Отидете към основна версия

1 925 4

Макрон: Не обсъждам дипломатически въпроси през Twitter

  • макрон-
  • тръмп-
  • среща-
  • армия

Френският президент в интервю за CNN

Снимка: АР/БТА

В интервю за телевизионния канал CNN френският президент Емануел Макрон заяви, че не обсъжда дипломатически въпроси през социалната мрежа Twiiter, а предпочита директния диалог. Макрон допълни, че не е той този, който трябва да коментира постовете в Twiiter на Доналд Тръмп.

Разговорът с американския си колега Макрон окачестви като „добра дискусия”. Френският президент обаче не пропусна да разкритикува увеличаването на военните разходи в ЕС за покупка на оръжия от САЩ или други държави. „Мисля, че ако увеличаваме нашите разходи, то това е за укрепване на нашата автономия”, каза Макрон.

Вчера на път за Франция, американският президент написа в Twiiter, че предложението на президента на Франция Емануел Макрон за създаването на общоевропейска армия за защита от САЩ, Русия и Китай е „много оскърбително”.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп и Макрон в словесна надпревара

    Европа трябва да поеме по-голяма отговорност за отбраната си е мнението на президента на Франция Еманюел Макрон, изказано по време на срещата с презид ...
    10.11.2018
    2 225
    4
  • Тръмп: Много съм обиден на Макрон

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че е „ много обиден” на френския си колега Еманюел Макрон. Причината е изказването на последния, че ...
    10.11.2018
    3 243
    18
Новини по държави: