Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 15:50 2 271 15

Венецуела прехвърля петролни сметки в руска банка

  • венецуела-
  • сметки-
  • банка

Русия няма такава информация

Венецуела прехвърля петролни сметки в руска банка - 1
Снимка: Shutterstock

Венецуелската държавна петролна компания прехвърля банковите сметки на всички свои съвместни предприятия към Газпромбанк. Това твърди агенция Ройтерс, цитирана от ТАСС.

Агенцията се позовава на някакъв документ и обяснява прехвърлянето на сметки със санкциите, наложени от САЩ по отношение на Венецуела. Според Ройтерс, петролната компания също така инструктира съвместните си предприятия да прехвърлят доходите си от продажба на нефт по нови сметки в руската банка.

Ройтерс, позовавайки се на два източника, твърди, че ръководството на Венецуелската държавна петролна компания изисква от своите чуждестранни партньори по усвояване на резервите на петролния пояс на река Ориноко, в най-скоро време да решат дали ще продължат да участват в тези съвместни предприятия. Както пояснява Ройтерс, сред партньорите са Equinor (преди - Statoil), Chevron и Total. Венецуелската държавна петролна компания едновременно разпореди съвместните ѝ предприятие с Equinor и Total - Petrocedeno да преустановят работата.

Американската администрация на 28 януари наложи санкции срещу Венецуелската държавна петролна компания. В същото време Министерството на финансите на САЩ обеща да започне да издава временни лицензи, позволяващи на нефтено-газовата компания да извършва "някакви транзакции".

От “Газпромбанк“ обявиха, че венецуелската национална петролна компания е открила такива сметки, но преди няколко години. На този етап няма информация за откриването на нови сметки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лилипутин

    10 24 Отговор
    мизерията ,корупцията и тероризма си имат име и лице.Това е просия.Империята на злото.
  • 2 Киро

    17 4 Отговор
    Могат да си правят каквото изкат

    Коментиран от #5

  • 3 Франц Кафка

    7 14 Отговор
    Очаквайте нови санкции към Газпром , Роснефт , Лукойл и всички големи банки на РФ .
    Ай на бас ? 😂
  • 4 Borislav Popov

    12 20 Отговор
    Мадуро си плаща на руските чифути, само и само с тяхна помощ да остане на власт, а народа на Венецуела духа супата !
  • 5 Пешо

    19 10 Отговор

    До коментар #2 от "Киро":

    Така е, парите са си тяхни, а ако ги вложат в краварска банка ще пият една студена вода.

    Коментиран от #6

  • 6 руснако окупант

    18 6 Отговор

    До коментар #5 от "Пешо":

    пък то точно обратното - сащ са замразили държавните сметки на венесуела, а англия отказа да им върне тяхното злато. Преди това откраднаха злато на Ирак, конфискуваха парите на Либия. Всяка една НЕЗАВИСИМА държава си прави изводи къде е сигурно да си държи парите.
  • 7 Наблюдател

    8 16 Отговор
    Съветско-фашисткият режим на Путин идеално се вписва в корупционно-комунистическия режим на простия шофьор Мадуро.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ****

    17 6 Отговор
    Това са фейн новини с цел да бъдат настроен венецуелците против правителството.Нарочно се прави това,защото Мадуро отряза сащ от внос на петрол,а целта е да разбумтуват народа,за да дойде теният човек и да започнат кражбите от сащ.
  • 10 ТтТ

    6 7 Отговор
    Не искам нищо да кажа по темата, НО това е типична комунистическа политика! Това се случи в повечето соц страни! В България трябва да си малоумен за да не си го разбрал! 96-97 г е един малак пример, а преди това само господ знае за тези лешояди!!!!
  • 11 2019

    10 6 Отговор

    До коментар #8 от "1944":

    В тази година краварите и английските пирати конфискуват парите на ВЕНЕЦУЕЛА не на Мадуро.Кой е крадеца?Ами ще си местят парите ами какво да правят?1944 е било друго.
  • 12 ТОЧКАТА

    7 5 Отговор
    Всяка суверенна страна може да ползва банки и разплащателна система която е изгодна за нея......Америка също може да ползва руски/китайски,английси,френски,български....опа сбърках-ние нямаме.... банки---не е имало случай Русия да налага финансови санкции и прочие курвенски номера.....И много важно е как в ерата на ,,борбата ,,с фейкнюза...РОЙТЕРС ТВЪРДИ!!!!позовавайки се на ,,НЯКАКЪВ ДОКУМЕНТ,,!!!!!
  • 13 Аугусто Пиночет

    5 3 Отговор
    Подготвя се за екстренна евакуация в Кремъл при Янукович!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Наблюдател

    4 1 Отговор
    По комунистически.
    Венецуела е най-богатата на петролни залежи страна, а комунистите ще я докарат до просешка тояга. Източване и изнасяне за Русия за да има пари за световната революция.
    Че как Русия ще има информация за това???