23 Януари, 2019 09:00 1 581 4

Бандити обраха банка до Елисейския дворец

  • франция-
  • париж-
  • банка-
  • обир-
  • елисейски дворец-
  • служители-
  • полиция-
  • заложници

Нищо не видяхме, нищо не чухме, разказва работещ до банката служител

Бандити обраха банка до Елисейския дворец - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Въоръжени престъпници взеха под контрол банка на известния булевард Шанз-Елизе в Париж, държаха служителите вързани с часове и разбиха десетки сейфове. Трима или четирима мъже се втурнали в банка Milleis при отварянето й, вързали служители и ги напръскали с неизвестна течност, преди да разбият около 30 сейфа. Това заяви пожелал анонимност източник, близък до разследването.

Наричана по-рано Barclays France, банката се гордее с клиенти от висшите среди, а клонът на Шанз-Елизе е само на около 650 метра от френския президентски дворец. Престъпниците "взеха няколко заложници сред служителите, когато банката се отвори. След това поставиха знак на вратата, гласящ, че банката е затворена", каза Еди Сид, говорител на полицейския профсъюз пред телевизия BFM. "След това те отворили някои депозитни кутии. След като това беше направено, те оставили служителите в банката, които успели да се освободят около обяд и да се обадят в полицията", добави Сид. Въпреки високата степен на сигурност в района, мъжете са напуснали безпроблемно района след обира в Milleis. Стойността на грабежа им засега не е известна. „Нищо не видяхме. Нищо не чухме. Чак когато полицията пристигна, разбрахме какво е станало“, заяви магазинер, работещ близо до банката.

Световните агенции припомнят, че крадците в Париж редовно взимат на мушка луксозни бижутерии, но през последните години бандите са вдигнали мерник и на заможните клиенти. През октомври 2016 година петима вързаха и обраха американската звезда Ким Кардашиян, като й задигнаха бижута за 5 млн. евро, докато тя се е намирала в луксозен хотел в Париж.

Също така има редица извършени нападения срещу коли, пътуващи към и от летище „Бурже“, което обслужва частни самолети. Сред тези набези има и такъв, когато през 2016 година две жени от Катар, движещи се с Bentley с шофьор, бяха обрани. Крадците задигнали бижута и други предмети на стойност над пет милиона евро, съобщи Актуално.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    20 0 Отговор
    Браво !!! Затова обожавам Франция, където и да съм. Хора със стил,идеи,професионализъм и чувство за хумор. И най вече истински ! Хаха
  • 2 Анти седераст

    7 0 Отговор
    Френски милиционери пазят парите ви. Какви добитъци
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ЪРП

    3 2 Отговор
    ИЛИ ТОВА СА НЕКВИ ИЗМИШЛЬОТИНИ, ИЛИ Е ПЛАНИРАН И ОРГАНИЗИРАН ОТ БАНКЕРИ "ОБИР", ИЛИ ТРЯБВА ДА ПРИЕМЕМ ,ЧЕ НА ШАНЗ ЕЛИЗЕ, РАБОТЯТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ МАЛОУМНИЦИ НА ПЛАНЕТАТА ПО СИГУРНОСТТА, В БАНКИТЕ КОИТО ОБСЛУЖВАТ НАЙ-ЕЛИТНИТЕ И БОГАТИ КЛИЕНТИ!!!!.......ИНАЧЕ, НЯМА КАК ДА СИ ОБЯСНИШ ,КАК ОБИРАТ ЕЛИТНА БАНКА НА ПЪПА НА ПАРИЖ ВСЕ ЕДНО Е СЕЛСКАТА БАКАЛИЯ!?!
Новини по държави: