Отидете към основна версия

1 591 4

Бандити обраха банка до Елисейския дворец

  • франция-
  • париж-
  • банка-
  • обир-
  • елисейски дворец-
  • служители-
  • полиция-
  • заложници

Нищо не видяхме, нищо не чухме, разказва работещ до банката служител

Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръжени престъпници взеха под контрол банка на известния булевард Шанз-Елизе в Париж, държаха служителите вързани с часове и разбиха десетки сейфове. Трима или четирима мъже се втурнали в банка Milleis при отварянето й, вързали служители и ги напръскали с неизвестна течност, преди да разбият около 30 сейфа. Това заяви пожелал анонимност източник, близък до разследването.

Наричана по-рано Barclays France, банката се гордее с клиенти от висшите среди, а клонът на Шанз-Елизе е само на около 650 метра от френския президентски дворец. Престъпниците "взеха няколко заложници сред служителите, когато банката се отвори. След това поставиха знак на вратата, гласящ, че банката е затворена", каза Еди Сид, говорител на полицейския профсъюз пред телевизия BFM. "След това те отворили някои депозитни кутии. След като това беше направено, те оставили служителите в банката, които успели да се освободят около обяд и да се обадят в полицията", добави Сид. Въпреки високата степен на сигурност в района, мъжете са напуснали безпроблемно района след обира в Milleis. Стойността на грабежа им засега не е известна. „Нищо не видяхме. Нищо не чухме. Чак когато полицията пристигна, разбрахме какво е станало“, заяви магазинер, работещ близо до банката.

Световните агенции припомнят, че крадците в Париж редовно взимат на мушка луксозни бижутерии, но през последните години бандите са вдигнали мерник и на заможните клиенти. През октомври 2016 година петима вързаха и обраха американската звезда Ким Кардашиян, като й задигнаха бижута за 5 млн. евро, докато тя се е намирала в луксозен хотел в Париж.

Също така има редица извършени нападения срещу коли, пътуващи към и от летище „Бурже“, което обслужва частни самолети. Сред тези набези има и такъв, когато през 2016 година две жени от Катар, движещи се с Bentley с шофьор, бяха обрани. Крадците задигнали бижута и други предмети на стойност над пет милиона евро, съобщи Актуално.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Сблъсък между трамваи в Париж

    Два трамвая се сблъскаха в Париж , съобщи France 24. Сблъсъкът е станал в южно предградие на Париж. Пострадали са 12 души. Все още не е известно ка ...
    12.02.2019
    1 817
    1
Новини по държави: