Отидете към основна версия

2 279 15

Венецуела прехвърля петролни сметки в руска банка

  • венецуела-
  • сметки-
  • банка

Русия няма такава информация

Снимка: Shutterstock

Венецуелската държавна петролна компания прехвърля банковите сметки на всички свои съвместни предприятия към Газпромбанк. Това твърди агенция Ройтерс, цитирана от ТАСС.

Агенцията се позовава на някакъв документ и обяснява прехвърлянето на сметки със санкциите, наложени от САЩ по отношение на Венецуела. Според Ройтерс, петролната компания също така инструктира съвместните си предприятия да прехвърлят доходите си от продажба на нефт по нови сметки в руската банка.

Ройтерс, позовавайки се на два източника, твърди, че ръководството на Венецуелската държавна петролна компания изисква от своите чуждестранни партньори по усвояване на резервите на петролния пояс на река Ориноко, в най-скоро време да решат дали ще продължат да участват в тези съвместни предприятия. Както пояснява Ройтерс, сред партньорите са Equinor (преди - Statoil), Chevron и Total. Венецуелската държавна петролна компания едновременно разпореди съвместните ѝ предприятие с Equinor и Total - Petrocedeno да преустановят работата.

Американската администрация на 28 януари наложи санкции срещу Венецуелската държавна петролна компания. В същото време Министерството на финансите на САЩ обеща да започне да издава временни лицензи, позволяващи на нефтено-газовата компания да извършва "някакви транзакции".

От “Газпромбанк“ обявиха, че венецуелската национална петролна компания е открила такива сметки, но преди няколко години. На този етап няма информация за откриването на нови сметки.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ търсят бунт в армията на Венецуела

    САЩ поддържат директни връзки с военни във Венецуела, като ги призовават да оставят президента Николас Мадуро, съобщи Ройтерс. Според висши фигури ...
    10.02.2019
    2 242
    17
  • Мадуро изнасял активи и в България

    Правителството на президента на Венецуела Николас Мадуро се е опитало да изнесе държавни активи и в България. Това обяви в Twitter венецуелския депута ...
    10.02.2019
    3 228
    30