11 Ноември, 2018 08:57 1 914 4

Макрон: Не обсъждам дипломатически въпроси през Twitter

  • макрон-
  • тръмп-
  • среща-
  • армия

Френският президент в интервю за CNN

Макрон: Не обсъждам дипломатически въпроси през Twitter - 1
Снимка: АР/БТА

В интервю за телевизионния канал CNN френският президент Емануел Макрон заяви, че не обсъжда дипломатически въпроси през социалната мрежа Twiiter, а предпочита директния диалог. Макрон допълни, че не е той този, който трябва да коментира постовете в Twiiter на Доналд Тръмп.

Разговорът с американския си колега Макрон окачестви като „добра дискусия”. Френският президент обаче не пропусна да разкритикува увеличаването на военните разходи в ЕС за покупка на оръжия от САЩ или други държави. „Мисля, че ако увеличаваме нашите разходи, то това е за укрепване на нашата автономия”, каза Макрон.

Вчера на път за Франция, американският президент написа в Twiiter, че предложението на президента на Франция Емануел Макрон за създаването на общоевропейска армия за защита от САЩ, Русия и Китай е „много оскърбително”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    7 3 Отговор
    Така както сте ми седнали двамката на сладка приказка да не връхлети Великият Путин с камаза в таз постройка???

    Коментиран от #2

  • 2 Диди

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "onq s konq":

    ЯЯЯ!!! Ти си взел да поумняваш-крайно време ти беше, само така!!!

    Коментиран от #4

  • 3 no name no face no number

    7 1 Отговор
    Трябва европейска армия с европейски оръжия, край на хегемонията на Франция и Германия, честно и равно разпределение на задълженивта и благата в ЕС. Равни права, заплати и отговорности. Излизане от НАТО на целият ЕС. Смяна на системата в ЕС. Стига грозен капитализъм време е.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: