Отидете към основна версия

6 402 46

Украйна готова с мощни ракети за Русия

  • украйна-
  • петро порошенко-
  • русия

Страната е готова да произвежда ракетни системи за далечни разстояния

Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Украйна Петро Порошенко обяви, че страната му ще има възможността да създава ракетна система, която да поразява цели на значителни разстояния, съобщи ТАСС.

По време на заседание на Съвета за национална сигурност, Порошенко обвини Русия в разпадането на системата за контрол на оръжията. Русия излезе от споразумението за премахване на ракетите със среден обсег, след като това първо направиха САЩ.

„Мотивират нас и съюзниците да намираме необходимите средства за гарантиране на нашата сигурност. Това премахва някои наши задължения, към които сме се придържали. Ние вече можем да създаваме мощни ракетни системи за самозащита. Това ще е стратегически фактор за възпирането на руския агресор. Нашите сили ще могат да победят врага на значителни разстояния. Мисля, че можем да сме спокойни за нашата сигурност“, заяви Порошенко.

В същото време руският премиер Дмитрий Медведев обвини САЩ, че правят всичко възможно да саботират договора за премахването на ракетите на средни разстояния. Според него така се дестабилизира международната сигурност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: