22 Септември, 2018 17:16 3 695 11

Променили изказване на Заев, касаещо България

  • заев-
  • македония-
  • българия-
  • гърция-
  • думи
Променили изказване на Заев, касаещо България - 1
Снимка: АР/БТА

Гръцкият вестник „Катимерини“ е открил, че след интервенция от Атина македонската държавна информационна агенция е променила изявлението на премиера Зоран Заев, дадено за Македонската телевизия във Вашингтон, съобщава скопското електронно издание „МКД“, цитирано от аг. „Фокус” като уточнява, че на интернет страницата на въпросния телевизионен канал изявлението стои непроменено.

В изказването пред МРТ след срещата с вицепрезидента на САЩ Майк Пенс във Вашингтон, Заев казва, че „добавката „Северна“ причинява болка на всички, но няма друга Македония освен нашата, с това тя ще бъде призната от целия свят и ще свърши унижението с БЮРМ.

Северната част на Гърция е Гърция, западната част от България е България. Това е нашата Македония и няма нито една друга на света“, заяви Заев.

„Катимерини“ твърди, че в първата версия на текста, публикуван от МИА, изявлението на премиера е било предадено коректно. Но, след интервенцията на Атина, пише гръцкият вестник, МИА промени думите на македонския премиер по този начин: „Днес всички знаем, че част от геополитическия регион Македония е в Гърция, друга част е в България и северната е нашата част. Добавката „северна“ прави разлика и ние потвърждаваме, че съществуват региони в България и Гърция, които се наричат Македония“, пише гръцкото издание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 въх въх

    58 4 Отговор
    Брей не можаха да се разберат за това име и това е , а Божо Димитров /БОГ да го прости/ им го каза отдавна-За да нямат никакъв проблем с името да се кръстят -Югозападна България и ни проблем с гърци ни с албанци, ма не го чуха !!!
  • 2 onq s konq

    15 28 Отговор
    Последни издихания на ПОСЛЕДВАЩИЯ ЕФЕКТ от налетите в гръцки ПРО-РУСКИ ПАРТИИ руски пари за вбиване на клин в българо-македонските отношения!АМИН.
  • 3 дивотия гръцка

    10 7 Отговор
    ти няма да се имеуваш георги щото братовчеда се казва така да забраним на бутан името щото има село бутан врачанско
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 kютек

    15 0 Отговор

    До коментар #5 от "MaryMcNeal":

    Ела да ринеш говната на зайците у нашто село и ще спечелиш 20лв надник
  • 7 Горан

    10 0 Отговор
    Шо име ќе беше шо чудо...а народот за пет пари не вреде, изгубен случај
  • 8 Пешо

    22 2 Отговор
    Какво доживяхме! Гърция да пази суверенитета ни от македонците, а министърката на външните работи мълчи, като... Погребват Родината!

    Коментиран от #9

  • 9 Guest

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Бе къв суверенитет, кви гърци, македонци, марсианци и родини! Никакви граници и други държавни простотии в Европа!!! Свобода за всички европейци от не наяли се политици и залюхани лумпени - "патриоти"!
  • 10 ШОП

    4 0 Отговор
    Договорът за добросъседство между България и Макарония не се спазва!!! Управляващите да се самосезират и да предприемат нужните стъпки!!! Ако продължат бездействието си, дискредитират българския народ и история за сметка на всички нас.
  • 11 Белчо

    0 0 Отговор
    Писах го преди седмица,ще го повторя и днес:
    Само гледайте ,какво ще говори тоя Заек, като влезнат в ЕС и НАТО.
    Тогава ще ни разплаква през ден, но ще е късно.
    Тогава ще стане ясно, кой от ЦРУ-агентите е по-по-най - Заев или Цветанов!
    А Винету нека да се снима в ООН- май ще му е за последно!
Новини по държави: