Отидете към основна версия

5 412 17

Тръмп: Затварям границата с Мексико

  • доналд тръмп-
  • мексико-
  • граница-
  • сащ

Президентът на САЩ поде отново една от главните теми на кампанията си за изборите през 2016 г.

Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши да затвори границата с Мексико, предаде AFP.
Агенцията отбелязва, че това е станало в момент, когато хиляди мигранти вървят пеша през Централна Америка с надеждата да достигнат Съединените щати.

"Трябва, с най-строг тон, да поискам от Мексико да спре тази атака - и ако то не е в състояние да го направи, ще се обърна към американската армия и ще ЗАТВОРЯ НАШАТА ЮЖНА ГРАНИЦА", написа Тръмп в любимия си Тwitter.

Президентът на САЩ поде отново една от главните теми на успешната си кампания за президентските избори през 2016 г. - тази за нелегалната имиграция - три седмици преди ключовите междинни избори за Конгрес през ноември.

Тръмп освен това отново заплаши да спре финансовата помощ за централноамерикански държави, които са основен източник на нелегални емигранти към САЩ.

По-рано тази седмица няколко хиляди нелегални емигранти от Хондурас прекосиха Салвадор и Гватемала, влизайки в Мексико с надеждата да достигнат САЩ.

"Атаката срещу нашата страна на южната ни граница, включително криминалните елементи и ДРОГИТЕ, които прииждат, са много по-важни за мен, като президент, отколкото търговията", написа Тръмп във второ послание в Тwitter.

Американският президент, избран на поста като кандидат на републиканците, не пропусна да разкритикува демократите, които според него искат "да отворят границите" и които обвини за "слабите закони".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини