Отидете към основна версия

4 285 10

Турция намери доказателство, че журналистът е убит

  • джамал хашоги-
  • турция-
  • саудитска арабия-
  • журналист-
  • доказателство

Случаят се разплита

Снимка: Shutterstock

Турската полиция е открила доказателство в саудитското консулство в Истанбул, че журналистът Джамал Хашоги е бил убит именно там. Това разкри турски представител пред AP.

Турската полиция няколко часа претърсва дипломатическото представителство, където смята, че е убит журналистът. Джамал Хашоги, който от години живее в Щатите, е критик на властта в Рияд. От дни няма и следа от него и турските сили са сигурни, че той е бил убит в консулството, а тялото му – изнесено с два вана.

Официалният представител, пожелал анонимност, не даде подробности за доказателството, което е било открито при продължилото часове претърсване на дипломатическата мисия, което завърши рано тази сутрин. Турски официални представители заявиха, че саудитски агенти са убили и разчленили журналиста в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври. Саудитска Арабия по-рано нарече обвиненията безпочвени, но американски медии твърдят, че може скоро да признае, че Хашоги е бил убит там, вероятно при разпит, който се е развил по непредвиден начин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: