Отидете към основна версия

6 640 56

Последното предсказание на Стивън Хокинг

  • стивън хокинг-
  • предсказание-
  • книга

Идват „суперчовеците”

Снимка: АР/БТА

„Суперчовеците” ще превземат света и постепенно ще унищожат хората. Това е последното предсказание на учения Стивън Хокинг, който почина през март т.г. Напълно възможно е в бъдеще богатите да започнат да променят своето ДНК и това на децата си с цел създаването на „суперчовеци”. Те ще са с по-висок коефициент на интелигентност и ще живеят по-дълго. Това Хокинг пише в последната си книга „Отговори на фундаменталните въпроси”.

Според учения дори законите за генното инженерство да бъдат променени, ще се намерят хора, готови да нарушават правилата в своя полза. „След появата на суперчовеците, ще възникнат редица значителни политически проблеми с неподобрените хора, които няма да могат да се състезават с тях. Подразбира се, че те постепенно ще изчезнат или ще станат несъществени. Вместо това ще се появи раса от самосъздали се същества, които ще се самоусъвършенстват дори с по-голяма скорост”, пише Хокинг.

През XXI век хората ще открият рецептата за модифициране на интелекта и инстинктите си, ще подобрят паметта си, ще са устойчиви на болести.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини