Last news in Fakti

2 Март, 2019 09:03 5 594 31

В Киев: Спешни преговори за мир с Москва

  • украйна-
  • избори-
  • петро порошенко

Кандидат за президент на Украйна се обяви за диалог с Русия за прекратяване на конфликта със сепаратистите

В Киев: Спешни преговори за мир с Москва - 1
Снимка: Shutterstock

Комедийният актьор Володимир Зеленский, който е с най-висок рейтинг в анкетите преди президентските избори в Украйна в края на март, заяви, че страната трябва да преговаря с Русия, за да сложи край на конфликта в източните провинции, предаде АP.

Зеленский, който преди е изпълнявал ролята на президент на Украйна в популярен тв сериал, изпреварва в анкетите настоящия президент Петро Порошенко и експремиера Юлия Тимошенко.

Той каза, че ако бъде избран за държавен глава, най-важната му задача ще бъде да спасява живота на хора. По думите му преговорите с Москва са единственият начин за прекратяване на конфликта със сепаратистите, започнал след като Русия анексира Крим през 2014 г.

Комедиантът добави, че като президент ще помоли САЩ и Великобритания да се включат в мирните преговори, в които досега посредници бяха Германия и Франция. Зеленский обаче подчерта, че "няма да има компромиси със суверенитета на Украйна", нито "търгуване с територии".

ТАСС цитира резултатите на анкета на социологическата агенция "София", осъществена в периода 20-26 февруари. Според тях на изборите на 31 март Володимир Зеленский може да разчита на 18,3 на сто от гласовете, следван от Юлия Тимошенко с 15,4, Петро Порошенко с 12,1 и Юрия Бойко - 11,2 на сто. Останалите кандидати имат рейтинг под 7 пункта. Ако предстоеше изборите да се състоят идната неделя, избирателната активност би била 77 процента, установява проучването на "София.

Предишни анкети на други агенции са отреждали на Порошенко второ място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ай стига бе

    83 3 Отговор
    Щом комедиен актьор е на първо място по рейтинг за избор на президент правете си сметката какви боклуци са политиците им!

    Коментиран от #2, #4, #5

  • 2 сугурен съм

    64 2 Отговор

    До коментар #1 от "ай стига бе":

    Сигурно са като нашите утайки !
  • 3 Инфо

    66 5 Отговор
    Украйна изпадна в дълбока криза, защото повярва на Запада. Реформи и благоденствие, тирове с тоалетна хартия и банани с тонове. Вместо това получи няколко шамара от Русия и икономическа катастрофа. При СССР 54 милиона, днес - 36 милиона.
  • 4 Бачо Киро

    62 4 Отговор

    До коментар #1 от "ай стига бе":

    Е ние имаме пожарникар и гимнастик начело. Що пък те да нямат актьор...

    Коментиран от #7, #10

  • 5 Хахаха

    56 2 Отговор

    До коментар #1 от "ай стига бе":

    По-добре комедиен актьор отколкото МУТРА, чийто прякор е тиквата и идва на власт финансиран от 2 чужди фондации, които мноооого милеят за... ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ в Странджата. Хахаха

    Коментиран от #9

  • 6 Напредък

    39 4 Отговор
    Световно класиране по смърност на 1 000:
    1.Лесото
    2.България
    3.Литва
    4.Украйна

    Коментиран от #13

  • 7 ГосТ

    38 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бачо Киро":

    С уточнението, че онзи другия не е гимнастик,а общ физкултурник. Всъщност къде и какво е завършил тоя индивид. Мисля че не е НСА
  • 8 Ще дойде ден

    40 3 Отговор
    Укрите още не са го видели .......ДЕБЕЛИЯ, ....ЦЕЛИЯ !!!!
  • 9 ха ха

    3 22 Отговор

    До коментар #5 от "Хахаха":

    Май си падаш по овце и кози,а смешник.???
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Руските свине

    5 28 Отговор
    Обаче не искат мир а постоянно тлеещ конфликт.
  • 12 Румяна Костова

    33 3 Отговор
    Зеленскк заявява, че ще преговаря с Русия, но няма да прави никакви компромиси за Крим и Донбас! Разчита тогава на какво комедийния актьор, че Путин сам ще се откаже от Крим? Напразно ще му е сядането на тази маса за преговори, дори и да привлече САЩ и Англия на тях.
  • 13 ШАМПИОНИ

    14 1 Отговор

    До коментар #6 от "Напредък":

    ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ , КВО СЕ ОПЛАКВАМЕ ,...ГОНИМ ПЪРВОТО МЕСТО !!!
  • 14 Kcaniba

    32 4 Отговор
    Цирка в американска колония с болшевишкото име Украина е пълен!!
    Но най абсурдното е, че шута има повече разум и воля от елитите им!!
    Наследила от УССР чоща и челни позиции в Европа по всички показатели през 1991, след предателството на горби, елцин и прочие лакеи на жидите, днес е на дъното, стигнала Сомалия в развитието си. За няма 30 години!!
    Такава деградация, 9а такова кратко време, мисля че не познава човешката история!!!
  • 15 Дориан

    22 1 Отговор
    Един разумен човек да се намери! Явно онези горе са такива промити мозъци, че не виждат как на хората им е писнало от безсмислени и инсценирани конфликти, които вредят и на двете страни.
  • 16 смешник

    7 6 Отговор
    Това значи че сте склонни да се откажете от Крим А тези които си дадоха живота за него ??? Тури им пепел Ще ги забравим
  • 17 Диди

    7 17 Отговор
    Рейган също беше артист...какво направи със Съветският Съюз?
  • 18 Кибикът

    5 24 Отговор
    Бе, то и Рейгън беше бивш актьор... Според мен ще преизберат Порошенко. Той показа характер и твърдост срещу РэФия.
  • 19 NNNN

    4 26 Отговор
    Че то и сега се водят някакви преговори с РаССия, не е като да не се водят. Ама резултат - йок! Маскалите са нагли, надменни, злобни, завистливи и алчни за чуждото. А кръвта, която маскалските отпускари и доброволци проляха в Източна Ункрайна? Трябва да има възмездие И не, няма как да им оставят заграбеният Крим. Краденото насред път се взима.
  • 20 Диди

    2 14 Отговор
    Ако изберат Тимошенко,тя ще се застъпи по здраво спрямо руснаците.
  • 21 Хрониките на Евразия

    4 15 Отговор
    А Путин питали ли са , дали иска мир в Украйна ?

    Коментиран от #22

  • 22 Диди

    2 14 Отговор

    До коментар #21 от "Хрониките на Евразия":

    Агресорът ли да питат дали иска мир?
  • 23 До 80 на 100 челяка

    3 15 Отговор
    До 80% от българите според проф. Иво Христов. Не разбирам голямата омраза, която демонстрират българските путинофили и резаци към Украйна ? Хората си искат свободата. Толкоз !

    Коментиран от #30

  • 24 Владо Вр

    21 0 Отговор
    Хората в Украйна искат мир, спокоен живот и нормално заплащане на труда им. В България - също. Но и в двете държави управляват олигарсите, а народа измира, или емигрира безвъзвратно със страшни темпове. Защо ли не вярват на светлото бъдеще, обещано им от шайката крадливите политици?
  • 25 стоян георгиев

    5 17 Отговор
    украина трябва да преговаря с русия за мир,но руснаците отричат да са нападали украина.демек няма с кого да се преговаря,а путин ще продължи с хибридната воина щото знае че украина почне ли да се оправя идва ред на маидан в москва.

    Коментиран от #27

  • 26 Барчо

    18 2 Отговор
    Какво общо имат руснаците, нещо не е ясно. Те дори не са страна в минското споразумение. Руски войски няма нито в Донбас, нито в Логанск. Укрите непрекъснато бомбандират по Донбас и вече жертвите по неофициални данни надхвърлят 12 000 цивилни. При това положение не е много сигурно дали може да има връщане към Украйна или по-скоро ще трябва да се примирят, че Донбас ще бъде неукраинска територия.
  • 27 Барчо

    15 2 Отговор

    До коментар #25 от "стоян георгиев":

    И кога Руски войски са навлезли в Украинска територия???? Това дори обора не си е позволявал да го казва открито, защото няма никакви данни за това.

    Коментиран от #29

  • 28 дтйфн

    7 0 Отговор
    Изглежда комедиантите в политиката са по-умни от комичните политици!(като шоколадения шейх Потрошенко)
  • 29 стоян георгиев

    1 9 Отговор

    До коментар #27 от "Барчо":

    ами навлязоха два пъти веднъж като окупираха крим втори път като окупираха донбас.и двата акта на окупация са прети от европа и сащ и заради тях на русия са наложени санкции и изолация.за окупацията на крим дори путин си призна в интервю,въпреки че маса веме лъжеше че въпросните зелени човечета не са били от редовната руска армия,а разни тролове като теб потдържаха лъжата.същото и в донбас.частите които участваха в офанзивите срещу украинската армия са известни и упоменати официално от нато.та не лъжи!или по-скоро може да го правиш ,но няма да хване вяра!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гтуу

    0 0 Отговор
    Този е единственият "читав" кандидат за президент. Всички останали са за психиатрията...
Новини по държави: