загуби, а службите правят всичко възможно да предотвратят последващите щети. Един мъж вече е бил приет в болница, след като погълнал ягода с игла за шиене. Полицията води разследване кой стои зад това зверство. Шевни игли и карфици са били открити в ягоди, разпространени в супермаркетите, както и в банани.

Асоциацията на производителите в щата Куинсланд заяви, че най-вероятно в пакетите от ягоди са поставени игли в интервала между пакетирането и достигането на ягодите до потребителите. Иглите в ягодите бяха най-дискутираната тема сред потребителите на социалната мрежа Туитър в Австралия. В коментарите личеше както уплаха от поглъщането на игла, така и ярост към човека, осмелил се по този начин да си играе със здравето на хората.

Няколко производители са изтеглили ягодите си от пазара, докато голям търговец в Нова Зеландия обяви, че е спрял да продава вносни ягоди като предпазна мярка. Австралийският здравен министър е разпоредил на Агенцията за безопасност на храните в Австралия и Нова Зеландия да разследват нечуваното престъпление.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Намериха игли в ягоди

    Голямата верига хипермаркети Countdown в Нова Зеландия изтегли от мрежата си ягоди на австралийска марка Choice, след като в една от партидите бяха на ...
    23.09.2018
    2 545
    4
Новини по държави: