Отидете към основна версия

3 702 11

Променили изказване на Заев, касаещо България

  • заев-
  • македония-
  • българия-
  • гърция-
  • думи
Снимка: АР/БТА

Гръцкият вестник „Катимерини“ е открил, че след интервенция от Атина македонската държавна информационна агенция е променила изявлението на премиера Зоран Заев, дадено за Македонската телевизия във Вашингтон, съобщава скопското електронно издание „МКД“, цитирано от аг. „Фокус” като уточнява, че на интернет страницата на въпросния телевизионен канал изявлението стои непроменено.

В изказването пред МРТ след срещата с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс във Вашингтон, Заев казва, че „добавката „Северна“ причинява болка на всички, но няма друга Македония освен нашата, с това тя ще бъде призната от целия свят и ще свърши унижението с БЮРМ.

Северната част на Гърция е Гърция, западната част от България е България. Това е нашата Македония и няма нито една друга на света“, заяви Заев.

„Катимерини“ твърди, че в първата версия на текста, публикуван от МИА, изявлението на премиера е било предадено коректно. Но, след интервенцията на Атина, пише гръцкият вестник, МИА промени думите на македонския премиер по този начин: „Днес всички знаем, че част от геополитическия регион Македония е в Гърция, друга част е в България и северната е нашата част. Добавката „северна“ прави разлика и ние потвърждаваме, че съществуват региони в България и Гърция, които се наричат Македония“, пише гръцкото издание.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: