Отидете към основна версия

3 730 16

Мей ще подаде оставка

  • тереза мей-
  • оставка-
  • великобритания

Тя ще се оттегли след приемането на споразумението с ЕС

Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Тереза Мей потвърди, че ще подаде оставка след започването на следващата фаза по излизането на страната от ЕС, съобщи The Telegraph.

Мей е обещала да подаде оставка, след като Камарата на представителите приеме споразумението с ЕС. Това е станало пред членове на Комисия 1922 на Консервативната партия.

Тя не е конкретизирала кога ще се оттегли. Все пак е заявила, че предпочита следващият премиер да е консерватор, а не либерал.

В момента британското правителство се опитва да прокара споразумението с ЕС на трето гласуване.

По-рано депутатите одобриха процедура по ориентировъчни гласувания за Брекзит. Председателят на Камарата вече е избрал 8 предложения за алтернативи на споразумението.

Те ще бъдат подложени на гласуване в парламента по-късно тази вечер. Депутатите наложиха процедурата по ориентировъчни гласувания по-рано през седмицата.

Мей все пак заяви, че няма да участва в следващата част от процедурата по преговори с ЕС.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Гласуване след гласуване в Лондон! Отложиха Брекзит

    Камарата на общините на британския парламент реши да удължи срока, предвиден за напускане на Европейския съюз. При снощното гласуване 441 депутати под ...
    28.03.2019
    3 135
    5
  • Борис Джонсън сменя Тереза Мей?

    Бившият външен министър на Великобритания Борис Джонсън може да стане следващият премиер на страната, съобщи Сън. Изданието разглежда различните въ ...
    27.03.2019
    6 045
    12
  • Времето изтече, Тереза

    Британският таблоид "Сън" пише в редакционна статия на първа страница, че премиерът Тереза Мей трябва да обяви, че ще подаде оставка, щом сд ...
    25.03.2019
    1 765
    2
Новини по държави: