Отидете към основна версия

4 750 46

САЩ отново обвиниха Русия

  • сащ-
  • сто-
  • русия

Според Вашингтон страната нарушава правилата на СТО

Снимка: Shutterstock

САЩ смятат, че Русия системно нарушава правилата на Световната търговска организация, съобщи РИА Новости.

Данните бяха публикувани в доклад на търговския представител на САЩ, относно изпълнението на задълженията на Русия в рамките на СТО. Посочва се, че Русия се отдалечава от правилата на отворените пазари и възпрепятства износа на американски стоки и услуги.

„Ако САЩ разберат, че Русия не действа в съответствие със своите ангажименти в СТО, те ще проучат и ще прилагат всички възможности за разрешаване на въпроса. Ние трябва да запазим руските пазари отворени за износ от САЩ“, се казва в документа.

В същото време се признава, че обтягането на двустранните отношения след руската анексия на Крим през 2014 г., възможностите за диалог са станали силно ограничени. Оказва се, че вносът на американски стоки в Русия продължава да е трудна задача.

САЩ са изказали недоволство от правилата за внос в Русия. Посочва се, че Русия поддържа списък с важни продукти, които могат да са обект на санкции.

През миналата година САЩ въведоха допълнителни мита върху вноса на алуминий и стомана. Русия отговори с мира за редица американски стоки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини