Отидете към основна версия

6 098 20

Журналистът е убит и изнесен от сградата на посолството

  • мохамед бин салман-
  • джамал хашоги-
  • саудитска арабия-
  • турция-
  • истанбул

Tурските власти отказват да коментират информацията, разпространена от CNN

Снимки: БТА/АР

Журналистът Джамал Хашоги е бил убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул, след което тялото му е било разчленено и изнесено от сградата, съобщава CNN като се позовава на неназован турски представител.

Телевизията допълва, че местни и саудитски криминалисти вероятно ще огледат още веднъж помещенията на консулството. Сградата беше вече веднъж щателно обследвана от турските специалисти. Към момента Анкара отказва да коментира информацията, разпространена от CNN.

Хашоги, сътрудник на американското издание The Washington Post, е и бивш съветник в правителството на Саудитска Арабия. Миналата година той емигрира в САЩ, за да избегне арест.

Хашоги открито критикуваше някои от политиките на престолонаследника принц Мохамед бин Салман и особено интервенцията в Йемен. Хашоги за последно е видян на 2-ри октомври да влиза в саудитското консулство в Истанбул, за да оформи документи, необходими за сключване на брак със своята турска годеница.

От посолството на кралството в САЩ опровергаха твърденията за убийството на изчезналия журналист. По-късно обаче медии разпространиха новината, че турските власти разполагат с видеозапис, доказващ убийството на Хашоги в саудитското консулство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: