Отидете към основна версия

2 285 17

САЩ търсят бунт в армията на Венецуела

  • сащ-
  • армия-
  • венецуела

Водят се разговори с венецуелски военни

Снимка: Shutterstock

САЩ поддържат директни връзки с военни във Венецуела, като ги призовават да оставят президента Николас Мадуро, съобщи Ройтерс.

Според висши фигури от Белия дом, в САЩ очакват висши военни да отдръпнат подкрепата си към Мадуро. След като опозиционния лидер Хуан Гуайдо се самообяви за президент обаче, до сега това са направили само няколко офицери.

От американската администрация признаха за разговори с военни, които на този етап са ограничени. Все пак Вашингтон подготвя нови санкции срещу режима на Мадуро.

Действащият президент на Венецуела запазва властта си, основно благодарение на подкрепата на армията. Много военни се притесняват за семействата си, ако се отрекат от правителството.

Затова и според американската опозиция президентът Донадл Тръмп не прави достатъчно, за да предизвика бунт във венецуелската армия.

В същото време САЩ преговарят с Европа за ограничаване на опитите за изнасяне на венецуелски активи. Днес венецуелската армия започна и военни учения за подоготовка при евентуална намеса на САЩ в страната.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини