Last news in Fakti

16 Октомври, 2018 07:56 2 011 15

Тръмп: Аз съм истински защитник на околната среда

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • околна среда

През юни 2017 г. републиканецът оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата

Тръмп: Аз съм истински защитник на околната среда - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп се обяви за "истински защитник на околната среда", но въпреки консенсуса сред учените заяви, че не може да каже дали човешката дейност е причина за климатичните промени, предаде AFP.

"Искам абсолютно чиста вода, искам възможно най-чист въздух, какъвто вече имаме, това се подобри за последната година", заяви президентът, без да уточни на какви данни се позовава.

"Аз съм истински защитник на околната среда. Много хора се усмихват, когато го чуят", добави президентът, който посети щата Джорджия след преминаването на урагана Майкъл.

"Ще имам най-чистия въздух. Но това не означава, че трябва да принудим всички предприятия да сложат ключа под изтривалката", продължи той. На въпрос за климатичните промени, които в миналото е наричал "шега", президентът отвърна: "Има нещо, независимо дали се дължи на човешката дейност или не", продължи той.

През юни 2017 г. Тръмп оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата.

Според изчисления на учени от Харвардския университет правителството на Тръмп е отменило или започнало да отменя 76 закона и регламента за околната среда, с което фактически отхвърля целите за намаляване на парниковите газове, определени от предшественика му Барак Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кико

    5 0 Отговор
    Мноооо ясно!
  • 2 Аналитик

    9 2 Отговор
    Защо болшинството луди издигат заболяването си, като знаме?
  • 3 Boxer

    6 1 Отговор
    Е, поне е скромен...
  • 4 Простак

    9 4 Отговор
    Глупости,,, САЩ е най големият замърсител на Планетата ни

    Коментиран от #10

  • 5 Факт

    7 3 Отговор
    Както винаги-в САЩ , лицемерието ,лъжата и дебелоочието са флагман във политиката им.
  • 6 939

    5 3 Отговор
    ООООхаххахОХАХАХа не моа повече с тоя, няма по голяма гавра с американската институция "Прзидент" от Доню рижавото!!
  • 7 drum

    2 5 Отговор
    Тоя няма ли да го махнете най накрая?

    Коментиран от #13

  • 8 Румяна Костова

    6 4 Отговор
    Как ще се случи това с чистия въздух и вода когато Тръмп планира да върне предприятия в страната,които замърсяват въздуха и водата на нечии други не толкова демократични страни,но пък с по-евтина работна ръка и по-ниски данъци?Ами шистофия газ?И доказаните поразии,които той нанася на подпочвената вода!Ще се откаже ли Тръмп от неговото добиване?
  • 9 Румяна Костова

    1 2 Отговор
    Грешка,шистоВ ,не шистоФ газ.
  • 10 До простак 4

    2 7 Отговор

    До коментар #4 от "Простак":

    орестанете да пишете глупости хора ,защото каквото пишете е против самите нас. Тръмп найстина е ЗАЩИТНИК !
    Какво по голямо доказателство от това :
    не потписа затопляне планета , бори се сам за премахване законите на Обама които хитро е написал законите ... защо мислите спря отпечатък палец в болниците , прочетете информирайте се бре , преди да пишете с/у Тръмп . ТРЪМ е против ваксините , Тръмп е против новия световен ред ,Тръмп е против ГМО , Тръмп единствен каза че наса лъже света ....
    влезте търсете .... и се убедете
    ОК ПРОСТАК 4 НЕ ПАЛИ НЕНАВИСТ ЗАЩОТО ТЯ ЩЕ СЕ ИСПРАВИ СРЕЩУ ТЕБ САМИЯТ или си нечии ЕДНООК СЛУГА може би ,но дори и да си , хич не си мисли че законите на Обама ако се внедрят с джамбазовсия ви за смъртна присъда то мислиш ли ПРОСТАК ЧЕ ЩЕ Е САМО ЗА ЗАТВОРНИЦИ ИЛИ ЗА НАСАЖДАЩИ ПИШЕЩИТЕ ОМРАЗА С/У НОВИЯ СВЕТОВЕН ВАР’РЕД А ПРОСТАК .... четете четете 😭
    ТРЪМП НЕ В ЧЛЕН НА НИТО ЕДИН КЛУБ НА ВЕЩИЦИТЕ ЗЗ СТЕПЕН

    Коментиран от #15

  • 11 гостенин

    3 6 Отговор
    Паляк. Най-нещастния президент в историята на най-великата нация в света.
  • 12 Антисоциалист

    3 2 Отговор
    Господа, Президентът Тръмп е прав. Подкрепям Президента с факти. 1.Науката е система от знания, цели постигането на обективно верни и съществени за човечеството истини, а не на договорености кое да се счита за истина. Следователно "консенсусът на учените", т.е. заговорът на "учените" да налагат съгласие какво да е вярно е противонаучен - те не са учени защото се занимават не с наука, а с верска идеология. Консенсус в науката не може да има и няма. Не истините се договарят, а хората и не всички учени приемат за истина лъжата, че промените в климата се дължат предимно на човека. 2. Климатът, както и всичко в света се променя, но човешките възможности за промяна на планетарния климат са несъществени. На Земята има поне 300 активни вулкана, поне 100 от тях изригват в момента и отделяните от всеки един от тях отделя много повече газове и пепел от индустрията откакто я има. Случващото се сега в т.н. "наука" е анекдотично: Президентът на САЩ - политик и религиозен човек, защитава истината и то от кого?! От "учени"! Не е за смях, господа! За ярост е! Към негодяите "учени" и подкрепящите ги политици.
  • 13 Путин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "drum":

    Нямам такова намерение!
  • 14 Гостът

    0 0 Отговор
    Ти си защитник на глупоста.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.