Отидете към основна версия

10 537 4

Откриха десет отрязани глави в Мексико

  • мексико-
  • отрязани глави

Десет отрязани глави на седем мъже и три жени бяха открити в неделя до общинския пазар на град Телолоапан, щата Гереро в южната част на Мексико, съобщи регионалният говорител по въпросите на сигурността, предаде БГНЕС.

Край главите са били намерени послания, адресирани до картела Ла Фамилия от съседния щат Мичоакан. Според говорителя, телата засега не са намерени.

Град Телолоапан, наброяващ 21 500 жители, се намира в труднодостъпната зона на планинската верига Сиера Мадре. Това е район на кървав конфликт между Ла Фамилия и престъпната организация на име "Рицарите тамплиери", както и други малки картели от щата Гереро.

Повече от 50 000 души са намерили смъртта си в насилията между картелите и в борбата срещу трафика на наркотици, след като мексиканският президент Фелипе Калдерон мобилизира армията през 2006 г. за борба с престъпните организации.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сатанинска секта убива в Мексико

    Ритуални убийства на две момчета и жена разтърсиха Мексико. Властите в северната част на страната арестуваха осем души, заподозрени в извършване на ...
    31.03.2012
    2 281
    0