Last news in Fakti

10 Февруари, 2019 13:20 2 237 17

САЩ търсят бунт в армията на Венецуела

  • сащ-
  • армия-
  • венецуела

Водят се разговори с венецуелски военни

САЩ търсят бунт в армията на Венецуела - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ поддържат директни връзки с военни във Венецуела, като ги призовават да оставят президента Николас Мадуро, съобщи Ройтерс.

Според висши фигури от Белия дом, в САЩ очакват висши военни да отдръпнат подкрепата си към Мадуро. След като опозиционния лидер Хуан Гуайдо се самообяви за президент обаче, до сега това са направили само няколко офицери.

От американската администрация признаха за разговори с военни, които на този етап са ограничени. Все пак Вашингтон подготвя нови санкции срещу режима на Мадуро.

Действащият президент на Венецуела запазва властта си, основно благодарение на подкрепата на армията. Много военни се притесняват за семействата си, ако се отрекат от правителството.

Затова и според американската опозиция президентът Донадл Тръмп не прави достатъчно, за да предизвика бунт във венецуелската армия.

В същото време САЩ преговарят с Европа за ограничаване на опитите за изнасяне на венецуелски активи. Днес венецуелската армия започна и военни учения за подоготовка при евентуална намеса на САЩ в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tervel bitcoin

    26 3 Отговор
    Само бунтове могат да организират те от друго не разбират

    Коментиран от #4

  • 2 Хасан

    31 2 Отговор
    Военни не искат да бъдат предатели !!!..браво..
  • 3 балама

    37 1 Отговор
    Абе, сащ ли са тези, дето говорят за "руска намеса", в изборите им!? И за "подкопаване на демокрацията".
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 тролче рубладжийче

    3 20 Отговор
    Инфлация - 1 880 000 (ЕДИН МИЛИОН И ОСЕМСТОТИН И ОСЕМДЕСЕТ ХИЛЯДИ) процента ,среден месечен доход - по малък от 5 (ПЕТ) долара ,няма какво да се яде ,няма лекраства ,няма икономика ,няма селско стопанство ,няма животновъдство - от това по хубаво - здраве му кажи !!! И що (тези) венецуелци не са доволни ???!!! Ми - това си е един истински ,комунистически рай !!! Странни хора !!!

    Коментиран от #11, #14

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ако

    16 1 Отговор
    мадуро не вкара гуайдо зад решетките за държавна измяна и опит за преврат, както би се случило във водещите „демокрации”, то да се готви той за затвора.
  • 10 Borislav Popov

    8 1 Отговор
    Бе ще набарат на Мадуро талисмана тия май !
  • 11 Симо

    19 0 Отговор

    До коментар #5 от "тролче рубладжийче":

    А защо няма бе "експерт" ? Защото САЩ им открадна парите 11 милиарда, а техните лизачи-Англия още 3 милиарда. Срещу Венецуела има емварго за внос на храни и лекарства . Преди Чавес населението е било 90% неграмотно. Когато американците командвана 83% от населението не изживяваше и до 40 години. За това и Чавес и Мадуро са на власт. Сега искат пак да се докопат да цитат безплатно, както в Ирак.

    Коментиран от #16

  • 12 ПЕНКО

    16 0 Отговор
    ВЛАСТТА В САЩ МИСЛИ С "ЧИЛИЙСКИ" КРИТЕРИИ ОТ 1973 ГОДИНА !!! НЕ ЗНАМ ЗАЩО В УЧЕБНИЦИТЕ НИ ПО ИСТОРИЯ НЯМА РАЗДЕЛ : ВОЕННИ ИНТЕРВЕНЦИИ НА САЩ В НЕЗАВИСИМИ СТРАНИ И ТАКЪВ- ЗА СВАЛЕНИ ЗАКОННИ /НЕУДОБНИ/ ПРАВИТЕЛСТВА ОТ Ц Р У???
  • 13 Барчо

    15 0 Отговор
    Аз не знам държавен ръоводител в света да не разчита на войската и полицията си за поддържане на властта си. Сигурен съм че и на Тръмпи му точат сабите си неговите врагове, а те не са малко. Нашите също разчитат на репресивните органи да ги пазят от гладния народ. Така че това изобщо не е новина. Чудя се на Мъдуро как не е изгонил всички англо говорящи от държавата си.
  • 14 Христо

    16 0 Отговор

    До коментар #5 от "тролче рубладжийче":

    Лично ли "измери инфлацията" или ти я спуснаха от горе? И у нас инфлацията е в пъти повече от обявената. Но, идва МВФ, СБ, САЩ, ЦРУ. И тези абревиатури са без значение, зад тях стои ционизма,това е големият ни проблем. Но Юда винаги е продажник. И без родния.

    Коментиран от #15

  • 15 Барчо

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Христо":

    За съжаление инфлацията там в момента е голяма, благодарение на краварските санкции. Да не забравяме обаче географското положение на Венецуала. Да имаш за съсед Кравария е най-голямото божие проклятие. Беше го казал един президент.
    А за тук си абсолютно прав. Всички положителни разни показатели са манипулирани. Като се почне от безработицата, заплатите, цените, та се завърши със здравеопазването.
  • 16 ариец

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Симо":

    Симо, тази статия имаще нужда от твоя коментар! За което много ти благодаря! Нямаше нужда и този път да се намесвам аз ,за да го кажа по този начин,ти беше по-добър!
  • 17 реалист

    0 0 Отговор
    китай и русия трябва по директно да се намесят основно с бази в куба и венецуела