Last news in Fakti

11 Март, 2019 19:23 7 120 86

Москва се хвали: Военната ни мощ се възражда

  • русия-
  • армия-
  • сергей шойгу

Министър Шойгу се похвали с постиженията на военните за шестте години, откакто той заема този пост

Москва се хвали: Военната ни мощ се възражда - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Руската армия е поръчала над 1000 нови летателни машини и хиляди танкове през последните няколко години в рамките на мащабни модернизационни усилия на фона на напрежението със Запада, обяви в парламента руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от АР.

Шойгу се похвали с постиженията на военните за шестте години, откакто той заема този пост. В изказване пред депутатите в руския парламент той заяви, че въоръжените сили са станали изключително мобилни, както и че са способни да демонстрират мощ в далечни райони.

Министърът отбеляза, че между 2012 и 2018 г. армията е получила над 1000 бойни самолети и щурмови хеликоптери и над 3700 танка. Той добави, че въоръжените сили са получили 109 междуконтинентални балистични ракети с наземно базиране, както и 108 с базиране на подводници. По думите му са сформирани и десет бригади, въоръжени с най-усъвършенствани ракети с малък обсег "Искандер".

Шойгу заяви, че кампанията в Сирия, която Русия води от 2015 г., е демонстрирала руската военна мощ и е позволила на армията да изпита в реална бойна обстановка новото си въоръжение, включително крилати ракети с голям обсег, изстрелвани от кораби и от въздуха.

Той отбеляза, че с бързи темпове се е увеличил и арсеналът на армията от безпилотни летателни апарати, артилерийски снаряди с лазерно насочване и други прецизни оръжия.

Москва се хвали: Военната ни мощ се възражда

Министърът подчерта, че наброяващият 1 милион души личен състав на армията включва около 400 000 професионални войници и сержанти, сериозна промяна за въоръжени сили, които в близкото минало разчитаха изключително на наборна военна служба.

Шойгу заяви, че нарастването на броя на професионалните войници е позволило на армията да сформира 136 батальона с изцяло професионален личен състав. Подобни батальонни тактически групи са основните тактически подразделения, което позволява на въоръжените сили да се разгръщат бързо в даден район.

Той каза, че всяка бригада или полк в руската армия сега разполага с по два батальона професионални войници и един - съставен от наборници. Министърът добави, че наборници не се пращат на бойни мисии.

Батальонните тактически групи изиграха ключова роля при анексирането от Русия на украинския полуостров Крим през 2014 година. Украйна и Западът също така обвиниха Русия, че праща свои военнослужещи в подкрепа на сепаратистите в Източна Украйна - твърдения, които Москва отрича.

Москва се хвали: Военната ни мощ се възражда

Шойгу спомена и усилията на армията да укрепи присъствието си в Крим. Той отбеляза също, че въоръжените сили са разширили присъствието си в Арктика чрез разполагането там на 475 обекта.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно соросче

    47 16 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 2 стоян

    45 93 Отговор
    На гол тумбак чифте пищови =това е вашата Русия ,, другари ,,

    Коментиран от #7, #10

  • 3 Batushka

    27 79 Отговор
    СЛАВА НА САЩ
  • 4 Къде е Курск

    25 63 Отговор
    Възраща се като Курск също !

    Коментиран от #5

  • 5 КЪДЕ СА КУЛИТЕ

    45 14 Отговор

    До коментар #4 от "Къде е Курск":

    Връща се като кулите също!
  • 6 ХА ХА

    53 14 Отговор
    КЪДЕ СА КРАВАРСКИТЕ ПОСОЛСТВА В КЕНИЯ И ТАНЗАНИЯ.???????
  • 7 Borislav Popov

    65 11 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    Май голия тумбак е твоя?! Че и задника също ? Колко самолета казваш можем да си купим ???

    Коментиран от #29

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    54 16 Отговор
    Най, най, най -подготвената и боеспособна военна машина в света. Добре че не е с краварският долен, селски, узурпаторски манталитет, иначе щеше да завладее цял свят и нищо не може да ги спре.

    Коментиран от #52, #83

  • 10 Rado

    21 51 Отговор

    До коментар #2 от "стоян":

    На Русия само оръжия им са в главата за разлика от САЩ. Току що имаше пресконференция на Nasa. Jim Bridenstine говореше за проети за Луната, Марс, много нови технологии и такива насочени за ползване от обикновените граждани - ултразвикови самолети за междуградси полети, напълно елекстическил. Ако САЩ развиваше само военни технологии или си ги пазеше за тях а не ги споделяше с другите, като Русия, света ще ше да е по-малко развит технологично.

    Коментиран от #27, #72

  • 11 Batushka

    36 15 Отговор
    Долу САЩ!
  • 12 Факт!!!!!

    59 7 Отговор
    Житейската истина проверена от векове--имаш ли силна армия-всички се сьобразяват с теб,и можеш да отстояваш националните си интереси и суверенитет...Всички други твьрдения са приказки за бальци.
  • 13 във възход е и руската мизерия

    19 40 Отговор
    Прокламираното военно възраждане е обратно пропорционално на всичко останало в путландия. Руската диктатура и тя като другите режими по света - храна може да няма, но армия и оръжие дето да пази диктата има. Всеки ден ни натрапват пропаганда за нови руски оръжия, нямо по извратена държава от тая, болен народ дълбинно неспособен на нормален живот. Оръжие/война и мизерия това са...
  • 14 Руските свине

    17 39 Отговор
    Могат да се хвалят единствено със средства за убиване на хора, внасяне на хоас и дезинтеграция в обществото, убийства и всякакви други мръсотии.

    Коментиран от #22

  • 15 Старата болна мечка

    17 33 Отговор
    Един милиард китайци с тояги да тръгнат и ще ги изтърбушат както Митю Пищова Плейметка

    Коментиран от #19

  • 16 Тракиец

    38 14 Отговор
    Шойгу само припомня на чифутите,това което каза Путин.Какво да се хвали като са му до оградата.Просто ги предупреждава да си ходят в Чифутия Фащ.Да не стане като с арииците.

    Коментиран от #21

  • 17 Kcaniba

    28 9 Отговор
    какво значи "се хвали"???
    Отчети за проведената работа за сороснята е хвалба!???
    господарите ви се хвалят и са бити и е..ни нафред!!!
  • 18 1944

    14 24 Отговор
    и какво се хвали палячото, скатал казармата наред с путин, медведев, лавров и други войнолюбци.
  • 19 Остров Дамански

    23 5 Отговор

    До коментар #15 от "Старата болна мечка":

    Ха ,ха ,ха, ами навремето се опитаха. ....хахаха! !!!!

    Коментиран от #23, #28

  • 20 А къде е Ил 20

    12 17 Отговор
    Възражда се като един същинский Феникс от фефелта - туй шампиона на Чукотка по запрягане на елени ви го казва
  • 21 Реалист

    7 23 Отговор

    До коментар #16 от "Тракиец":

    Мухахахахаха - и пути и медведев са ЧИФУТИИИИИ. Та на кого казваш се изрепчил шойгу?

    Коментиран от #38

  • 22 философ

    32 9 Отговор

    До коментар #14 от "Руските свине":

    Разбери о руснаците, Русия 9остоянно е обект на ресурсни апетити. Ако не се пазят.... Нашата мощ също укрепна. През 2023 т. ще имаме 8 самолета и 8 пилоти пешеходци вече няма да са безработни. Дотогава може да скачат спарашут на тренажор.Самолетите са толкова страшни, че генерал лейтенант Борисов успокои Медведев, че не са насочени срещу Русия. Медведев го изслуша щастлив .но ГЕРБ+ДПС+юдопатриоти ще ни довършат с престъпни наредби. 4000 магистрати, 28000 2военни, 57000 полицаи и не могат ни спаси от шайка политици???? (Как ли ще ни спасят от армия?

    Коментиран от #26, #34

  • 23 Реалист

    7 17 Отговор

    До коментар #19 от "Остров Дамански":

    Мдааааа, И ОСТРОВ ДАМАНСКИ ОТ ТОГАВА Е КИТАЙСКИ... Преди да даваш нещо за пример, четииииии и мислииииии

    Коментиран от #67

  • 24 Ханко от село Осеня

    9 21 Отговор
    Скромността не им е присъща на чебурашките, Русия е едно икономическо джудже и путин му се изплъзва диктатурата затова почва да търси с какво да нахъса пияндурниците , като в казарма , войника не трябва да остава без работа защото поява да мисли , а това не допада на господарите които са свикнали да мислят вместо него. Нищо ново под слънцето , тираните са си тирани и си играят игричките егоистично , без да им пука за простосмъртните , спря им и Интернет , пълна изолация ....
  • 25 Ханко от село Осеня

    7 21 Отговор
    Скромността не им е присъща на чебурашките, Русия е едно икономическо джудже и путин му се изплъзва диктатурата затова почва да търси с какво да нахъса пияндурниците , като в казарма , войника не трябва да остава без работа защото поява да мисли , а това не допада на господарите които са свикнали да мислят вместо него. Нищо ново под слънцето , тираните са си тирани и си играят игричките егоистично , без да им пука за простосмъртните , спря им и Интернет , пълна изолация ....
  • 26 Руските свине

    6 20 Отговор

    До коментар #22 от "философ":

    Напълно са те зомбирали. Войни за ресурси си водеха през 19 и 20 век. Сега ресурсите се купуват от държави, като Русия, които имат ресурс на икономика. И цената на тези ресурси е ниска и в пъти по-малка от стоките, които високотехнологичните държави произвеждат от тези ресурси.

    Коментиран от #32

  • 27 Барчо

    21 7 Отговор

    До коментар #10 от "Rado":

    Тук естествено се публикуват само лошите неща за Русия и това явно си е задачата. Що не публикуват колко неща положителни след 2000 г стават там??? Атомни ледоразбивачи, атомна мобилна електростанция по вода, нови жп мотриси, локомотиви, ново автомобилостроене различно от москвичите, които познаваме, социални придобивки, намаляване на бедността, прираст на население и много, много други, които няма да изброявам. Тези неща се премълчават. Тук само се пише кой с кого се е сбил, кой кого е ограбил и т.н., които неща да речем в Америка се случват в пъти повече, но за там не се говори, че ще има безработни журналисти.

    Коментиран от #30

  • 28 Българин

    6 18 Отговор

    До коментар #19 от "Остров Дамански":

    Няма остров Дамански, бе руско зомби, има Женбао дао, който от 1969 година е китайска територия. А във военния музей в Пекин има пленен руски танк Т-62.

    Коментиран от #86

  • 29 ДА ПИТАМ НЕЩО

    9 18 Отговор

    До коментар #7 от "Borislav Popov":

    Гн Попов, наясно сме че сте един от най яростните русофили,не ни задавйте въпроса колко самолета можем да купим, защото комунистите опоскаха България. Ами си задайте въпроса защо вашата велика Русия не може да направи един пътнически самолет,и за друки неща коите не могат да правят сме си коментирали и друг път но тогава мн. бързо млъкваш
  • 30 Само питам

    12 23 Отговор

    До коментар #27 от "Барчо":

    Нищо хубаво не се случва в руската кочина, живееш в някакъв собствен свят. Русофреничен свят.

    Коментиран от #35

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Философ

    14 7 Отговор

    До коментар #26 от "Руските свине":

    Не разбирам, тогава какъв го дирят постоянно еймерикън дронове и Посейдон край границите на Райън? Ако им мислеха доброто на Русия, нямаше да им готвят ракети и армия...
  • 33 Барчо

    14 7 Отговор
    Усещате ли какво цялостно преустройство на руската армия се получава. Който воюва срещу тях, ще е изправен срещу изцяло професионална армия. Армия, чиито състав няма да е от наборници на по 2 години военна служба, а армия водила битки и подушила кръвта. Наборниците са в резерв. Доколкото се знае в сирийската криза руснаците са използвали 300 вида оръжие и със сигурност ще бъдат дооправени.
  • 34 Ханко от село Осеня

    6 8 Отговор

    До коментар #22 от "философ":

    Нищо философско няма в подхода ти към въпроса с армията и бройката , сякаш има значение като ти метнат няколко ракетки , такива малко по мощни от Хирошима примерно , дано тогава добрите братушки се сетят че ти си крещял , здраствуйте таварищи и си плюл по България в незначителни сайтчета

    Коментиран от #36, #37

  • 35 Барчо

    13 5 Отговор

    До коментар #30 от "Само питам":

    Можеш да пропускаш да четеш коментарите ми и да слагаш директното си минусче. Не се сърдя на хора, които не признават величините на числата, а на платените подлоги. Ти или не можеш да правиш разлика между две различни по величина числа или просто си платен. Тъпо е когато ти самия живееш в кочина, но сочиш с пръст някой който са ти посочили че живее в кочина без това да е истина и го повтаряш като папагал.
  • 36 Философ

    9 3 Отговор

    До коментар #34 от "Ханко от село Осеня":

    Аз не плюя по България. Отвратен съм от политиците и други тук.Те ще ликвидират България, няма нужда някой да хвърля бомби тук. Военните на България щом търпят геноцида над българите, значи са съгласни с това. То и сега неизвестни пускат вируси да ни трепят, докторите знаят кой кога ще дойде, ДАНС не пита докторите откъде знаят, бизнеса с лекарства и ковчези върви Ъп, защо ти е бомба?
  • 37 Барчо

    12 9 Отговор

    До коментар #34 от "Ханко от село Осеня":

    Ядрена ракета ще стига до Москва за 10-12 м, а ядрена ракета от руски подводници ще стига до Вашингтон за 4-6 минути. Дали тия от Вашингтон ще изстрелят ракети по Русия???
  • 38 Тракиец

    16 7 Отговор

    До коментар #21 от "Реалист":

    Истински чифути са тези които печатат доларите като вестници и решават кой как ще живее.Единственния начин да рестартират грабителската си политика е война.Затова браво на Русия,Китай,Индия,Иран,Турция,Северна корея,Венесуела,Куба които защищават собствените си интереси,а да имаш топки да направиш това е силна независима армия.Мухл......
  • 39 месара

    9 8 Отговор
    гладни, ама пълни с оръжие!
  • 40 НКВД

    13 7 Отговор
    Соросите отново завиждат уяли се с ГМО и със свалени гащи завъртяни на Изток
  • 41 Гост

    6 11 Отговор
    Да си праят танкове и ракети ушанките колко щат - се ще намери кой да направи повече. Я ние да си прайм салам камчия, пък те да си ядат ушите ъ-ъ калашниците де .
  • 42 Ммм

    4 8 Отговор
    Абе не знам какво правят ама аз нищо не искам да им купя.
  • 43 НКВД

    14 5 Отговор
    Жестока грешка на америте, почнаха да притискат федерацията и видяха зъби за каквито не са подготвени!
  • 44 243

    7 14 Отговор
    Предишния път за това се разпаднаха. Не разбраха, че икономически не издържат на надпревара във въоръжаването. Сега се надявам хората да прегризат гърлата на червените бокщлуци в Кремъл. Пръв трябва да бъде гризнат лилипута Путин. Не го ли направят скоро в кочината няма да има друга професия освен - военен.

    Коментиран от #45

  • 45 НКВД

    11 6 Отговор

    До коментар #44 от "243":

    Тоя па кой се разпаднал бе? Просто си поискаха капитализъм! Вече сурвините не пътуват безплатно извън Русия и Републики част от Федерацията. Затоваи Бг. икономиката изчезна и ни нулираха 1989г.сега цели СИВ го ядът роби на западняците пазар на западния капитал. Я виж Румъния от- 0 $ 1989г.сега гонят 100 милиярда от тарикатлък! България от 8 милиярда$ 1989г.сега гониме 60 милиярда$ ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!!

    Коментиран от #46

  • 46 само питам

    3 9 Отговор

    До коментар #45 от "НКВД":

    Честитиш на печелившите–благодаря,а ти от кои си–губещите ли????

    Коментиран от #49

  • 47 Сталин

    1 2 Отговор
    Харашо. Я гор с Вами тавариши. Так держат.
  • 48 патриотъ

    13 3 Отговор
    Това сороските мекерета сте голяма работа!Русия винаги е била и ще бъде велика,а САЩ скоро ще се окаже там,където му е мястото-на боклука!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Гост

    4 4 Отговор
    Малко статистика:Публикувано във факти.бг:https://fakti.bg/mnenia/316770-rusia-namalava-voennite-razhodi-nato-gi-uvelichava
    Статия-" Русия намалява военните разходи, НАТО ги увеличава"
    "Какви са обаче реалностите? През 2017 г. тя е намалила военните си разходи с 20 % в сравнение с 2016 г. и сега те възлизат на 66.3 милиарда долара. Дали Русия се готви да ни нападне?


    Може и да се готви, но нека тогава някой да обясни защо намалява, а не увеличава военните си разходи като НАТО? Не се ли получава както едно време, когато искаха да нападнат Ирак и обявиха, че той ни готви за масово унищожение, а после това се оказа лъжа? Шизофреници ли са в Русия да искат да нападат и едновременно с това да намаляват военните разходи? Защо като се готви да ни нападне, Русия намалява военните си разходи? Военните разходи само на САЩ са 610 милиарда долара, т.е. над девет пъти по-големи от тези на Русия. Един девет пъти по-голям гигант по хвърляните пари за оръжие казва на девет пъти по-малкия, че той е заплаха за сигурността. Уплашен е от намаляващата своите военни разходи Русия. Въпреки това намаление, тя му изглежда все по-опасна. И иска повече разходи на оръжие. Какво стои зад това?

    През 2017 г. военните разходи на НАТО като цяло са 900 милиарда долара, равняващи се на 52 % от всички военни разходи в света. Това е с 4.87 % повече в сравнение с предходната 2016 г. Русия е намалила разходите си с 20 %, НАТО ги е увеличило с 4.87 % (1). И вече харчи за оръжие между 14

    Коментиран от #51, #53

  • 51 Стратега

    1 3 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Ти тези 610 милиярда не ги гледай само за оръжие, на краварите им се плащат заплати за да са войници и голяма част от тези пари отиват за храна и др. тъпотии, реално за технологии им остават не много пари!

    Коментиран от #82

  • 52 Роко

    6 5 Отговор

    До коментар #9 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Да погледнем историята какво казва по въпроса зле въоръжената и снабдена германска армия за ТРИ МЕСЕЦА стига като на разходка до Москва, Ленинград, Сталинград, а на най най най армията й трябват да ги върне обратно ТРИ ГОДИНИ. А червената армия има най - доброто оръжие в света за времето си в невероятни количества не като сегашната руска армия с остаряло негодно оръжие и нови анимационни ракети.

    Коментиран от #57, #61

  • 53 Rado

    2 6 Отговор

    До коментар #50 от "Гост":

    Разликата, е че бюджета за военни разходи на САЩ се харчи и за технологии, които стават и достъпни за целия свят - интернет, GPS за който в последните години са похарчени над 1 милиард долара и още незнайно колко, а пък да не спонавам и NASA. Аз лично от руските технологии съм използвал Лада 1600 и хладилник Мраз - за други поне не се сещам.

    Коментиран от #55

  • 54 rtyt

    4 7 Отговор
    Каква военна мощ на за тия ватници? Та те няма какво да ядат. Скоро Америка ще им праща храна да не умрат от глад... ха ха ха
  • 55 НКВД

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "Rado":

    Хладилник,, Мраз" от завода,, Антон Иванов " в София ли? Много си зле ше си знаеш!! Мраз руски хахахаха. цех 2 в тоя завод за производство на компресори за дом. хладилници в света е имало през 1986г.само още 4 такива цеха Саньо-Япония, Зануси-Италия, Мраз-България и един в САЩ! Виждаш ли колко сме били зле по времето на соца.

    Коментиран от #56

  • 56 Rado

    3 5 Отговор

    До коментар #55 от "НКВД":

    Значи е само Ладата още по-зле, за хладилника имам само спомени като малък моя грешка. Чувал съм и за екскурзии до Белене по време на соца - може ли и информация за тях.

    Коментиран от #58

  • 57 Въпроси

    6 2 Отговор

    До коментар #52 от "Роко":

    А за колко часа германската армия превзе Франция , а английската армия защо отхвъча като ритнато пиле от Европа . С колко на брой армии Хитлер влезе в Русия , и колко месеца руснаци и германци се биха за една улица в Сталинград ?
  • 58 НКВД

    5 2 Отговор

    До коментар #56 от "Rado":

    Много хубави екскурзии късметлиите които се връщаха от круиза от там не смееха да си и помислят след това да нарушат закона. С възпитателна цел са били! Русккия хладилник е марка Зил само си знаеш за др. път и сега някъде работят нищо че са на по 50г.бяха с метална никелирана дръжка с дърво полирано вътре и не гниеха като модерните сега

    Коментиран от #59

  • 59 ГостЪ

    1 4 Отговор

    До коментар #58 от "НКВД":

    Не харесвам руската политика , но хладилниците бяха класика . Само обаче да кажа , че компресорите бяха англииски
    преоразмерени , зради което и здрави .
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 ГостЪ

    1 4 Отговор

    До коментар #52 от "Роко":

    И разлика в загубата на хора 1 към 6 .
    Русия печели войната единствено с ресурс
    За жалост основно човешки . Просто е огромна нищо повече .
  • 62 ГостЪ урок по геополитика

    1 0 Отговор
    След падането на Стара Велика България
    Останалите там Баянови българи остават
    под управлението на хазарите , които приемат юдаизма . Те не унищожават държавата , а осъзнавайки , че който контролира тази територия реално контролира света я ползват за да извършват своите набези към останалото
    нужно за целта -територията на вмомента създаващата се Волжка България-водните пътища и тогавашните руски княжества .
    Безчинствата им обаче буквално принуждават руските князе да ездебнат момент в , който марионетната хазарска ярмия е изпратена за нов набег . Тогава те
    слизат на юг и избиват управляващите с което слагат край на тази злощастна държава . Оставен без глава Хязярският елит се влива и слева с европейският -наследниците на римските императори .
    Тези хазари са всъщност европейските евреи . Под предлог , че не са християни
    на тях е разрешено да взимат лихва за заетите пари и да управляват средствата на царете , което нататък ги прави вече неделима част от този елит и единствените управляващи света освен църквата и Италианските им Господари , с
    които те впоседствие неизбежно се сливат
    и по-късно пак в Италия създават първите
    банки .

    Коментиран от #63

  • 63 ГостЪ

    1 0 Отговор

    До коментар #62 от "ГостЪ урок по геополитика":

    Те и до днес управляват света .
    Те много добре помнят кои са и днес
    са буквално наводнили украйна и от никого там не крият , че строят новият Йерусалим . Те считат тази територия за
    своя и не са спирали да водят война с
    Русия за нея още от времето на хаганата си . Османската империя също е тяхно творение . Известните султани всъщност не са Турци , а част от същият този елит
    . Крим също е ,,турски,, . Лошото е , че в борбата си с тях , а и поради бедността породена от природните условия и от отрязването на топлите морски пътища , със времето Руският елит се превръща от единствена алтернатива дори в по-лош .
  • 64 ГостЪ

    1 0 Отговор
    И тук идва интересното . Много важнята
    причина която кара , както европейският , така и руският елит да се борят всячески срещу България . Още преди падането на
    Стара Велика България българите са имали същата цел . Виждайки краят те
    изпращат Алцек при началото на плавателната част на Дунава . Една от земите е обаче много тежка и местите немски племена нападат съюзилите се с
    тях Българи в гръб за да преживеят студа.
    Алцек бяга с оцелелите в Италия . Това е първото зимно преминаване на алпите заедно с жените и децата . Алгемунд ги посреща като нашественици , но виждайки
    картината заплакал и им дал земя .
    Те и до днес живеят там .И ни посрещат като братя .
  • 65 ГостЪ урок по геополитика

    1 0 Отговор
    Кубер е изпратен в днешна Македония ,
    за да може на по късен етап да се съедини
    с Аспарух , да завладеят останалата част от Дунава и Басвора , който считат за свой .
    Тук четете спароток за да разберете също и за Беспорското и кимерииско царство .
    Този план , за разлика от предният успява
    напълно при сина на Аспарух . Следващият български хан-спасителят на европа .

    Коментиран от #69

  • 66 ГостЪ урок по геополитика

    2 0 Отговор
    Последната диаспора е пратена към
    Волга . Там тя завладява последният подстъп и воден път към и на европа
    създавайки Волжка България . Този план е
    също напълно успешен , като аспарухова
    България посредством експанзията си в
    последствие напълно компенсира неуспеха на Алцек . Баян остава в Стара
    Велика Бйлгария и зажалост пада , но Волжките българи посредством експанзията си също напълно компенсират това .
  • 67 Аааa

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Реалист":

    А бе фий , явно ти трябва да четеш и мислиш повечко ( естествено ако можеш ) , Остров Даманский е китайски , по волята на Русия , защото именно Русия ПОДАРЯВА острова на Китай ! Имаш ли достатъчно мозък , за да направиш разлика между превзет и подарен ?
  • 68 ГостЪ

    2 1 Отговор
    Целта е била същата като на Хазарите
    Да се контролира центъра на сушата
    Съответно света . И българите са били на
    крачка от това . Не мислете че между тези държави е нямало комуникация . През
    цялото време е имало . Дори в тежък
    момент Волжките плащат в дунавска нова
    династия да замени Дуло . Това е Кормисш . Край по едно и също време
    слагат същите тези хазари с турците на дунав и руснаците на волга . Волжките българи са единствените спрели манголците в европа . Веднага след това
    руснаците ги нападат в гръб въпреки сключеният договор за вечен мир .
    Втората монголска вълна вече е непосилна за българия предвид това и тя
    става зависима от манголците . Под името
    Казянско ханстово просъществува до падането си от Русия горе долу по същото време когато ние падаме под турско , а банкерите и двеста години след това .

    Коментиран от #73

  • 69 ГостЪ

    2 1 Отговор

    До коментар #65 от "ГостЪ урок по геополитика":

    Оттогава руските царе се титуловат
    като царе на руси и българи .
    Едно голяма част от руските войски при
    така нареченото освобождение от нашите
    втори поробители , че и трети след това
    есъставена от волжки българи съвсем
    не случайно . Нито едните нито другите
    ще признаят всичко това , тъй като и днес
    в русия има повече волжки българи отколкото дунавски у нас . И цели три
    автономни републики вмомента в русия
    държат да бъдат наричани българия ,
    а една от тях Кабардино Балкария . Наследниците на Баян така си се и нарича.
    Геноцида към всички тях е бил много по-страшен от турският , а резултатите от последното съвсем скоращно преброявяне на населението , когато за пръв път им е разрешено да се запишат
    в паспортите си като Българи така и не са
    обявени , а засекретени .
    Бйлгарите са единствените управлявали руските земи и запомнени с мир , добруване и справедливост .
    Това е северната мека .
    Защо мислите дунавска България избира
    да даде езика , религията и писмеността
    си на Русия . Кой мислите е носител
    на първата държавност по техните земи .
    Знаете ли кои са строителите на Кремъл ...
    И откога датират опитите на руите да завладеят дунавска българия . Дано ви събудя ...

    Коментиран от #75

  • 70 ГостЪ урок по геополитика

    1 1 Отговор
    Разбрахте ли сега , че в очите и на едните
    и на другите ние сме основната заплаха
    за осъществяване на геополитическите им
    планове . Ние няма нужда да воюваме като тях за тези територии . Ние просто сме там и докато там има дори един българин те няма да спят спокойно , защото такава им е природата . Те не са хора . Те са елит . Хищници . Затова България не е добре . Войната се води със всички средства До пълна ликвидация .
    Зак мислите пада османската империя.

    Коментиран от #71

  • 71 ГостЪ

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "ГостЪ урок по геополитика":

    Освен всичко друго . 70 процента от търговията на империята започва да се
    ръководи от Български търговци .
    Инструмента за контрол спира да работи и
    СТАВА НЕНУЖЕН . И европа от покровител
    Изведнъж се превръща във враг . Още колко подробности има не е истина ...
  • 72 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Rado":

    Викаш снимките за приключенията в космоса на саш ше се възобновят😂😂😂😂😂😂
  • 73 ГостЪ

    1 0 Отговор

    До коментар #68 от "ГостЪ":

    Тук на последните редове на коментар
    68 банкерите са башкири грешката е на
    автомат редактора ,
    Моля да ме извините .
  • 74 ГостЪ

    1 1 Отговор
    Хайде сега нека плюенето и възхваляването на руснаци и американци (хазари)
    продължи . Те това и чакат . Разделяй и владей . Нима наиснина сме толкова глупави , че поне малко да не де поучим от
    Историята и по-умните .

    Коментиран от #79

  • 75 Браво натебе

    4 1 Отговор

    До коментар #69 от "ГостЪ":

    Гостъ за съжаление историята ни умишлено е скрита и няма от къде хората да знаят подробности Дано се намерят будители на ниво Историци и Политици да се започне масово просвещение
  • 76 свръхзвуков мужик

    1 1 Отговор
    1Евро = 76 рубли 1Лв = 38 рубли

    Коментиран от #77

  • 77 ПАК ЛЪЖЕШ ЕДНО КЪМ 65 Е И ТО

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "свръхзвуков мужик":

    ТО ОТ МНООООГО МЕСЕЦИ. НО ПО ДОБРЕ СА ОГЛЕДАЙ В БЕ ГЕ КОЧИНКАТА ТЯ КЪСАЕ ЦЪЛГАРИТЕ А ПО СВЕТА.......

    Коментиран от #78

  • 78 свръхзвуков мужик

    3 1 Отговор

    До коментар #77 от "ПАК ЛЪЖЕШ ЕДНО КЪМ 65 Е И ТО":

    аз не лъжа всеки може да направи справка за чейнча а ти си дълбоко неосведомен Когато руските пенсионери почнат да хвърлят по двеста триста хиляди лева на измамници тогава ми говори кой богат и кой беден
  • 79 ГостЪ

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "ГостЪ":

    По броя наминусите допускам можем да дъдим колко напълно слепи и с промити
    мозъци русофили има в България .
    И колко несособни са те да приемат реалните факти дори когато им ги даваш
    смлени и готови за консумация . Нали не очаквате това да реши да ви го каже Путин или Шорши . Или живота ще стане празен без те вече да го изпълват . Нима гордостта да сте Българи не би ви изпълнила повече ....
  • 80 robur

    1 1 Отговор
    ха ха ха - другари и другарки когато спрете да се огрявате с дърва и кюмюр премахнете конски впрягове и каруци от градовете си и започнете да играете футбол на стадиони с изкуствено покритие а и набавите поне десетина нормални самолета за армията си тогава вече ще може да пишете нещо за Русия

    Коментиран от #81

  • 81 дядо Мраз

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "robur":

    А вие кога ще спрете да живеете в землянки лейди и джентълмени че нещо не си убедителен да даваш акъл
  • 82 русофилска подлога

    1 1 Отговор

    До коментар #51 от "Стратега":

    Написал си пълна глупост.Бюджета на САЩ е около 720 милиарда $,a с всички структори общо излиза около 1 трилион и ти ни обясняваш ,че по-голямата част отивала за храна.За храна отиват 1-2%.Ти невменяем ли си ? Бюджета е разпределен перфектно ,за да им върши работа ,а за технологии отиват около 70 милиарда долара ,което е повече от целия бюджет на руския обор.
  • 83 русофилска подлога

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Руския обор е с долен,селски и окупаторски манталитет ,но са натикани в ъгъла и нямат право на избор ,защото армията им е неспособна ! А ако найстина си вярваш на тези небивалици дето си написал ,по-добре почвай терапия.Руснаците имат изоставаща и слаба армия ,като вече изостават дори и от Китай.Единствената причина все още някой да ги брой за нещо е заради ядрения им арсенал,иначе да бяха станали вече щат на САЩ или провинция на Китай.Освен това руската армия е ОТБРАНИТЕЛНА ,а на САЩ е отбранителна и офанзивна,защото имат най-силната и модернизирана армия за ВСИЧКИ ВРЕМЕНА.Русия се отбранява ,защото няма друг избор !
  • 84 Анализатор Тролев

    0 0 Отговор
    Взраждане, възход и падение, все познати факти от руската история. Колкото повече се възвисяваш във въоражаването, толкова по - силно падаш - природен закон. Руснаците това не искат да го приемат. Техен проблем но народната мъдрост гласи: "Умните се учат от грешките си, а глупците ги повтарят".
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 соросоид на заплата от Козяк

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Българин":

    Има, има, но не от 1969, а от 1991 при Йельцин! Малко се осведоми, че не ти достига умствен капацитет...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания