Last news in Fakti

20 Октомври, 2018 16:59 5 127 13

Турция ще разкрие какво е станало с Хашоги

  • джамал хашоги-
  • турция-
  • саудитска арабия-
  • убийство-
  • йомер челик

Истината ще излезе на светло

Турция ще разкрие какво е станало с Хашоги - 1
Снимка: БТА/ AP

Турция ще разкрие всички детайли за смъртта на саудитския журналист Джамал Хашоги, който беше убит в саудитското консулство в Истанбул. Това заяви говорителят на управляващата Партия на справедливостта и развитието Йомер Челик, цитиран от „Дейли Сабах”.

Саудитска Арабия потвърди, че Хашоги е мъртъв, но версиите на Рияд и Анкара се различават. Турските служби са убедени, че журналистът е бил измъчван и убит от специално изпратен за целта екип, докато саудитските власти посочиха, че Хашоги е умрял след възникнал спор и побой.

„Турция ще разкрие това, което се е случило. Никой не трябва да се съмнява в това”, заяви Челик. По неговите думи е дълг на Турция да го направи. Челик посочи, че страната няма да прави обвинения предварително, но цялата истина ще излезе наяве и няма да остане покрита.

Междувременно Великобритания обяви, че обмисля следващи стъпки, след като Саудитска Арабия за първи път призна, че изчезналият журналист Джамал Хашоги е бил убит в нейно консулство в Турция. Холандският министър-председател Марк Рюте каза, че е необходимо по-нататъшно разследване на смъртта на Хашоги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    26 6 Отговор
    Турция вдига цената на "акциите"си и в удобен момент ще ги изтъргува..!? На Ердоган му трябва глътка въздух и сега се открива такава възможност..! От случая ще се възползва и Москва, естествено..!? Стига с темата Скрипал..!? Топката сега е в полето на ЕС и САЩ..!?

    Коментиран от #5

  • 2 Хасан

    32 3 Отговор
    Турция показва истинското лице на Западния свят...а това е ако си плащаш може и да има беззаконие,диктатура,насилие...стига да си плащаш
  • 3 Голям прос

    16 2 Отговор
    САЩ и СА, най-демократичните и любвеобвилни страни на света....
  • 4 Иемен

    22 0 Отговор
    Нещо санкции ЕС,САЩ Великобритания няма ли да наложат.Те са го направили и си го признаха а, пък нещо не са така нахъсани като с Русия.
  • 5 Ставрев

    18 3 Отговор

    До коментар #1 от "среднощен":

    Ердоган си има завидна армия и 100 милиона население, каква глътка въздух му трябва ? Има и отношения с Русия и Иран - големите фактори в региона И може да си позволи да разобличи терористите - Сащ и С Арабия

    Коментиран от #6

  • 6 среднощен

    4 7 Отговор

    До коментар #5 от "Ставрев":

    Не съм "експерт", чисто лаически коментирам! Така е, има силна армия. Тази армия, обаче, бе "окомплектована" за да "гледа" на "север"..!Сега тя гледа в друга посока!? Тези, които помогнаха на Турция да бъде свръх сила могат много бързо да взривят положението от вътре! "Има си хора за всичко".., така поне казват в ЦРУ!? Всяко "бате" си има "бате" - тази поговорка е актуална навсякъде по света..! Проблемът с кюрдите не е решен!? Чу се, че зачестяват случаите на фалити на фирми..!? Лирата загуби позиции..!? Проблемът с дисидентството все повече се засилва..!? Опитите за провокации към Гърция са симптом за сериозно вътрешно напрежение..!? Освободените лихви по кредитите.., също са симптом..!? Може и да бъркам!? Ако е така съжалявам, че съм досадил..!

    Коментиран от #8

  • 7 Иванов

    2 2 Отговор
    Вай- вай Аллах, толкоз много мангусти. Хак да му е!
  • 8 Хасан

    9 2 Отговор

    До коментар #6 от "среднощен":

    Прав си ...с основаването си Турция винаги е била неутрална докато след втората световна война Сталин не си поискал проливите и Карс ..тогава отива в западния блок.за да влезе в НАТО праща аскера в Корея ...ит.н....но Запада не е като СССР ..ако ти даде едноти иска три ..докато Русия например само дава ..превърна България от аграрно царство в индустриална,атомно,химическа развита република

    Коментиран от #9, #11

  • 9 ПОЗНАВАЧ

    0 4 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Колко е давал Запада на Сесесере Втората световна... Идея си нямаш.
  • 10 Фен

    0 2 Отговор
    Ма пътеката е утъпкана. Международната общност, налага свирепи санкции на СА, и техният ментор САЩ. Не ли?
  • 11 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Техеран 43.., тогава само започва поделянето на Европа от "Великите сили"..!? Довършването на "подялбата" е след Втората световна и тази подялба е безпощадна за "Балканите"..!! Дори и за Югославия, Турция и Гърция, които от пръв поглед са облагодетелствани, в последствие се вижда на каква цена е било това "облагодетелстване"..!? Продават ни и ни копуват като някаква "стока", но не и без съгласието на политическия ни елит..! Това е истината Хасане и тя не е в интерес на нито една от държавите на Балканите и Близкия изток!? Освен на една.., която отскоро е на картата!!? Тя има основен принос за процесите в СА и в Сирия, и Египет, Либия, Ирак, Йемен..., за всички "арабски пролети", които се случиха...!? Твърде много мюсюлмани има на Арабския полуостров.., това не е в интерес на същата тази страна..!? Затова и е приоритетното налагане на политиките на "отвореното общество" от тази държава, но със "любезното" съдействие на "четата" ѝ, "великите" САЩ и Русия..!!

    Коментиран от #12

  • 12 среднощен

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "среднощен":

    ...с "любезното" съдействие на "чедата" ѝ...
  • 13 мнение

    0 1 Отговор
    Турция се чуди как да оправи отношенията си със САЩ. Дори с цената на човешки живот. Не вярвам на турците и не е работа на Турция "да разкрие това, което се е случило" със саудитския журналист. Тъй като случката е в консулството на Саудитска Арабия, следователно това е нейна територия. Разследващите няма как да са турци. Това е работа на държавата, на чиято територия е убит по случайност или не журналистът. При всички случаи жалко за човека. Примитивна и грозна история. Бил се сбил. Хайде не на нас тия!
Новини по държави: