Отидете към основна версия

13 175 62

Руското супер оръжие лае, но не хапе

  • русия-
  • ракети-
  • оръжие

Атака с новите хиперзвукови ракети би била твърде рискована

Снимка: Shutterstock

Новото хиперзвуково оръжие, което Русия насочи към САЩ, може да се окаже звяр, който по-скоро лае, но не хапе. Това пише в свой анализ списание „Foreign Policy”.

Според изданието новините за новата свръхзвукова ракета, частично служат на целите на руското правителство, което през последните години беше притиснато от международни санкции и слаб икономически растеж.

Руският телевизионен водещ Дмитрий Кисельов излъчи клип в предаването си, в който показа кои центрове на властта в САЩ могат да ударят новите ракети „Циркон“. Сред целите той посочи учебния център Форт Ричи в Мериленд и военновъздушната база Маккелън, които са закрити от много години.

Западните медии вече отбелязаха, че на този етап САЩ нямат средствата да противодействат на новите ракети. Все пак експерти напомнят, че опит за ядрен удар с подобна ракета е твърде рискован. Той със сигурност би довел до ответна атака. Според тях никой със здрав разум не би поел подобен риск.

Появиха се и някои информации, за това, че новите руски ракети не са достатъчно разработени технологично. Все пак САЩ вече поискаха повече средства за разработване на свръхзвукови оръжия за своята армия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини