7 Март, 2019 19:51 25 449 173

Русия може да унищожи американското бижу F-35

  • f-35-
  • изтребител-
  • русия-
  • сащ

Да не позволяваме на съюзник, който използва руски системи да лети или да работи с F-35

Русия може да унищожи американското бижу F-35 - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

С помощта на Турция Русия може да унищожи американският изтребител F-35, който е разработен като част от програмата Joint Strike Fighter. Това е най-скъпата оръжейна система на всички времена и изтребител, чиято цел е да направи истинска революция във военната авиация.

„Но Турция, която е съюзник на САЩ в НАТО, вероятно ще позволи на Русия да унищожи програмата отвътре. Анкара участва в Joint Strike Fighter като страна-партньор. Южната ни съседка обаче планира да използва западния изтребител едновременно с руската система за противовъздушна отбрана С-400. Навлизането на Русия в системата на НАТО за противовъздушна отбрана и получаването на подробни характеристики на F-35 ще бъде шокиращ удар върху сигурността”, пише американският сайт Business Insider.

Американските власти се опитаха да забранят доставките на нови самолети за Турция. Но всъщност тя вече има два от тях. Освен това споразумението за закупуване на руски С-400 също се възприема като свършен факт в Анкара.

„Съветът ми е да не позволяваме на съюзник, който използва руски системи, и особено на системи за противовъздушна отбрана, да лети или да работи с F-35. С-400 дава възможност да проучите по-добре възможностите на F-35 и това няма да е от полза за Алианса”, каза главнокомандващият на НАТО, ВВС генерал Тод Уолтерс. Той обясни, че НАТО е особено обезпокоено от това „колко дълго, тясно и близко” F-35 ще работи със C-400. „Всичко това изисква изясняване. Но отсега знаем добре, че това е предизвикателство”, добави Уолтърс, цитиран от аг. „Фокус”. Пенсионираният генерал от Военновъздушните сили на САЩ Дейвид Дептула подчерта пред Business Insider, че страните от НАТО не искат руските системи да действат на тяхна територия и в тяхната отбранителна мрежа, тъй като това може да доведе до изтичане на технологии и да подкопае предимствата на F-35 над руската С-400. Малко вероятно е Русия просто да продаде системите на Турция и след това просто да си тръгне. Тя ще обучава и оказва активна подкрепа на турците. Така Москва може да получи достъп до системата на НАТО за противовъздушна отбрана, както и да проучи възможностите на F-35. НАТО бе създаден като военен съюз с цел сдържане на Русия. И ако сега Москва получи информация за противовъздушната отбрана на Алианса, това ще влезе в противоречие с основната цел на западната военна организация. И не само – подобна ситуация може да направи и най-скъпата оръжейна система в историята безполезна. САЩ имат малък избор. След опита за държавен преврат от лятото на 2016 г., който провокира президентът Реджеп Тайип Ердоган да поеме консолидацията на властта, Турция се отдалечи от принципите на демокрацията и често се сблъсква със съюзниците си в НАТО.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    242 66 Отговор
    Още те са излетели, а вече на памперси!!
    Русия ке ви мачка , соросня!!
    Кинжала е убиеца на Ф 35!!!

    Коментиран от #137, #167

  • 2 Хммм

    268 32 Отговор
    Ами той Ф 35 не е създаден за въздушно превъзходство, а за превъзходни печалби.... за някого

    Коментиран от #68

  • 3 1885 година

    194 19 Отговор
    "Но всъщност тя ( Турция ) вече има два от тях." Късно е либе за китка! Още няколко стотици милиарди долари похарчени за глупости!
  • 4 Гост

    142 27 Отговор
    Аз не виждам изстребител...по скоро прилича на лодка(каяк)...как лети???...само електрониката го поддържа ...без нея е като пирон във въздуха :)

    Коментиран от #16, #154

  • 5 Batushka

    189 23 Отговор
    Американците ги притеснява че невидимия им самолет на цена цялата икономика на балканите за една година ще излезе съвсем видим на турските С 400 и няма да има кой да го купува а и ще станат за смях...

    Коментиран от #51, #99, #138

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 кюфте бум-бум

    50 21 Отговор
    2023 г. последното поколение турски самолет "патладжан cултан" ще може да направи същото!

    Коментиран от #168

  • 9 Доналд Тръмп

    36 65 Отговор
    Тъй както гледам бай Ердо ще издуха пешкиря.

    Коментиран от #53

  • 10 Ivan

    102 24 Отговор
    NATO-OTAN e teroristi4na organizacija.
  • 11 Честен човек

    53 23 Отговор
    Ето че вече победихме F-35. ! Иде ред и на F-22 ! И всичко това благодарение на нашите братя - турците ! Току американците да свалят гащи ! Не ни е страх от нищо ,още повече с гаранция че отиваме в рая !
  • 12 Черна Врана

    113 30 Отговор
    F-35 е един летящ кенеф!

    Коментиран от #20

  • 13 Дразня

    43 15 Отговор
    Тук всички авиоинжинери, и разбиращи от пво.
  • 14 Цирей

    82 19 Отговор
    Най скъпия кензеф Ф35 за всички времена от както измислиха долното оттичитане
  • 15 ТОЧКАТА

    82 9 Отговор
    НАЙ СИГУРНАТА ЗАЩИТА Е ДА ЗНАЕШ!!!!!ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ПРОТИВНИКА!!!!това е уникална ситуация в която САЩ И Русия могат да обменят данни!!!!!!Едните за ц400,/ОТБРАНИТЕЛНО!!!!!!/, другите за ф35/НАПАДАТЕЛНО ОРЪЖИЕ/.... И кой се дръвчи???ЕСтествено по лакомият гадняр.....
  • 16 червени боклуци

    33 51 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Явно американските конструктори не могат да се сравняват с тебе.Трябва да си някой голям капацитет .Явно си с осми клас ,но на приказки го докарваш.

    Коментиран от #23, #30, #108

  • 17 еййй оп

    36 26 Отговор
    абе тоз ердоган ... велик джендър е, цял ден псува ес сащ нато, но не ги напуска ...обича сладкото
  • 18 Веселяк

    66 8 Отговор
    Тоя чалмосания ще излезе акълъ чиляк! Имайки подръка и двата чъркалъка, ще може да си пробва на воля как едното може да бутне другото.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДжиДжи

    25 5 Отговор

    До коментар #12 от "Черна Врана":

    Кисело ли е гроздето, лисичке?

    Коментиран от #25

  • 21 Centurion

    80 13 Отговор
    Руската система ще направи Турците независими и трудно уязвими.На дневен ред е подялбата в левантийският басейн.Чифутите няма да могат да диктуват да заплашват и да лапнат гаста.Това е проблема.

    Коментиран от #95, #139

  • 22 ело

    38 16 Отговор
    Тоя самолет разработват от 1999 година (може би някои си спомнят когато войната в бившата Югославия върху танк мисля, че Т60 монтирани противовъздушни ракети земя-въздух свали за първи път 2 самолета с стелт технология. След което започна разработването на Ф-22 и покъсно Ф-35 в проекта участвуват 17 страни (тогава) които са членове в НАТО .Не съм експерт но това което в продължение на години съм чел е пълен боклук ( много сложен,скъпо подържане ,толкова сложна електроника, че създава постояни проблеми, само за руските противовъздушни ракети СС-400 фирмата производител поиска допълнително 9 милиарда долара като за начало.Самият самолет струва за сега над 300 милиона долара.

    Коментиран от #84, #141

  • 23 Московский комсомолец

    29 58 Отговор

    До коментар #16 от "червени боклуци":

    Всичките червенушки са дипломирани инженери авиоконструктори! Един ПЗРК Стингер обърна хода на войната в Афганистан! " Горы стреляют Стингер взлетает! "Монолог пилота чёрного тюльпана"
  • 24 onq s konq

    54 17 Отговор
    Всъщност нещата не са толкова фатални,защото както руснаците ЕВЕНТУАЛНО ще разузнаят с бъдещите С-400 на Турция възможностите на Ф-35,така и американците ще опознаят С-400 и реакцията на комплекса при засичане на самолетите.Уникалното в случая е, че Ердоган се оказва фактически владетел на ТАЙНИТЕ на оръжия ОТ ОСОБЕНА ВАЖНОСТ и .на двете Суперсили,което си е чисто "ходене по острието на бръснача.И понеже стара сентенция си е че понякога "Колкото по-малко знаеш,толкова по-добре",много лесно от "максимално ухажван партньор" и от двете Сили може да се превърне във "мишена с максимален приоритет"...пак за същите Сили,при това ЕДНОВРЕМЕННО!

    Коментиран от #28, #31, #45, #54

  • 25 Черна Врана

    8 9 Отговор

    До коментар #20 от "ДжиДжи":

    Що се обаждаш не подготвено бре джибре Шуменско?
  • 26 Ханко от село Осеня

    20 42 Отговор
    Аз си мисля че американците умишлено пускат руски ракети в Турция , за да могат да им намерят слабите места на собствен терен. Пенсионера генерал просто гъделичка самочувствието на ушанките докато дойде момента с изненадата отзад

    Коментиран от #29, #32, #34, #36

  • 27 Borislav Popov

    56 14 Отговор
    Ф35 щял да загуби предимство пред С400 ? Те то пък кога го е имал това предимство ? Като стои в хангара ??

    Коментиран от #44

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Borislav Popov

    28 7 Отговор

    До коментар #26 от "Ханко от село Осеня":

    Бай бабо да не те среща мечката !

    Коментиран от #37

  • 30 Гост

    58 14 Отговор

    До коментар #16 от "червени боклуци":

    Не съм 8-ми клас :)...не виждаш ли видимата разлика между Руските изстребители и тая кошница на снимката...Руските приличат на птички...обтекаеми по фюзелажа като птички...аеродинамика,летателност...Риския изстребител дори да откажат и двата двигателя ще се приземи..а имат и съвършена маневреност...да не споменаваме за радари и авионика :)

    Коментиран от #129, #142

  • 31 Borislav Popov

    30 10 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    И как ще ги опознаят краварите , като самолетите са вече турски ???

    Коментиран от #43

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Граф Монте Христо

    46 8 Отговор
    Прав е генерала, но както винаги НАТО късно се усеща. Воюват, воюват и руснаците все ги изпреварват и се стоварват на превзетата от американците вече територия, преди тях /Югославия... Сирия...България-1944 и още други...Сега пак им го слож...а чрез троянският кон на Русия в НАТО - Турция.Американците тепърва има да се учат на тактика от руското разузнаване.За нашите политици вече е късно да се учат тепърва.

    Коментиран от #41

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Барчо

    55 6 Отговор
    Абе тук си задавам един въпрос, дано някой отговори. Руснаците изобщо не се притесняват да продадат на държава членка на НАТО новата си технология С-400 от това че ще я поразгледат и видят как и що работа. Що трябва обора да се притеснява че ще продаде на държава от НАТО най-скъпата си разработка от това по някакъв начин да се разчете. Нещо не ми се връзват тия страхове. Ако е толкова съвършен, значи не трябва изобщо да се притесняват че присъствието на С 400, което не е С 500 да са проблем. Нали са невидими, непроследими, свръх ..... и т.н. Явно са само свръх ... скъпи кенефи..... и ако това стане фактическо достояние до всички......

    Коментиран от #40

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Ханко от село Осеня

    9 22 Отговор

    До коментар #29 от "Borislav Popov":

    Мечката детенце е безобидна като я води мечкаря и я кара да играе под звуците на гъдулката. Като цяло мечката е животно което половин година спи , другата половина дебелее за спането

    Коментиран от #39, #112

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Borislav Popov

    43 9 Отговор

    До коментар #37 от "Ханко от село Осеня":

    Синко /вероятно мога да съм ти баща / - май си виждал мечка само на телевизора ? Мечо Пух няма нищо общо с руската мечка ! Колко яко спи се видя през зимата на ВСВ !

    Коментиран от #47, #143

  • 40 ТОЧКАТА

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "Барчо":

    ....да не говорим за ц540....../извинявай за добавката/.
  • 41 Барчо

    34 12 Отговор

    До коментар #33 от "Граф Монте Христо":

    Само да отбележа, че тези примери, които даваш, а и тези които не ги даваш са ОТГОВОР на руснаците. Руснаците са силни в ОТГОВОРИТЕ, защото са окончателни, тежки и на тях вече не можеш да отговориш. Обора трябваше да си е научил урока и да смени тактиката. Унищожиха строя на СССР, но ОТГОВОРА е Русия. Обора да не си мисли, че точно Путин е възродил руснаците от пепелта. Ако не беше Путин, щеше да е някой друг със същите качества. Руснаците винаги имат АС в ръкава си и го вадят точно преди краха.

    Коментиран от #144

  • 42 Спиро

    7 4 Отговор
    Да. Да унищожи, може.
    Въпроса е, дали може да създаде...
  • 43 onq s konq

    14 28 Отговор

    До коментар #31 от "Borislav Popov":

    Егати въпроса наивен?По СЪЩИЯ НАЧИН по който и руснаците ще опознаят Ф-35 със "вече" турските С-400!Чак не мога да предположа че не се сещаш че подобна сложна техника ВЪРВИ И СПЕЦ. ЕКИП СПЕЦИАЛИСТИ И КОНСУЛТАНТИ,НАСТРОЙЧИЦИ и т.нОсобено пък при самолетите,които за разлика от ракетите имат нужда от почти ЕЖЕДНЕВНА ПОДДРЪЖКА,а турските кадри ще трябва да се обучават още поне година,ако не и повече.А за разлика от руснаците американците имат ПРЕДОСТАТЪЧНО КОЗОВЕ в ръкавите си срещу Ердоган,с които могат да да му предоставят огромни търг. преференции на Щатския пазар,могат да му върнат Гюлен,могат да му пратят и останалите 98 самолета, и т.н, но могат и да го съсипят ИКОНОМИЧЕСКИ и лирата да изчесне като "валута" от Света.

    Коментиран от #118

  • 44 Вили

    18 12 Отговор

    До коментар #27 от "Borislav Popov":

    Чиляк, с-400 каква работа са свършили до сега.

    Коментиран от #52

  • 45 Гост

    16 6 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    Елементарно мислене...ами не ти ли идва на ума,че Турция може да стане съюзник на Русия???...иначе за какво Русия ще си продава най-новите противовъздушни системи буквално на Нато и Америка???

    Коментиран от #49

  • 46 Путкин

    9 14 Отговор
    Ми то историята, доказва, че турците са най големите лицемери и предатели.

    Коментиран от #122

  • 47 Ханко от село Осеня

    11 26 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Навярно не визираш вси светии с тази абревиатура , щото доколкото и мечо пух даже знае руснаците са яли много бой втората световна , въпреки че те я започнаха ако не беше бройката сега щяха да говорят на немски , те дефакто губят войната , то и сега се вижда , къде е Германия , къде е русия , на гол тумбак чифте пищови

    Коментиран от #60

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 onq s konq

    10 12 Отговор

    До коментар #45 от "Гост":

    Е изключително несериозно предположение е това!В такъв случай ЕВРОПА ще "вземе отношение" и ще удари Турция с Икономическата бухалка,което на прост език значи че ЩЕ ОТМЕНИ СЕГАШНАТА ТУРСКА ПРЕФЕРЕНЦИЯ ЗА БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ ,НЕЗАВИСИМО ЧЕ ТУРЦИЯ НЕ Е ЧЛЕН НА ЕСНе знам дали осъзнаваш какво ще означава това,но ще бъде ПОВЕЧЕ ОТ ЖЕСТОКО,защото турските стоки ще се окажат НЕПРОДАВАЕМИ като се обложат с мита!А ако пък и това се окаже "малко"...ами ИМА И ТОТАЛНО ЗАПАДНО ЕМБАРГО?Е тогава вече...Но нека не бъдем черногледи песимисти,все пак Турция си е наш ДОБЪР СЪСЕД И В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЗАСЛУЖАВА ТОВА.

    Коментиран от #55

  • 50 Грух

    11 5 Отговор
    НАТО дасеебевджендърскиягъз.
  • 51 Лвке

    21 4 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    А защо цяло НАТО от богати и проспериращи страни срещу бедната самичка Русия,бе ахмаци
  • 52 икем

    20 6 Отговор

    До коментар #44 от "Вили":

    на бойно дежурство са от поне 10 години, пазят руското небе и бази извън Русия,сиреч - изпълняват бойни мисии. Ф-22 и Ф-35 някаква бойна мисия(реална)?!? Не!

    Коментиран от #61, #145

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 asdlkjfdsld

    18 3 Отговор

    До коментар #24 от "onq s konq":

    имай предвид обаче един тънък момент - С-400, които руснаците продават са ЕКСПОРТЕН ВАРИАНТ - каквита са и всички оръжия, които изнасят! :) характеристиките и конструкцията на експротните варианти са ВИНАГИ различни от на единиците, приети на въоръжение при тях. Едва ли обаче 2-те бройки Ф-35 в Турция са като за турци.

    Коментиран от #93

  • 55 щирлиц

    9 5 Отговор

    До коментар #49 от "onq s konq":

    Абе кон пак къде си пасъл
  • 56 бяла лястовица

    14 5 Отговор
    Сигнатурата на F-35 е свалена отдавна и вече не е интересен . За това и прехваления кашон обстрелва Сирия от Ливан . Друг е въпроса че още от самото му излитане се следи на екраните на операторите на Ц-300 В Сирия . Пазарлъка е м-у Русия и Израел и какъв е точно само те си знаят . Нито руснаците са зле нито пък еврейските F-35 които м-у другото са с си с израелски системи ( които са по-добри от американските ) . Едно е сигурно кашона може да стреля от чужда територия което както се вижда не е малко но изобщо не е невидим защото сигнатура на птичка на радара летяща с 1000 км.ч. птичка ли е ?
  • 57 ХАСАН

    11 6 Отговор
    А защо не се гледа от друга гледна точка че член на НАТО ще има възможност да получи и проучи по добро отбранииелна-система С 400..

    Коментиран от #66

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 С300

    23 8 Отговор
    Наскоро Израел проведе опити със свои изтребители в Украйна, с оглед на разполагането на С-300 в Сирия. Оказа се, че само Ф-35 има някакъв шанс да оцелее, защото е “стелт”. Всичко друго е обречено.
    Сега Индия и Пакистан изнасят нова лекция по резилите на американското оръжие…
  • 60 Ей мангал

    26 9 Отговор

    До коментар #47 от "Ханко от село Осеня":

    Тези тъпотии за ВСВ ги има само в празната ти тиква,гледай документални филми не "Рамбо" и чети ама не корана ами исторически книги,оня ден на Дискавъри даваха за войната, англетата и краварите със каски тип ЛЕГЕН като ДОН КИХОТ и танкове като мото култиватори те ли спечелиха войната бе каун
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Ватник

    13 4 Отговор

    До коментар #61 от "гостгост":

    Сънчо мина!

    Коментиран от #69

  • 63 Брадвата

    23 7 Отговор
    Публикувано във факти.бг: НАТО бе създаден като военен съюз с цел сдържане на Русия. Кога тва?? Русия или Варшавския договор? Който вече не съществува близо 30 години :D. A ОТАN си стои още , че даже се разширява. Кой от кого се защитава сега? Или младежите вече са толкоз изтъпели, че и от нета не могат да четат
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Direlisch

    13 9 Отговор
    Да си ги навре в ъз тези ф 34+1
    Американеца.ще си купим по модерни от Братушката

    Коментиран от #71

  • 66 Ватник

    10 2 Отговор

    До коментар #57 от "ХАСАН":

    Приятелю, всичко е комерсиално, в името на парите. Русия е предложила на Турция съвместно производство на системата, при условие, че последната осигури пазари.
  • 67 ДАААА

    12 8 Отговор
    ТЕ РУСНАЦИТЕ МОЖЕШЕ ДА НЕ СА ПИЯНИ НЕКАДЪРНИЦИ НО СА !

    Коментиран от #74

  • 68 Само питам

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хммм":

    Чий го дирят Краварите на другия край на света (в Черно море) дези "приносители" на демокрация
    да не би С 400 да се разнолагат не на Босфора а в Мексиканския залив ?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ефесос

    12 8 Отговор
    1. съществуването на турция, както е днес, се дължи на Америка 2. който бяга от конюшнята, вълкът го яде 3. освобождението на Константинопол, Смирна, Понт, Кипър, Кюрдистан приближава

    Коментиран от #75

  • 73 Наблюдател Тролев

    20 13 Отговор
    Незнам дали Русия може да унищожи F - 35, но със сигурност унищожава собствения си народ - чрез мизерия.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Велика Турция

    3 5 Отговор

    До коментар #72 от "Ефесос":

    Нищо няма да се случи. Ердоган ще преговаря и ще се опита да убеди САЩ да приемат преместването на руската система в друга държава или нейното съхранение.

    Коментиран от #79

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Вън Турция от НАТО

    11 13 Отговор
    Единствената държава в алианса, която не се вписва в него по никакъв начин. Хубаво ще бъде да направят тази фатална стъпка и да предадат НАТО, защото тогава с членството на Турция е свършено, както и със сатрапа Ердо. Тоя боклук отиде прекалено далеч, време му е....

    Коментиран от #82

  • 79 Барчо

    7 8 Отговор

    До коментар #75 от "Велика Турция":

    Може пък Ердоган да сподели с американците, че щом няма ф35, какъв е смисъла Инджерлихт да продължи да бъде обор. Даже с чудя защо още не ги е разкарал.
  • 80 Барчо

    11 7 Отговор

    До коментар #74 от "Симо":

    Да не забравяме малкото руско участие в Корейската война през 50те години. Американските загуби са просто потресаващи срещу нищожни от руска страна. Ако прочетеш статистиката, ще си помислиш, че са стреляли на стрелбище.

    Коментиран от #120, #152

  • 81 икем

    12 7 Отговор

    До коментар #61 от "гостгост":

    Кога е бомбандирано в обсег на покритие на С-400? Година, ден? Кога? Или според теб една система може да покрие цяла Сирия? Русия изрично каза: "С-400 е само за защита на руските бази" Има ли ударена руска база?
    Има ли свален Израелски ф16 няколко повредени и свалени ракети? Има! С какво? С С-200! Кога? 2018. Смятай, ако заговори С-400,ще падат като круши отгоре 😁

    Коментиран от #85

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 коментарче

    5 16 Отговор
    На всички ни е ясно ,че руските изтребители почти нямат шанс срещу американските,незнам тука разни платени руски тролове какво се напъват.Вижте само статистиката и ще ви стане лошо.Борите се за кауза която е изгубена отдавна,само вижите.https://migflug.com/jetflights/the-combat-statistics-for-all-the-aircraft-currently-in-use/

    Коментиран от #114

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 коментарче

    7 13 Отговор

    До коментар #81 от "икем":

    Ако ако ако ,тея мантри ги знаем.То и Ф-35 и Ф-22 ако решат ,С400 заминава.Недей да се напъваш

    Коментиран от #90, #92

  • 86 икем

    12 7 Отговор
    Пак го казвам - единствената причина за изтегляне на САЩ от Сирия е С-300. САЩ вече не могат да летят над страната и не им остава нищо друго освет на се оттеглят. Факт!
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Ватник

    1 5 Отговор

    До коментар #70 от "гостгост":

    Що, ти да не би да ги правиш в мазето си?!
  • 89 Баце

    3 1 Отговор
    Айдеее Ердо сега заби един нож в гърба и на тия или нещо друго малце по-надолу - 1:1
  • 90 икем

    12 4 Отговор

    До коментар #85 от "коментарче":

    Няма ако, има факти, истини! " Израелската армия признаха, че изтребител Ф-16 е свален от ПВО (на Сирия - б.р.). Двучленният екипаж е останал жив, но единият пилот е с тежки наранявания" .😁 Летят ли Израелски самолети вече над Сирия? Не 😁
  • 91 аха

    8 19 Отговор
    Тъпи българино, кво те топли кой ще те мачка. Важното е да си щастлив и да живееш добре. Мрънкаше преди 30 години, цвърчиш и днес. Постваш новата Лада, а се возиш на нова Дачия или старо БМВ. Купуваше руски кукли, даваше луди пари за Тоблерон от Кореком и си переше найлоновите торбички, а сега си тръгнал изтребители да оценяваш. Роб беше на Сюлейман, Граф Игнатиев ти реди държавата, Оправя те Хитлер, спасява те Сталин, Меркел те крепи, Клинтън те напътства, Путин те направлява и....пак на Ердоган наведен. Пфу че робско племе.

    Коментиран от #106, #125

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 onq s konq

    7 3 Отговор

    До коментар #54 от "asdlkjfdsld":

    Абсолютно съгласен съм с това което казваш относно "експортния мариант",но...НЕ МИСЛИ ЯНКИТЕ ЗА ПО-ПРОСТИ ОТ РУСНЦИТЕ...ама в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ!Има обаче известна разлика в посоките в които мислим с тебе и тя е че ти търсиш РАЗЛИКИТЕ МЕЖДУ ВОЕННИЯ ПРОДУКТ предназначен за Износ и тоя който остава в държавата-производител за лично ползване ,като вторият е със "НЕКОИ СКРИТИ ЕКСТРИ" известни на доста тесен кръг хора.Аз обаче ТЪРСЯ ПРИЛИКАТА между руското и американско изделия,продадени на Турция и тя е че И ДЕТЕ ОРЪЖИЯ СА ДИСТАНЦИОННО МАНИПУЛЕРУЕМИ ,като кодовете са известни единствено на двете държави - производителки.Гадно,но ФАКТ:)
  • 94 Костя многокопейкин

    7 17 Отговор
    Мурзилските тролове получават американски долари за всеки пост
    Трябва да си много тъп, ако пишеш безумия без пари
    Евреите си бомбят тъпата С 4ООООоо всеки ден
    Тя успя да свали няколко руски летящи москвича..по грешка.
    Ердоган прецака Путин пак
  • 95 Едо

    7 21 Отговор

    До коментар #21 от "Centurion":

    ДА НАРИЧАШ БОЖИЯТ ИЗБРАН НАРОД ЧИФУТИ,ТИ СИ ЕДНО НЕВЪОБРАЗИМО ДУХОВНО ПРОСТО СЪЩЕСТВО! ИЗРАЕЛСКИЯТ НАРОД Е ДАЛ НА СВЕТА ДАЛЕЧ ПОВЕЧЕ,ОТ КОЛКОТО ВСЕКИ ДРУГ,ВЪПРЕКИ НЕВЕРОЯТНИТЕ ГОНЕНИЯ И ПОГРОМИ!ТОВА Е ЕДИНСТВЕНАТА НАЦИЯ С НАПИСАНА ИСТОРИЯ ОТ САМОТО Й СЪЗДАВАНЕ ОТ БОГА НА АВРААМ,ИСААК И ЯКОВ ПРЕДИ 4000 ГОДИНИ,ТА ДО ДНЕС! ТЕХНОЛОГИЧНА НАЦИЯ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ!РАКЕТИТЕ ,,ЙЕРИХОН 3" ПОКРИВАТ ВСЯКА ТОЧКА ОТ ЗЕМНАТА СУША!РАКЕТНАТА СИСТЕМА ,,ПРАШКАТА НА ДАВИД" НЯМА АНАЛОГ,СЪЩО И ,,ЖЕЛЕЗЕН КУПОЛ"!ТОВА Е ЕДНА МАЛКА СТРАНА,НО ДУХОВЕН ГИГАНТ!КОЙТО НЕ ВЯРВА,ДА ОТИДЕ ДА ВИДИ!АРМИЯТА ИМ ЗАДЪРЖА 1660000000 ИСЛЯМСКИ ВРАГОВЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО,БЕЗ КОЕТО ТЕЗИ ИСЛЯМИСТИ БИХА ПЛЪЗНАЛИ ИЗ ЦЕЛИЯ СВЯТ!В ИЗРАЕЛ НЯМА ПРЕСТЪПНОСТ!НАВСЯКЪДЕ ЦАРИ СПОКОЙСТВИЕ, РЕД И ТИШИНА!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЕЛИГИОЗЕН,ОТДАДЕН НА YAHVE И НА СЪЗИДАТЕЛЕН ТРУД НАРОД!

    Коментиран от #100, #103, #107, #123, #150

  • 96 сериозно ли бе

    8 3 Отговор

    До коментар #74 от "Симо":

    Публикувано във факти.бг: "Изобщо цялата концепция за СТЕЛТ невидимостта се провали с гръм и трясък"
    Тогава ще трябва да отговориш на въпроса - защо и руснаците правят "стелт" самолет, както и китайците и всички нови оръжия (кораби, ракети, подводници)независимо дали са западна или източна технология в някаква степен се опитват малко или повече да вкарват "стелт" идеята, която е комплекс от противодействия за намаляване на видимостта? То тоя провал много заразителен бе....

    Коментиран от #117, #149

  • 97 Московский комсомолец

    5 11 Отговор
    Интересно, ако Щатите ударят по руски бази в Сирия БЕЗ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ, както беше в Шайрат и без питане (случая с ЧВК Вагнер) , колко пияни руски прасета ще се приберат в русия в поцинковани пардесюта, под формата на "груз 200"?

    Коментиран от #110

  • 98 Бесен

    8 4 Отговор
    Хах... че то не е нужно руснаците да се намесват - Ф35 е поредния въздушен провал на американците - те сами си се провалят. Прекалено сложен и прекалено скъп. Вече си скубят брадите гринговците и се чудят как да оправдават похарчените пари.
  • 99 Голям прос

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    Невидим колкото F117 в Сърбия. Само че тука системите за ПВО не са от ВСВ
  • 100 Московский комсомолец

    21 5 Отговор

    До коментар #95 от "Едо":

    Аре стига си крещял бе жид! Всички евреи сте убийци! Разкатахте мамата на руския народ и други народности, които живееха (а и до днес живеят в третия Рим русия), всички вождове на ссср са били евреи, всички началници на ГУЛАГ и Колима също - от Нафталий Френкел, до последния- все евреи- психопати и масови убийци с мания за величие! Всички в отряда за екзекуцията на руското царско семейство са били евреи! Кой взриви черквата Св Неделя - Марко Хаим Фридман, кой уби ген. Христо Луков- Венета Якова, кой отвори портите на Търновград пред ордите на Баязид йълдъръм - Лазар Коган "Жидов гроб" , коя е еврейка- Сара, коварно внесла раздора в рода на Шишмановци?!?!? Гадно племе сте вие, жалко, че Фюрера не ви изтреби до крак!

    Коментиран от #105

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Крали Марко

    1 1 Отговор

    До коментар #48 от "Тони-пловдив":

    Браво Тониии!!!
  • 103 Крали Марко

    6 2 Отговор

    До коментар #95 от "Едо":

    Едченце , работата те прави свободен......Ясно ? Не величай кръвосмешението и мислещите ни за гои ?!!
  • 104 From USA

    14 6 Отговор
    След опита за преврат от американците през 2016, за който Султана беше предупреден от КГБ съм сигурен, че руски инженери вече са разгледали подробно американското "военно бижу" от пето поколение струващо трилиони долари!
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Крали Марко

    1 3 Отговор

    До коментар #91 от "аха":

    РЕЕЕВЕ МИ СЕЕЕ !!! ТИ защо пишеш истината , А ???
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Обикновен човек

    12 4 Отговор

    До коментар #16 от "червени боклуци":

    Какво е това нещо: Американски конструктор? Може ли едно говедо да мисли изобщо? Че нали след края на войната германските инжинери от райха им стартираха и атомната бомба и космическата програма и полета до луната срещу това да не ги съдят за военните престъпления и избиването на евреите .Говедата наляха крадени пари от нацистка Германия в тези програми. Американците по принцип са потомци на най долната сган депортирана от Европа , Генетично повредени хора само ядат и серат полза от тях никаква.!!!

    Коментиран от #109

  • 109 Смях смях

    5 7 Отговор

    До коментар #108 от "Обикновен човек":

    Не стига че си евтин ами и бавноразвивщ червен фекали
  • 110 Отговор

    7 4 Отговор

    До коментар #97 от "Московский комсомолец":

    Твърде вероятно САЩ да се превърнат в едно голямо барбекю .
  • 111 Само питам

    7 4 Отговор
    Защо тези краварски вопли са толкова жалки?
  • 112 АК47

    4 4 Отговор

    До коментар #37 от "Ханко от село Осеня":

    А за да надебелее преди зимния сън какво похапва бе селчо ?! Менюто и е много богато , но говеждото е в основното меню .
  • 113 бай. ГАНЯ селендура

    8 4 Отговор
    Този перчем най после си намери майстора , ще прави турецка пролет а ?
    Как само се обърнаха нещата на 360 градуса , сега как ще ги откаже F-35 хвърчила като договорът е железен??? Неустойките също ще бъдат сериозни предполагам щото юристите не са от BG.
    Знчи гърците може да имат С- 300 , а турците не могат ???
    Бай ви Ердо ефенди се оказа по тарикат стратек от гн. Перчема , сега ще полудее каубоеца и импичмъин ритник ще получи от сената.
    Той може да е фалирал бизнесмен но е и като политик също ще фалира.
    Тази работа не е за него, колкото по рано се оттегли толково по добре за света.
    Разтрои цял свят за кратко време, а толково дълго време трябваше на политиците да имаме що годе добър мир по света .Ората са казали от всяко дърво свирка не става, е нямали кой да му го каже на този аматьор политик????????
    То бива идиотщини аманс мярка ВА.
  • 114 Само питам

    6 3 Отговор

    До коментар #83 от "коментарче":

    Статистиките от Корея и Виетнам ли са , а ако наистина воюваха срещу руснаците.
  • 115 Ставрю

    8 3 Отговор
    ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ. АМЕРИКАНСКИЯ ДЯВОЛ ДА ДУХА СУПАТА.
  • 116 Ставрю

    4 3 Отговор
    Интереса ми е снимката която сте сложили дали нее като кацането на луната уж ще излита ам баиряк се вее в противоположната посока ли.
  • 117 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #96 от "сериозно ли бе":

    Стелт ракети и подводници са нападателно оръжие и хората си ги правят за да ужилят каубоеца след като ония ги обяви за диктатори и дойде за парите им,както е свикнал.А самолет без летателни качества невидим и с далекобойни ракети можеш ли ми каза за какво може да се използва.Дали за отбрана.
  • 118 Хаджи хаджи Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #43 от "onq s konq":

    Беше бате! Българската кавър версия например! Имаш БМВ или МБенц , които си купил на кредит за 10хил., и се возиш в Перник или Враца! Телефон последен модел за 1000 и...., но като се наредиш на бензиностанцията, зареждаш за 15-20 лв.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 мда

    5 4 Отговор
    Тея Хамериканци изперкаха. Ако си мислят че руснаците нямат цялата информация за ф35 много се лъжат. Според мен само искат да покажат на турция че е безмислено да си купят 100 безумно скъпи и безполезни самолети. Руснаците ще оставят Турция сама да изпробва С400 върху Ф35 и сама да си направи изводите дали да си дава парите на вятъра
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 НАТО ВЕЦ и АЕЦ

    5 5 Отговор
    Аве вярно ли е ,че в танка Армата тоалетни щели да монтират ??? А ???
    Еееее тия утепаха коча с лопата ,братче . Поеприпасите там ще си произвеждат. Те по къщите си нямат тоалетни -обаче в танка Армата щяло да има .Безаналогов ще стане, вярно
  • 125 Гхйй

    4 0 Отговор

    До коментар #91 от "аха":

    Много сте прав,но българите не обичат да им се казва истината в очите!всички тук коментарии са за чужди пари
  • 126 незнайко

    3 3 Отговор
    Сега ще се разбере, че F-35 не е нещо кой знае какво а само го хвалят! Това е страха на САЩ да се разбере, че са ОТКРАДНАЛИ някоя технология !!!
  • 127 До боклука

    4 4 Отговор
    Една или няколко мурзилки и резаци пишат едно и също, как не ви омръзна. Целта на форума е хората да обменят инфо. Кой къде прочел допълнително по темата, а тук само опорни точки. Аман от боклуци.

    Коментиран от #128

  • 128 любопитен

    5 0 Отговор

    До коментар #127 от "До боклука":

    Е ти к'во правиш тогава тука?
  • 129 Тъп Ватник

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Мога да си представя какви им са радарите и авиониката на руските щайги, като им гледам автомобилите, телевизорите, пералните, хладилниците, GSM-ите, направо ми е ясно колко са добри всички прадукти произведени в пРоссия
  • 130 Тъпо е

    2 1 Отговор
    Тъпо е да наричаш " бижу" , тенекето , което Пентагона определи, като провал за един трилион долара...
  • 131 Специалист от ВВС

    3 2 Отговор
    Американски и турски военни инжинери са създали технология,която позволява ракетите да бъдат насочвани по комуникационите канали на съвместими военни системи. Ефективноста на тази технология, гарантира почти 100% унищожение на целта. Преди известно време, технологията беше тествана, когато Турция свали руски самолет над територията си. С това се обяснява интереса и към закупуването на руски ракети.
  • 132 Националист

    4 3 Отговор
    Ердоган може да е малко пернат, но не е лакей на запада като срамотата на България - Борисов.

    Коментиран от #133

  • 133 русия в изолация

    2 2 Отговор

    До коментар #132 от "Националист":

    Трябва да е лакей на рашка мюсюлманска и тогава вече ще е добре ,така ли ? Дееба глупака ти продажен.

    Коментиран от #135

  • 134 смех

    8 4 Отговор
    Онзи ден прочетох как Индийски стар Миг 21 с лекота е свалил Пакистански Ф16 и така съм се смял, ама така съм се смял ! А нашите наведени ще купуват таралясници ф16 за милиарди дето ще ги свали един стар миг 21 а представяте ли си възможностите на Су35 ?
  • 135 мънфи

    3 4 Отговор

    До коментар #133 от "русия в изолация":

    Днес не ти ли е празник , скъпа ми Гендар Сороски ?

    Коментиран от #136

  • 136 русия в изолация

    3 0 Отговор

    До коментар #135 от "мънфи":

    Това ,че ти празнуваш ,незначи ,че всички трябва да сме обърнали резбата,мека китке
  • 137 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Кинжала е убиец на мозъчни клетки на ушанки.
  • 138 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Batushka":

    Едва ли С-400 не вижда античните Томахавки.
  • 139 Роко

    1 4 Отговор

    До коментар #21 от "Centurion":

    Нещо не съм забелязал чифутите да се притесняват от слепия С-400.
  • 140 Защото

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "русофилска подлога":

    Защото в дециметровия обхват на радарите няма "стелт" ...просто е, но не е за прости хора и джендър - педали.
    Затова и руснаците не правят стелт в истинския смисъл на това понятие, а само частично формата, но и това не докрай, а причината е, че когато направиш форма , като на Ф - 35 това снижава полетните характеристики на самолета, тъй като поради специфичната форма , въпросният камолет придобива аеродинамика на тухла ... затова руснаците много внимателно подхождат към това , защото основното предназначение на самолета е да лети ...за покритието стелт, което в Сирия се разтече при първия дъжд не си струва и да говорим.
  • 141 Роко

    2 2 Отговор

    До коментар #22 от "ело":

    Нещо не си в час Ф-35 струва около 100 милион в зависимост от екстрите. А С-400 досега никъде не е използвана (освен в Сирия където проспа 52 антични ракети Томахоук) репутацията на "най - добра ПВО" се дължи единствено на хвалбите на руснаците.
  • 142 Роко

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Пич с тези глупости които пишеш показваш, че и трети клас не си завършил. Руския самолет щял да се приземи ако му откажат и двата двигателя това само пълен дебил може да го измисли
  • 143 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #39 от "Borislav Popov":

    Е видяхме я при съотношение 8 към 1 в полза на мечката и трябваха ЧЕТРИ години да стигне до Берлин давайки 30 милиона жертви (това само войници) срещу 6 милиона немци (това на всички фронтове).
  • 144 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "Барчо":

    Значи е време да го извадят този АС щото толкова изпаднали никога не са били
  • 145 Роко

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "икем":

    Какво значи изпълняват мисии? А да бяха затворили небето над Сирия за въздушни удари. И кво стана? Перкото шибна 52 шамара на Гнома, а С-400 дори и неразбра от къде му е дошло.
  • 146 Стойчо Караилиев

    3 2 Отговор
    Американците вместо да харчат милиарди и после да реват, да спестят за памперси и психолози. Може да се обърнат към Мадлен Алгафари и Ани Владимирова. А ако нямат толкова много памперси, да дойдат в България при бабите да им покажат как се повива с пелени.
  • 147 До евреина

    5 1 Отговор
    Момче, в главата ти е пълен хаос. Евреите, като свободна държава са просъществували всичко на всичко 200+последните 70 години. През останалите години, за които претендираш, са били диво пустинно племе или роби. Разликата м/у еврейското робство и това на българите/например/, е че сте били роби на далеч по-развити цивилизации, които са ви очовечавали. Вие, евреите, нямате вродено чувство за държавност. Вие сте подражавали на господарите си и там е заровено кучето. Вие, евреите, при вашите бягства, без да го осъзнавате, сте били преносители на чужди цивилизационни достижения-и типично по робски сте си присвоили авторството. Вместо да четеш измислиците от тората и библията, проучи какво пише/ако пише въобще/ за вас в историческите извори на вашите господари. Определено няма да се зарадваш.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Иван

    2 1 Отговор

    До коментар #96 от "сериозно ли бе":

    Братле това са най-големите изроди в света и това че са богоизбран народ си е тяхна измишльотина.
    Без тях света щеше да е много по спокойно и приятно място за живеене.
  • 150 Иван

    1 1 Отговор

    До коментар #95 от "Едо":

    Братле това са най-големите изроди в света и това че са богоизбран народ си е тяхна измишльотина. Без тях света щеше да е много по спокойно и приятно място за живеене.
  • 151 Защо

    1 1 Отговор
    Защо целият свят мрази и гони евреите при това не от вчера? Не с обикновена съседска, а със смъртоносна омраза, така както се мразят хлебарките или бълхите! Дали стремежа да паразитират при всяка ситуация
  • 152 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Барчо":

    Пълни глупости.. напиши"алеята на миговете" в търсачката и след като прочетеш информацията се замисли какви тъпотий пишеш
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 БАРО

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Ма Ти си много смотан бе
  • 155 8343

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Русия може да унищожи американското бижу F-35"! Знаейки колко струва това нещо, БИЖУ е точното определение. Само, че с друго освен с цена не впечатлява.
  • 156 Captain Buddy

    1 1 Отговор
    Очевидно Турция до края на тази година ще придобие руските ЗРК С-400, което на практика е кошмарно развитие за програмата на F-35, в която Турция участва (финансово), в разработката още от самото начало и би следвало да получи своите F-35. Тогава ще лъсне печалната истина за новите дрехи на „Царя F-35“, че е ГОЛ! Нещо, което при съвместната експлоатация не може да не се забележи, че Царят е безсилен срещу C-400, да не говорим пък за С-500, за които Ердоган е мераклия!
    Самолетът F-35 беше замислен като заместващ няколко типа самолети за изпълнение на различни мисии и да бъде значително по-добър, от каквото противникът може да постигне в следващите 20 години. Но това не беше постигнато. Нещо повече програмата закъсня вече 13 години, все още не е в пълна експлоатация и не можа да постигне много от първоначалните проектни изисквания. Във финансово отношение нещата са още по-зле – струва над 100 милиона долара – почти два пъти повече от обещаното. Конструкцията на самолета е прекалено наблегнала на стелт качествата, та за това не е така бърз (1,6 мах) и маневрен. В това отношение е по-зле от F16 при дог-файт, а трябваше да му бъде заместител. От толкова много невидимост, та стана по-тромав! Пентагонът основно го беше замислил като невидим следващо поколение с по-малко радарно сечение и с по-трайно и по-лесно за поддържане стелт покритие. В това отношение основният му проблем е, че той е стелт гледан фронтално и най-вече в Х-честотния обхват. Руските С-300 ..

    Коментиран от #161

  • 157 Captain Buddy

    1 1 Отговор
    Руските С-300 .. 500 непрекъснато превключват в няколко честотни обхвата: милиметров, сантиметров, дециметров и метров. Най-точен и прецизен е милиметровият обхват и служи най-добре за целенасочване. В него F-35 има най-малко радарно сечение, дето се казва като птица, но в ниския честотен обхват направо грее на екрана на радара, а трябваше спокойно да прониква в обхвата на ПВО на противника! Не би могъл да избяга от ракета (по-бавен е), още по-малко пък не може бързо да изманеврира, за да се „отплесне“ ракетата. Разчита се, че благодарение на „невидимостта“ си може да се доближава незабелязано на разстояние в обхвата на своите ракети въздух-земя до ПВО-то на противника и бързо да го унищожи, докато ПВО не успее да отреагира, но това е просто wishful thinking, което при евентуалната му съвместната му експлоатация със С-400 в Турция се лъсне.
    Именно това притеснява НАТО шефа ген. Curtis Scaparrotti, който в желанието си да блокира доставката на С-400 твърди откровени глупости, че те били несъвместими с НАТО въоръжението. В същност принципно става въпрос за системата за разпознаване на приятел-противник (Identification, friend or foe - IFF), която не е включена в експорт варианта на ЗРК. НАТО използва система Mark XII
    Mode 4, радарно базирана. Изпратеният от наземен радар сигнал се приема от транспондера на самолета и отговаря с определен сигнал, като Mode 4 включва и кода за деня. Турция просто ще трябва да монтира приемник за НАТО транспондер. Оставя оба
  • 158 Captain Buddy

    0 2 Отговор
    Турция просто ще трябва да монтира приемник за НАТО транспондер. Оставя обаче подозрението, че руски специалисти може да участват, което би довело до изтичане на ноу-хау.
    В същност руснаците отдавна имат кохерентен дигитален запис на американските радари и транспондери! Жалко, че пишещите тук няма да разберат смисъла на последното изречение.

    Коментиран от #162

  • 159 вацев

    0 2 Отговор
    Колкото и да плати някой за американски самолети, те си остават американски. Пакистан използвал ф16 срещу индия, а това било забранено от сащ.
  • 160 вацев

    0 2 Отговор
    Колкото и да плати някой за американски самолети, те си остават американски. Пакистан използвал ф16 срещу индия, а това било забранено от сащ. Български ф16, ще е забранено да се бият срещу Турция
  • 161 Роко

    2 0 Отговор

    До коментар #156 от "Captain Buddy":

    Единственото място където С-400 е тествана в реални условия беше Сирия и там се провали с гръм и трясък. Ф-35 е толкова видим за радарите, че може спокойно да си лети където поиска доказано в Сирия. Идеята на съвременният въздушен бой се различава малко от тази от Корейската война тогава се е прилагал Дог файта (още ракетите въздух-въздух са били в началото на развитието си и противника основно се е свалял с оръдията на самолета. През 21век това е леко безмислено и затова новите самолети не са предвидени да го използват. Е когато имаш самолети от 1977 година като Су-35 и МиГ-31 естествено те да имат качества като за 70-те години на 20век
  • 162 Роко

    1 0 Отговор

    До коментар #158 от "Captain Buddy":

    То и ти не го разбираш, но кво да се прави ушанката писател не читател
  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Captain Buddy

    3 1 Отговор
    Роко,
    Напротив много добре го разбирам, както и Вашето безсилие да напишете нещо смислено. Трябва да се чете с разбиране, а това очевидно е проблем за Вас, та за това пишете откровени глупости:
    ++++
    „Единственото място където С-400 е тествана в реални условия беше Сирия и там се провали с гръм и трясък. Ф-35 е толкова видим за радарите, че може спокойно да си лети където поиска доказано в Сирия.“
    ++++
    На Сирия са доставени С-300, а С-400 има само за охрана на руската база! Ф-35 не смее да лети в Сирия, особен след като беше свален един израелски Ф-16!
    Кохерентният запис на радарен сигнал е като пръстов отпечатък на даден радар. Такъв сигнал се възприема като собствен от дадения радар и ефективно служи за смущение/заблуда на приемника му.
  • 165 аааааааааааааа

    1 3 Отговор
    Ердо - пътник си, много скоро! А ушанките с тяхното допотопно въоръжение от 70-те и 80-те години с някои едва започнали разработки има да скимтят и да се молят краварите да не ги думнат!
  • 166 Миролюбец

    1 2 Отговор
    Най добре приемете и Русия в НАТО и всичко ще ви е наред.Ще си гледате кравите на спокойствие и ще спестите милиарди долари от въоръжения.Ще си отдъхнем и ние.Тази идея ви е безплатна и е най добрата и за Америка и за Европа,вероятно и за другите континенти.
  • 167 ДДимитърдд

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Ей руско зомби, чети, мисли и накрая пиши. Как може тези с допотопните технологии каквато е Русия да срази ф-35. Само преди няколко дни генерал от американските ВВС каза когато разберат за нас визирайки стелт изтребителя ф-35 ние вече ще сме у тях тоест Русия. Едни ракети ги хвалите като че ли кой знае какво се е случило. Израелските пилоти им разказаха играта на руснаци сирийци и иранци, така, че по кротко и по малко четете руска пропаганда и руски хибридни новини, които по късно цитирате. Които се е хванал с руснаците хаир не е видял. Къде е стъпил руски ботуш трева не никне.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 ОТАN-чоолу

    2 0 Отговор
    Всички Държави-членки в €вро-конгломерата, вече се бунтуват срещу Брюкселският тоталитарен-централизъм, и жестоката €вро-кражба на суверенитет!
    Затова тази €вро-конгломератска сбирщина, неможе да стане истински, равниправен съюз!
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Енчев, Илия

    0 0 Отговор
    Кой може да каже, колко струва поредният, 20г. терор на ОТАN-скиите милитариси в Афганистан, след позорното им бягство, от тази никога непобедена, от никого, велика страна?
  • 172 Енчев, Илия

    1 0 Отговор
    Господарят на Света, вече не е америкосеца, който не си знае даже, историческото си предназначение, а Човешкият морал на прогреса!
    Можем да кажем със сигурност, че хегемонията на американския дипломатически терор, хегемонията на крадеца на енергия - ОТАN, хегемонията на американските икономически санкционисти и расизъм, все още съществуват.
    Прогресивния свят, трябва да се разправи с тях безцеремонно, и много строго.
    "Ако три държави - / Русия, Китай и Индия / се съюзят, тогава ще настъпи, правен мир на Земята!" К, Шахназаров
  • 173 Енчев

    0 0 Отговор
    България захвърли ОТАN-наемниците си, в Афганистан!
    Бягството на американските OTAN-милитаристи от Афганистан, не е грешка, а ужасен позор!
    Афганистан е Виетнамският синдром на САЩ, в 2021 г.
    Общо 12 Киевски Нациста и три дузини ОТАН-наемни; Грузинци, Румънци и Българи, са забравено-захвърлени в терористическата ОТАН-база, в Кабул!
    А нашето военно без армия, министерско мундирче, си няма, и хабер от това!?
    Нека Аллах да благослови, марионетните ОТАН-наемници!
    "Гласът на БЪЛГАРИЯ"