Отидете към основна версия

2 550 4

Намериха игли в ягоди

  • ягоди-
  • австралия-
  • нова зеландия-
  • закон-
  • наказание
Снимка: АР/БТА

Голямата верига хипермаркети Countdown в Нова Зеландия изтегли от мрежата си ягоди на австралийска марка Choice, след като в една от партидите бяха намерени ... игли, съобщава АВС. Няма пострадали хора. Води се разследване как опасният предмет е попаднал в хранителния продукт. „В Countdown гледаме сериозно на сигурността, затова изтеглихме от търговската мрежа непродадената част от партидата ягоди с марката Choice от супермаркетите Countdown, SuperValue и FreshChoice”, пише в съобщение до медиите производителят.

По-рано австралийската полиция започна разследване след серия случаи на намерени шевни игли в ягоди в минимум 7 австралийски производители. По-късно подобни опасни предмети бяха открити в банани и ябълки. Първият случаи беше регистриран миналата седмица, когато 21-годишен мъж беше приет в болница в Брисбейн след като е изял ягода, в която е имало игла.

Властите съветват потребителите, които вече са си купили ягоди, преди консумация да ги разрежат, а също така обещаха да дадат награда от 100 000 австралийски долара, което се равнява на около 70 000 USD, на този, който помогне престъпниците да бъдат хванати. От австралийските супермаркети Woolworths изтегли от продажба шевните игли от своите магазини в цялата страна.

На 19 септември премиерът на Австралия Скот Морисън обяви предложението за повишаване на наказанието за престъпници, които поставят игли в плодове. То вече ще бъде 15 години лишаване от свобода. Предложението вече е получило одобрение от Сената.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тревога в Австралия! Игли в ягодите

    Властите в Австралия започнаха разследване на случаи на намерени в ягодите шевни игли. Мобилизирали са се властите и в шестте щата на континента, а ме ...
    18.09.2018
    2 710
    7
Новини по държави: