Last news in Fakti

27 Септември, 2018 20:50 1 896 21

Македонският президент призова за бойкот на референдума

  • македония-
  • референдум-
  • президент

Георге Иванов против споразумението с Гърция

Президентът на Македония Георги Иванов призова гражданите на страната да бойкотират предстоящия референдум за споразумението с Гърция, съобщи Time Македония.

Референдумът в Македония ще се състои в неделя. На него македонците ще решат дали да се съгласят на промяната на името на страната на Република Северна Македония.

„Гласуването на референдума е право, а не задължение. Зная, че моите сънародници ще вземат мъдро решение, но аз няма да гласувам на този референдум. С подкрепата на това споразумение ние ще нарушим суверенитета на нашата държава. Трябва да вземем добро решение за нашата държава“, заяви Иванов.

През последните седмици в Македония пристигнаха висши представители от ЕС и НАТО, които призоваха за подкрепа на споразумението. Така Македония ще може да преговаря за членство в ЕС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 macedonicus

    10 17 Отговор
    Има неща с които не се правят компромиси. Това са религията , националната идентичност и човешкото достойнство . Македония е една разделена на три , няма три отделни Македонии така както няма една личност с три самоличности - пълни глупости на тръкалета родени от болни мозъци под акушерството на евроджендъри и юдеомасони отвъд атлантика.

    Коментиран от #2, #7, #13

  • 2 Antymediator

    25 8 Отговор

    До коментар #1 от "macedonicus":

    Ехооо, Македония бе създадена от болните мозъци в Москва и Коминтерна !!!
    Така , че тия болумачи дето ни ги пробутваш за ,, болни мозъци под акушерството на евроджендъри и юдеомасони отвъд атлантика,, не вървят!
    Ясно е , че си руски трол и се опитваш да ни обясниш нещата , обаче си много зелен и невеж!
    Така наречената македонса държавност и идентичност ни я натресоха руските другари !
    А, ти явно си едно зомбирано леке , което иска се опитва да мисли.
  • 3 среднощен

    10 2 Отговор
    Резултатът от този референдум е важен не само за Македония, но и за целия регион..! След неделя ще могат да се направят по-ясни прогнози за бъдещето на балканите и Европа..! Естествено, ако не се фалшифицира вотът..!?
  • 4 onq s konq

    16 5 Отговор
    Ето го РУСКОТО БРУТАЛНО ВМЕШАТЕЛСТВО В ДЕЙСТВИЕ!Руска МАРИОНЕТНА КУКЛА,ПОСТАВЕНА НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА И ЩЕДРО И АКУРАТНО ЗАХРАНВАНА С ПАРИЧНИ ЗНАЦИ/западни-не източни/.А по-нагло и двулично твърдение че Македония ще изгуби с новото име "СУВЕРЕНИТЕТА "си,след като това ще стане точно ако не влезе в НАТО и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СТАНЕ РУСКА ВОЕННА БАЗА-МОЖЕ БИ НАЙ-ГОЛЯМАТА В ЕВРОПА...просто няма как да бъде измислено,защото си е "запазена марка" на Русия.
  • 5 киро факиро

    2 5 Отговор
    Като им знам манталитета и експанзивността на македонците не е трудно да се досетиме какво ще му се случи на селянчето от струмишко след референдумот , май ще последва съдбата на Лупчо Георгиевски.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 прагматизъм

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "macedonicus":

    да, обаче така не се правят и пари, оставаш за винаги беден, първо, и второ почват войни и умираш от куршум а не от глад. виж Германия-Франция-Англия през първата и втората световна война и оттогава. мислиш ли, че не са направили болезнени компромиси?
  • 8 копи пейст

    9 2 Отговор
    Управляващите в Русия коват спешен план за действие на Балканите, предаде агенция „Блумбърг“.
    "Москва е силно обезпокоена от разширяването на НАТО и Европейския съюз в Югоизточна Европа и заради това в Кремъл се готвят за противодействие. Русия губи позиции в стратегическия регион, който свързва Европа с Азия и Африка, пише още медията.
    Дори Сърбия и Черна гора, които са традиционни приятели на Русия, започнаха да обръщат очи към Брюксел. Към балканската паника допринесе и последният скандал между Москва и Атина. Гърция изгони руски дипломати заради намесата във вътрешните работи на членката на Европейския съюз и НАТО и мярката на правителството на Алексис Ципрас бе подкрепена от коалиционния партньор - смятаната за проруска партия "Независими гърци". Това бе последната капка, която преля чашата на кремълското търпение", коментира Блумбърг.
    Според медията руският президент ВЛАДИМИР ПУТИН Е ДАЛ ЛИЧНО ПОРЪЧЕНИЕ НА БИВШИЯ ДИРЕКТОР НА ИНСТИТУТА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЛЕОНИД РЕШЕТНИКОВ ДА ОГЛАВИ РАЗРАБОТВАНЕТО НА ПЛАНА ЗА ДЕЙСТВИЕ.
    Решетников е генерал-лейтенант от външното разузнаване на Русия. Той е роден през 1947 г., има докторска степен от Софийския университет. Генералът владее свободно български и сръбски и говори гръцки. За него също се смята, че е бил резидент на КГБ в Атина.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Зайко Байко многознайко

    5 0 Отговор
    Проблем, голям проблем е тая Коминтерновска Македония! Предложението ми е следното, разделете я между България, Гърция и Албания, които се чувстват коминтерновски македонци да се изселят в Сърбия и няма да има проблем. Сега ми дойде на ум, новото име да бъде не Северна, не Битолска не Вардарска а Коминтерновска Македония!
  • 11 Къде е курск ????

    11 3 Отговор
    Винаги където е стъпил руски ботуш и трева не никне
  • 12 Къде е курск ????

    8 2 Отговор
    Винаги където е стъпил руски ботуш и трева не никне
  • 13 Само питам

    6 3 Отговор

    До коментар #1 от "macedonicus":

    Българите как 140 години правим компромиси със съществата от род rusofilijus? Значи вече не трябва да правим компромиси?
  • 14 Румяна Костова

    3 5 Отговор
    Македонците ще гласуват както е нужно,на ония ,които дърпат конашите и определят какво да се случва на Балканите и не само там.И ще загубят всякакъв шанс на суверенност.Както я загуби и Украйна. На нея не и обещават бързо приемане в НАТО, но са и дали някаквъв специален статут.Каква става тази сутрин,коня,вечно питащия и експерта в политическата аналитика- Диди имат преобладаващи плюсове?Това да не е някаква благотворителна акция ?

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Само питам

    3 4 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Един + преобладаващ ли е Румянче? Знам, че на русофилите ви се иска българите да бъдем затворени в лагери, във всеки дом да има портрета на Путин, и по телевизията да има само руски програми, но реалностите са съвсем други.

    Коментиран от #20

  • 16 Препоръка

    4 3 Отговор

    До коментар #14 от "Румяна Костова":

    Оправете смените на руските тролове и им понишете заплащането.
  • 17 руснак

    1 4 Отговор
    македонците поне ги питат желаят ли да са в нато и ес а вас татарското племе булгаристан никой не ви попита и не ви поиска мнението дали да сте в нато или не никой не ви бръсне за слива като народ вие сте народ от долните касти на планетата без право на мнение

    Коментиран от #18

  • 18 Руските свине

    3 0 Отговор

    До коментар #17 от "руснак":

    сте най-големите роби. Никога не сте били свободни, мразите свободата и мразите другите народи да са свободни. затова трябва да ви оградим със една санитарна ограда и да си седите единствено в мръсната кочина и да не правите мръсотии по света.
  • 19 ЦРУ

    4 0 Отговор
    Със братята македонци си приличаме - избрахме си русофилски президенти ! Ако нашият беше в ООН.сигурно ще агитираше да отпаднат санкциите за Крим ! В неделя братята избират - Или Северна Македония...или Северна Корея !
  • 20 Лелчето

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Само питам":

    На мен не ми харесва да имам в дома си портрета на американския президент! Предпочитам на българския! И на руския не го искам! Но разни мекерета ми ги натрапват и единия, и другия! А едната ми половина на рода е от Лерин и костур (сега Флорина и Кастория) и са чисти българи!!!!

    Коментиран от #21

  • 21 onq s konq

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лелчето":

    Доколкото знам президент на твоя "костур" е Емир Костурица,така че лепи го бързо на тапета с тиксо и ВОЛУМЕТО НА МАКС
Новини по държави: