Отидете към основна версия

3 726 36

Турчин стои зад стрелбата в Утрехт

  • утрехт-
  • турчин-
  • стрелба-
  • холандия-
  • полиция-
  • гьокмен танъш

Полицията издирва 37-годишен мъж, роден в Турция

Снимка: БГНЕС/ EPA

Холандската полиция разпространи снимка на предполагаемия нападател, който уби най-малко трима души и рани няколко други при стрелба в град Утрехт по-рано днес, предадоха световните агенции. Кметът на града заяви, че загиналите са трима, а деветима са ранените.

Службите в ниската земя издирват 37-годишния Гьокмен Танъш, който е роден в Турция. Полицията предупреди населението, че мъжът е опасен. Ако някой го забележи, да се обади в полицията, призоваха службите в Холандия. Мъжът избяга след стрелбата. Турските медии пишат, че 37-годишният турчин преди няколко години е бил арестуван за връзки с „Ислямска държава“, но по-късно е бил освободен. Смята се, че се е бил в Чечня.

В цяла Холандия са засилени мерките за сигурност на правителствените учреждения, железопътните гари, самолетите и джамиите. Затворени са всички пътища, по които се стига в Утрехт. Властите на града наредиха училищата да не пускат децата навън, затворен е градският университет.

Заради днешното нападение холандските политически партии преустановиха кампаниите за насрочените за сряда провинциални избори, които ще определят състава на горната камара на холандския парламент. Германската полиция съобщи, че е засилила наблюдението по границата на страната с Холандия, за да не може през нея да се промъкне въоръженият мъж, който откри стрелбата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: