Last news in Fakti

17 Октомври, 2018 13:53 3 413 12

Тръмп определи най-голямата заплаха за него

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • заплаха-
  • федерален резерв-
  • банка-
  • лихви-
  • президент

Президентът се страхува от една независима институция

Тръмп определи най-голямата заплаха за него - 1
Снимка: БТА/ AP

Американският президент Доналд Тръмп повтори оплакванията си, че Федералният резерв (Фед) увеличава твърде бързо краткосрочните лихвени проценти, като в същото време нарече Централната банка на САЩ "моята най-голяма заплаха", предаде БНР.

"Това е независима институция, така че не разговарям с нея, но не съм щастлив от това, което прави, защото го прави прекалено бързо", заяви Тръмп в интервю за Fox Business Network, визирайки председателя на Фед Джером Пауъл, който самият президент на САЩ номинира през миналата година за този пост. "Погледнете последните инфлационни стойности, те са много ниски", отбеляза той, застъпвайки тезата за по-бавно увеличаване на лихвените проценти.

Президентът все пак призна, че Пауъл е бил неговият избор да замени бившия управител на Фед – Джанет Йелън, и заяви, че не обвинява никого. "Аз го поставих там и може би това беше правилно, или може би погрешно", посочи Тръмп и добави: "Назначих и няколко други хора там, с което също не съм толкова щастлив, въпреки че в по-голямата си част съм много доволен от тях". В интервюто за Fox Business Network, цитирано от "Уолстрийт джърнъл", Доналд Тръмп заяви, че Джером Пауъл е "изключително консервативен, позволете ми да използвам този хубав термин, но не съм доволен от това, което прави. Не бих го назначил за още четири-пет години".

Трябва да се има предвид, че законът е неясен дали президентът на САЩ може да уволни председателя на Фед, докато той изпълнява своя четиригодишен мандат начело на Централната банка. Коментарите на Тръмп представляват неговата последна критика по отношение на Централната банка. На 9-и октомври той повтори недоволството си от Фед и каза, че смята, че инфлацията остава под контрол. "Мисля, че Федералният резерв е луд", каза той на следващия ден пред репортери в момент, когато имаше сериозни трусове на Фондовата борса на Уолстрийт. Бившият председател на Централната банка Джанет Йелън пък заяви в понеделник, че атаките на президента срещу Фед са "контрапродуктивни". "Няма закон срещу подобни атаки, но не мисля, че това е разумно", посочи Йелън.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп 😘😘😘😘😘😘😘

    5 1 Отговор
    héros на 🌎 и Бог испрати последния 🎺да събуди човечеството

    Коментиран от #2

  • 2 Гъмп

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп 😘😘😘😘😘😘😘":

    Ти !! На Английски пишеш по добре отколкото на Български !

    Коментиран от #5

  • 3 Никой

    5 1 Отговор
    Както историята сочи може и Тръмп да завърши като Кенеди. В една книга бях чел че Кенеди определил като заплаха за щатите именно федералния резерв, защото щатския долар не е валутата на САЩ а на федералния резерв. И поради тази причина Кенеди е искал да промени нещата но всички знаем как е свършил
  • 4 svilen siderov

    1 1 Отговор
    Г-н Тръмп щБанката е свободна и независима институция .Банката е вид фотограф за икономиката .Тоест тя прави моментна снимка на пазара Дали парите като количество са равни на стоките като количество .Сега вече г-н Тръмп ще говорим за стабилните цени ...Стабилните цени са инфлационните цели на Правителството които Банката е задължена да изплати посредством инструментите целите средствата и лостовете за управление на Паричният съвет .И така .Всяко Правителство г-н Тръмп включително Правителството на САЩ има бюджет .В този бюджет има приходи има и разходи .И това Правителство има инфлационни цели .Сега целта на Правителството е да запази баланс между приходите и разходите в този бюджет .Щом има баланс в бюджета то съответно и Банката запазва баланс защото е задължена да изплати посредством инструментите целите решенията и лостовете за управление на Паричният съвет . Задание има стабилни цени в икономиката .Сега обаче когато разходите в бюджета са по големи от приходите то вече този бюджет е небалансиран .Салдото накрая е отрицателно .И вследствие на небалансирана държавен бюджет то И Банката излиза от баланса който е заела и влиза в в една от двете крайности .За отрицателно салдо в бюджета Банката заема едната крайност дефицит .Но ако салдото в държавният бюджет е положително .То тогава Банката заема другата крайност наречена инфлация .Сега за да е голяма скоростта на вдигането на лихвите от Банката това означава че държавният бюджет на САЩ с голяма скорост
  • 5 До 2

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Гъмп":

    😊ееее да личи си че съм забравил писането но не ми пречи да включвам се в коментари 😊
  • 6 svilen siderov

    1 0 Отговор
    За да е голяма скоростта с която се вдига инфлацията в САЩ ,значи е голяма скоростта скоростта с която салдото е преминало от отрицателна стойност към положителна стойност .Тоест Банка е излязла отново от баланс и е отишла твърде бързо към другата крайност инфлация .Тази огромна скорост с която се вдига инфлацията в САЩ е вследствие на огромната скорост с която се затваря отрицателният външно търговски баланс на САЩ .От тук нататък за това че Банката отново е небалансирана в едната крайност инфлация означава че бюджета на САЩ е небалансиран и е вече със салдо положително .Което е вследствие на скоростта с която се затваря отрицателният външно търговски баланс на САЩ .Така че Банката не е виновна а е вид фотограф който прави снимка на пазара .Има две решения в момента за САЩ .Едното да се намали скоростта с която се затваря външно търговският баланс .А другото е при същата скорост с която се затваря външно търговският баланс на САЩ тона приходите над 0 в бюджета да се плащат старите дългове .По този начин салдото в бюджета на САЩ ще остане равно на 0 и ще е вече балансиран .И Банката след това ще влезе в баланс .
  • 7 svilen siderov

    0 1 Отговор
    Така че г-н Тръмп Правителството на САЩ има инфлационни цели които Банката е задължена да изплати за да има стабилни цени в икономиката на САЩ .Тези инфлационни цели г-н Тръмп са четири Едната е да има положителен финансов баланс в бюджета .Втората е да има положителен баланс във външната търговия на САЩ .Третата е да има САЩ положитеен енергиен баланс .И четвъртата е да има положителен демографски баланс.И сега за да има огромна скорост с която се вдига инфлацията в САЩ значи с огромна скорост се вдига баланса на САЩ .Положителен финанси енергиен външно търговски и демографски баланс в САЩ.
  • 8 svilen siderov

    0 0 Отговор
    Така че г-н Тръмп Правителството на САЩ има инфлационни цели които Банката е задължена да изплати за да има стабилни цени в икономиката на САЩ .Тези инфлационни цели г-н Тръмп са четири Едната е да има положителен финансов баланс в бюджета .Втората е да има положителен баланс във външната търговия на САЩ .Третата е да има САЩ положитеен енергиен баланс .И четвъртата е да има положителен демографски баланс.И сега за да има огромна скорост с която се вдига инфлацията в САЩ значи с огромна скорост се вдига баланса на САЩ .Положителен финанси енергиен външно търговски и демографски баланс в САЩ.
  • 9 svilen siderov

    0 0 Отговор
    Ще умножим по 5 скоростта с която се затваря отрицателният външно търговски баланс .По 5 се вдигат вносните мита след това по 5 се затваря по бързо отрицателният външно търговски баланс .След тСлед това по 5 се вдига вътрешното потребление г-н Тръмп .Което води по 5 по голям брой работни места в САЩ .Което води до 5 пъти по голям инфлационен натиск върху цените в САЩ .Което накрая г-н Тръмп води до 5 пъти по голяма инфлация .И до 5 пъти по големи приходи в ясната .И заради това че на пазара в САЩ има 5 пъти по голяма инфлация .То Банката е вид фотограф който прави моментна снимка на пазара и отчита че има 5 пъти по голяма инфлация .Този баланс може да е външно търговски може да е енергиен може да финансов баланс в бюджета може ида е демографски баланс на населението на САЩ .А скоростта дали е 5 или е 3 или 2 е скоростта с която Правителството на САЩ се стреми да балансира икономика на САЩ в тези четири дисциплини .

    Коментиран от #10

  • 10 мъка

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "svilen siderov":

    Та викаш банката е един фотограф, да ама като си го назначил шефа на фотоапарата той трябва да те слуша.
  • 11 Иван Митев

    2 0 Отговор
    Федералният резерв на САЩ е съществен източник за актуални щети в САЩ.
    САЩ не прилагат защита срещу подсигурени от Федералният резерв на САЩ щети.
    Възможностите са:
    Първа: Без защита срещу подсигурени от Федералния резерв на САЩ щети – щетите се увеличават.
    Втора: Със защита срещу подсигурени от Федералния резерв на САЩ щети е прекратен водещият причинител за сегашни щети.
    Спасението на САЩ от катастрофална криза е възможно само със защита срещу подсигурени от Федералния резерв на САЩ щети.
  • 12 Владислав

    0 0 Отговор
    Тръмп да не се оплаква от неговите хора