Отидете към основна версия

5 129 13

Турция ще разкрие какво е станало с Хашоги

  • джамал хашоги-
  • турция-
  • саудитска арабия-
  • убийство-
  • йомер челик

Истината ще излезе на светло

Снимка: БТА/ AP

Турция ще разкрие всички детайли за смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги, който беше убит в саудитското консулство в Истанбул. Това заяви говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието Йомер Челик, цитиран от „Дейли Сабах”.

Саудитска Арабия потвърди, че Хашоги е мъртъв, но версиите на Рияд и Анкара се различават. Турските служби са убедени, че журналистът е бил измъчван и убит от специално изпратен за целта екип, докато саудитските власти посочиха, че Хашоги е умрял след възникнал спор и побой.

„Турция ще разкрие това, което се е случило. Никой не трябва да се съмнява в това”, заяви Челик. По неговите думи е дълг на Турция да го направи. Челик посочи, че страната няма да прави обвинения предварително, но цялата истина ще излезе наяве и няма да остане покрита.

Междувременно Великобритания обяви, че обмисля следващи стъпки, след като Саудитска Арабия за първи път призна, че изчезналият журналист Джамал Хашоги е бил убит в нейно консулство в Турция. Холандският министър-председател Марк Рюте каза, че е необходимо по-нататъшно разследване на смъртта на Хашоги.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: