Отидете към основна версия

1 949 7

Франция иска атентатора – жив или мъртъв

  • страсбург-
  • атентатор-
  • франция-
  • полиция

Издирването продължава

Снимка: БГНЕС/ EPA

Френските сили за сигурност се опитват да заловят атентатора от Страсбург, който откри стрелба до коледния базар в града – жив или мъртъв, разкри източник от службите, цитиран от AP.

Стотици униформени се включиха в издирването на 29-годишния мъж, чиято снимка беше разпространена с предупреждението, че става въпрос за опасно лице. Атентаторът беше ранен при престрелка с полицаите, но избяга. Продължава издирването му.

Междувременно стана ясно, че броят на жертвите се е увеличил до три. Френските власти описаха нападението като терористичен акт. Прокуратурата води разследването си именно в тази посока. Нападателят е бил познат на полицията с криминални прояви, а последната информация сочи, че е бил и екстремист, който е бил облъчен от пропагандни съобщения.

Мъжът, заподозрян в извършеното във вторник вечерта смъртоносно нападение с огнестрелно оръжие в Страсбург, е викал „Аллах акбар" по време на атаката, съобщи парижката прокуратура. Шериф Шекат е бил задържан в Германия през 2016 година за кражба.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: