Отидете към основна версия

8 712 43

Смъртта на американския пилот е пълен провал за Украйна

  • су-27-
  • украйна-
  • сащ-
  • изтребител-
  • самолет-
  • провал-
  • чисто небе

Американски пилот загина по време на учение в Украйна

Снимка: БТА/ AP

Смъртта на американския пилот означава пълен провал на учението „Чисто небе 2018“, пише изданието „Взгляд“, цитирано от „Фокус“. Наскоро президентът на Украйна Петро Порошенко лично предаде на украинските въоръжени сили два Су-27 след ремонт, който продължи пет години. Сега Украйна загуби един Су-27, навярно не от ремонтираните.

Самолетът падна по време на учението и това, което вероятно е обидно за Порошенко е, че американският офицер беше в екипажа. Този факт причини такова раздразнение в Киев, че след като беше обявено, после внезапно се забули в тайна. Как Порошенко се извинява сега на Съединените щати. На многонационалните военни учения "Чисто небе 2018", които се провеждат в Украйна, станаха две аварии. Първият инцидент се случи във вторник и доведе до трагичен изход - смъртта на двама пилоти.

Американец, който е бил в кабината на разбилия се Су-27, е трябвало да изучава психологията на потенциалния враг в рамките на учението, предположи Спиридон Килинкаров, бивш депутат от Върховната рада на Украйна. Според него при маневри американските пилоти изучават характеристиките на съветската военна техника. „Тези въздушни ролеви игри са свързани с методите на въздушния бой, които притежават украинските пилоти. Те не са много по-различни от руските, започвайки от манталитета и завършвайки с факта, че са учили в едни и същи училища ", каза бившият депутат по време на телевизионно предаване.

РИА Новости предаде междувременно, че пилотът на катастрофиралия в Украйна боен изтребител е успял да избегне падане на самолета в населено място. Бяха разпространени и кадри от фаталния авиационен инцидент:

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: