Отидете към основна версия

4 072 13

Поискаха ареста на Илон Мъск

  • илон мъск-
  • арест-
  • tesla

Шефът на Tesla отново разпространи корпоративна информация в социалните мрежи

Снимка: БГНЕС/EPA

Финансовият регулатор на САЩ поиска от съдия в Ню Йорк да разпореди задържането на директора на Tesla Илон Мъск, съобщи Би Би Си.

Решението идва от Комисията за ценни книжа и борси, след като Мъск пусна в социалните мрежи информация за продукцията от автомобили. По-рано той заяви, че няма да прави изявления за финансовите резултати на компанията, без да го е съгласувал с борда на директорите.

През август Мъск пусна съобщение в социалните мрежи, в което заяви, че планира да направи компанията публична, с което предизвика недоволството на борда на директорите. Той все още не е коментирал искането за задържане.

В съобщението си той показва въздушни снимки на произведените нови коли и заявява, че очаква през тази година компанията му да произведе 500 000 нови автомобила. Мъск твърди, че броят на автомобилите е бил публично разкрит преди разговор с финансовите анализатори за резултатите от четвъртото тримесечие.

Самият той вече заяви, че няма уважение към финансовия регулатор, но се е разбрал за споразумение, защото вярва в съдебната система.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Илон Мъск показа двигателя на Starship

    SpaceX проведе първите изпитания на двигателя Raptor, предназначен за междупланетния космически кораб Starship. За успешния тест съобщи в Twitter личн ...
    04.02.2019
    6 247
    38
  • Tesla ще пъди крадци с музика от Бах

    Нов режим за сигурност Sentry Mode в електромобилите на Tesla ще пропъжда крадци с "Токата и фуга в ре минор" от Йохан Себастиан Бах, обяви ...
    28.01.2019
    4 436
    71