Отидете към основна версия

5 392 33

Загиналият американски пилот предотвратил много жертви

  • сащ-
  • украйна-
  • учение-
  • маневри

ВВС на САЩ потвърдиха, че техен летец е бил участник в инцидента със Су-27

Пилотът на катастрофиралия в Украйна изтребител е успял да избегне падането на самолета в населено място, предава РИА Новости.

Жител на село Уланов, Хмелницки район, каза, че отначало се е чувало бучене и свистене, а после е имало дим, издигащ се от полето извън селото.

"Тогава нашите пожарникари отидоха веднага, а хората започнаха да говорят, че е паднал изтребител, а след това спасително превозно средство отиде до мястото, където се виждаше димът, а по-късно и полиция", разказа оцевидецът.

Според жената, когато самолетът падал той е започнал да се върти. Най-вероятно пилотът се опитал да изведе изтребителя в полето.

"Ние сме наясно с катастрофата на украинския изтребител Су-27УБ", съобщава пресслужбата на Военновъздушните сили на САЩ.

"Видяхме съобщения, в които се твърди, че има авария с американски военен, и можем да потвърдим, че американски войник е замесен в този инцидент. В момента проучваме инцидента и ще предоставим допълнителна информация, когато се появи", се казва в изявлението.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: