14 Октомври, 2018 19:47 6 609 56

Последното предсказание на Стивън Хокинг

  • стивън хокинг-
  • предсказание-
  • книга

Идват „суперчовеците”

Последното предсказание на Стивън Хокинг - 1
Снимка: АР/БТА

„Суперчовеците” ще превземат света и постепенно ще унищожат хората. Това е последното предсказание на учения Стивън Хокинг, който почина през март т.г. Напълно възможно е в бъдеще богатите да започнат да променят своето ДНК и това на децата си с цел създаването на „суперчовеци”. Те ще са с по-висок коефициент на интелигентност и ще живеят по-дълго. Това Хокинг пише в последната си книга „Отговори на фундаменталните въпроси”.

Според учения дори законите за генното инженерство да бъдат променени, ще се намерят хора, готови да нарушават правилата в своя полза. „След появата на суперчовеците, ще възникнат редица значителни политически проблеми с неподобрените хора, които няма да могат да се състезават с тях. Подразбира се, че те постепенно ще изчезнат или ще станат несъществени. Вместо това ще се появи раса от самосъздали се същества, които ще се самоусъвършенстват дори с по-голяма скорост”, пише Хокинг.

През XXI век хората ще открият рецептата за модифициране на интелекта и инстинктите си, ще подобрят паметта си, ще са устойчиви на болести.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El comandante

    16 63 Отговор
    ХеХеХе кой ли му верва на това изчадиееее????

    Коментиран от #5, #49

  • 2 El comandante

    8 54 Отговор
    ХеХеХе кой ли му верва на това изчадиееее????
  • 3 Гъл

    14 4 Отговор
    В Библията пише: "Божието глупаво е по умно от човеците и божието слабо е по силно от човеците" . Има една такава теория за масовите измирания на земята през няколко десетки милиона години. Теорията е че когато се появят видове които твърде добре се приспособяват, накрая унищожават средата си и измират. И в този смисъл "слабостта" е сила - сила за оцеляване.

    Коментиран от #33

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Borislav Popov

    27 8 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Погледни се в огледалото и ще видиш какво значи изчадиееееее !!!

    Коментиран от #9

  • 6 onq s konq

    19 6 Отговор

    До коментар #4 от "El comandante":

    Аре ходи се шлякай за 2 и пеесе!

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Д-р Фройд

    7 17 Отговор
    Човек в инвалидна количка си мечта за Супер Мен!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 НКВД

    10 4 Отговор
    Соросчетата определено нямат място до Супер Човеците!!! 😝

    Коментиран от #15

  • 11 суперчалгар

    17 1 Отговор
    Да не забравяме, че технологиите стават достъпни и до бедните. Ще продават нови гени на битака. Разбира се няма да Байер, куче марка и от тях ще се появят суперчалгарите. Те ще се противопоставят на суперхората и ще им подлеят вода. Така ще възстанови редът на Земята
  • 12 Физик

    14 5 Отговор
    Мозък никой не може да си купи! Аз пък предвиждам за в бъдеще че капиталистите от преяждане ще се самозаличът от Сърдечно съдови заболяваня!!

    Коментиран от #47

  • 13 НКВД

    15 6 Отговор
    И естествено е проуснал да каже че летящите хора ще са от САЩ и UK!!! В Русия няма да могат да летят! Нито една теория не си е доказал, Стивън Кинг в романите си има повече възможности за реализъм!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Диди

    4 14 Отговор

    До коментар #10 от "НКВД":

    Заблудените комунисти като теб ли имат място?

    Коментиран от #16, #21

  • 16 НКВД

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Комунизма е лястивичи полет през летен следобед!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 🤦🏼‍♂️ТОЗИ Е В АДА АКО ЛИ СА ГО

    7 5 Отговор
    САБИВИЛИ ИЛИ КЛОНИРАЛИ ИЛИ СА МУ ПРЕСАДИЛИ УСПЕШНАТА ОПЕРАЦИЯ ГЛАВА НА ЧУЖДО ТЯЛО ПАК Е В АДА 🤣🤣🤣
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Физик

    15 4 Отговор
    На този основните слушатели и спонсори му бяха иненно тези,, Бъдещи суперчивеци" събираше ги в едни зали по 2-3 хил. човека и им дрънкаше за червееви дупки черни дупки 15 измерения итем подобни причудливи истории на следващата год. отниво ги събираше същите и публично се измяташе от теориите си и ги засипваше със нови!!
  • 21 Гюнтер

    12 5 Отговор

    До коментар #15 от "Диди":

    Крейзи, ти ще спреш ли с тези комунисти! Кво се обаждаш, като кукумявка от кухнята на немски ресторант! Ай мий си чиниите и не се прави на умна, не ти ходи!

    Коментиран от #23

  • 22 Велик учен

    12 6 Отговор
    Пичът е велик учен, признат от САЩ и СССР, почти всичко, за което е писал се е сбъднало, хетеросексуален, борил се е като лъв със заболяването си, и някои от турбо олигофрените по-горе казват, че е изчадие? Ми не, не е.

    Коментиран от #25, #26

  • 23 Диди

    5 9 Отговор

    До коментар #21 от "Гюнтер":

    Абе ,,умник,,. Уважавам хора,които с трудът си изхранват семейство,дали чистачи,миячи и т.н. Инфо за теб. Доволна съм от животът,който живея.
    Единствените чинии които мия,са моите. Имам градинар и човек,който почиства прозорците на къщата. Мога сама да върша градинарската работа,както и сама да почиствам прозорците. А сега ти си направи изводът дали аз мия на еди кой си чиниите. Не ми досаждай с такива изказвания.

    Коментиран от #28, #35

  • 24 ТОЧКАТА

    5 5 Отговор
    ТОЗИ НЕ говори празни приказки!!!Пък които не вярва да погледне ,,факти,, отскоро за робота АТЛАС на,,бостън дайнамикс,,...А за другото просто не се говори---ДНК МОДИФИКАЦИЯ/ИМА ПЪЛЕН!!!ГЕНОМ НА ЧОВЕКА/,СИМБИОЗА ЧОВЕК/КОМПЮТЪР,ПРЕХВЪРЛЯНЕ НА СЪЗНАНИЕТО В КОМПЮТЪР......Фантастика ,нали????Само че от ,,ТЕРМИНАТОР,, като филм,до АТЛАС минаха само няколко десетки години....дроновете са факт,ИИ е факт,самообучението като елемент на ЕВОЛЮЦИЯТА!!!! наИИ Е ФАКТ.....Е ,тогава лъже ли Хокинг...???

    Коментиран от #27

  • 25 Диди

    3 9 Отговор

    До коментар #22 от "Велик учен":

    Не могат да те разберат.Липсва интелект,а такъв да се търси в някакви си ,,отрепки,, ,е няма как да стане.
  • 26 Физик

    8 5 Отговор

    До коментар #22 от "Велик учен":

    Велик учен е Алберт Айнщайн защото си е доказал теориите! А такива които не са си ги доказали са фантасти с познания по Физика!

    Коментиран от #31

  • 27 НКВД

    5 6 Отговор

    До коментар #24 от "ТОЧКАТА":

    Хахаха дрона е едно самолетче с по футористичен форма управлявано дистанционно от човек!! АКО НЕ ЗНАЕШ ДРОНА НЕ Е ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТИ НЕ МОЖЕ ДА ВЗИМА САМ РЕШЕНИЯ!!

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ТОЧКАТА

    4 4 Отговор

    До коментар #27 от "НКВД":

    Така ли мислиш???11!!!И какво му пречи?ТОВА ,ЧЕ НЕ!!е програмиран за АВТОНОМНОСТ!!!А тестовете за САМОУПРАВЛЯВАЩИ СЕ АВТОМОБИЛИ????Значи ВЕЧЕ Е РЕШЕН ПРОБЛЕМА!!!Остава РЕШЕНИЕТО!!!!
  • 31 ГосТ

    7 4 Отговор

    До коментар #26 от "Физик":

    Хокинг заедно с Пенроуз развенчаха поредната глупост на крадеца лайнщайн,а именно,че черните дупки излъчват. Нека припомня,че първо Хабъл премахва от прословутите му преписани и недопреписани уравнения космологичната константа, след това Бор и Хайзенберг го правят за смях с неговата теория на всичко и накрая чакаме новото неутрино.това само за инфо. Иначе, гледайте ГАТТАЦА (т'ва на български) . много хубав филм с Ума Търман,Джъд Лоу и Итън Хоук. Генното инженерство е добро за изхранване на хората и борба с болестите,но не мисля че е добра идея да бъде използвано както във филма (препоръчвам го)

    Коментиран от #41

  • 32 п.п

    4 2 Отговор
    *Хокинг и Пепроуз показаха, че черните дупки излъчват. поредното отпаднало твърдение (че са абсолютно черни) на крадливия чифут....
  • 33 Гъл

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Гъл":

    Живота бил такъв какъвто сме си го били направили сами! Това е лъжа! Може да е вярно но това са само изключения! Животът е такъв какъвто ни го направи сатанинската мафия която управлява света. И тази сатанинска мафия се кани да стане "суперчовешка". Твърдението че ние сами си правим живота е заблуда ! И тази заблуда е за да не търсим истинските виновни за гадостта в този свят. И да си мислим че демокрацията е идеална и ако нещо не е в ред, то ние сме виновни а не гадната система лицемерно наречена "демокрация". Ето един цитат който показва до каква степен "сами" правим живота си: "...той твърдо вярваше че човек сам гради съдбата си, докато не падна една бомба и не му откъсна и двата крака..." Да живее демокрацията! Да живее лъжата и лицемерието!

    Коментиран от #36, #38

  • 34 Всичко наред ли е?

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "El comandante":

    Нещо ти бега центровката май
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ГосТ

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "Гъл":

    Живота на земята според РУСКИЯТ академик Вернадский се определя от познанието на човека (ноосфера) и в тази връзка, именно такива хора като Хокинг определят живота.Болестите на обществото (имам предвид паразитите) рано или късно биват разпознаване от имунитета, който отново е функция на ноосферата. Така, че живота ще продължи според познанието,а тези които се опитват да паразитират,рано или късно ще бъдат разпознати и отстранени. Свръх хора и сега има и е имало,а генното инженерство няма как да създаде такива, които еволюцията и човешкият дух не са създали и не могат да създадат. А, другата перспектива на генното инженерство са устойчивите микроорганизми, които могат да бъдат използвани за заселване на нови планети ;)

    Коментиран от #37

  • 37 Гъл

    7 1 Отговор

    До коментар #36 от "ГосТ":

    Голям оптимизъм е това! И много не оправдан! Ако светът се развиваше така гладко и благополучно, нямаше да има масови измирания. Каквото масово измиране между другото скоро предстои. А даже вече и те А ноосвера е нямало много време , и пак много време няма да има... Ноосверата е само миг от вечността. А може би дори е раково образувание.
  • 38 Крипли

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гъл":

    Пич, овцете преобладават. И да се пеним и факти да покажем, пак ще си блеят. А плана на сатанистите отдавна е ясен, но Господ си знае работата.

    Коментиран от #40

  • 39 Гъл

    3 0 Отговор
    Голям оптимизъм е това! И много не оправдан! Ако светът се развиваше така гладко и благополучно, нямаше да има масови измирания. Каквото масово измиране между другото скоро предстои. А даже вече и тече. С нарастваща скорост при това. А ноосвера е нямало много време , и пак много време няма да има... Ноосверата е само миг от вечността. А може би дори е раково образувание.
  • 40 Гъл

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Крипли":

    "Божието глупаво е по умно от човеците и божието слабо е по силно от човеците". В случая "овцете" са глупаците които се отклоняват Божието. А в живота точно тези "овце"и глупаци се държат ако хищници и се имат за умни и превъзхождащи другите.

    Коментиран от #50

  • 41 Физик

    5 5 Отговор

    До коментар #31 от "ГосТ":

    Ти определено имаш проблем с уважението! Алберт Айнщайн е най великия човек раждал се някога! Гений!

    Коментиран от #43, #44

  • 42 Румяна Костова

    4 3 Отговор
    Свръх богатите и сега имат своя медицина и своя наука,които се различават от достъпните за нас,простосмъртните.Погледнете ги само колко живеят ,английската кралица,Рокфелери и Ротшилди,Сорос!Достиженията на учените ,които работят за тях изобщо не се появяват в научните списания и сайтове.

    Коментиран от #52

  • 43 Румяна Костова

    2 4 Отговор

    До коментар #41 от "Физик":

    Аз пък бих определила Тесла като много по-велик от Айнщайн.
  • 44 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #41 от "Физик":

    айнщайн е плагиат с множество грешки, които впоследствие са били поправяни. а това,кой е най великият, децата в детската градина се питат.особено в науката, това е много относителен въпрос ;) (между другото този термин е въведен от Макс Планк и преди него Поанкаре и Лоренц).
  • 45 киро

    4 0 Отговор
    Ех арнолд шварценегер да беше по-млад щеше пак да направи подобен филм
  • 46 ГосТ

    6 0 Отговор
    Както е казал Ницше, човек първо трябва да бъде камила, след това лъв и накрая дете. Това е пътят на свръхчовека. С генно инженерство трудна работа 😂 Много,инфо и генетични програми трябва да се пипат и вкарват ;) Че забравих да кажа сутринта покрай тоя айнщайн,дето го слагате на всяка манджа мерудия
  • 47 Зайко Байко многознайко

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Физик":

    Капиталистите се хранят не количествено а качествено, така, че нещата за които говориш са взаимно изключващи се -:).

    Коментиран от #48

  • 48 ГосТ

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Зайко Байко многознайко":

    И ти си прав, 🐷 на диета. Избират най доброто от помията,а останалото дават на по-малките капиталистчета ;)
  • 49 Ники

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "El comandante":

    Радвай се, че не си на негово място ! Но нали знаеш, то никой не вярва на нещастието освен, когато му се случи и на самия него.
  • 50 Крипли

    1 0 Отговор

    До коментар #40 от "Гъл":

    Считам, че с теб сме от един отбор. ☺️
  • 51 Усмивката

    1 3 Отговор
    Последният фарс на този нещастник.Ако са супер интелегентни нима ще допуснат геноцит.По тази логика немските хитлеристи не трябваше да бъдат унищожавани.

    Коментиран от #54

  • 52 Усмивката

    1 0 Отговор

    До коментар #42 от "Румяна Костова":

    Бих добавил и Путин
  • 53 ХайСикТир

    3 0 Отговор
    - Ясно е, че сме просто напреднала порода примати на незначителна планета, обикаляща около средна звезда в далечно предградие на сто милиарда галактики... Но от зората на цивилизацията, хората жадуват да разберат скрития световен ред. Трябва да има нещо много специално относно границите на Вселената. И кое е по-специално от твърдението, че няма граници? Не бива да има граници и за човешките усилия. Всички сме различни. Колкото и лош да изглежда живота, винаги има нещо, в което да успееш. Докато има живот, има и надежда!

    Професор Стивън Уилям Хокинг
  • 54 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #51 от "Усмивката":

    Прочети ми коментара за ноосферата и "имунитета" на обществото -функция от нея. Рано или късно,вредните агенти биват разпознати и ликвидирани. И сложи един + ,нищо че съм цитирал руски учен 😂
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Ки Кон

    2 0 Отговор
    „Суперчовеците” ще превземат света и постепенно ще унищожат хората. Нека започнат от Милена Богданова!